Lassan itt a bikiniszezon, mit tegyek!? #Part2

Mint ahogy írtam az előző 'Lassan itt a bikiniszezon, mit tegyek!?' bejegyzésben, most sportokat, illetve olyan mozgásokat mutatok be nektek, amik elősegítik a nektek tetsző alakot.
Először mutatok nektek 2+1 edzésmódot/sportot, amit akár barátokkal közösen is kipróbálhattok, aztán a következő cikkben, hozok nektek pár gyakorlatot, amit otthon is elvégezhettek egyedül.

1, AEROB EDZÉS
Nem véletlenül hívják a zsírégetés egyik alappillérének. Nézzük csak, hogy miért is.
Az aerob edzés általában 45-60 perc, és a lábak mozgásán alapszik (szóval gyaloglás, kocogás, biciklizés), ehhez kapcsolódik a kar és törzs mozgása. Ennek az a lényege, hogy a teljes edzést ne csak egy-egy izom végezze, hanem minél több, viszont ez a munka ne legyen túl megterhelő. Ha izomláz kezd gyötörni, akkor nem zsírt égetünk, hanem az izmokból 'veszítünk'.
A testünk a monoton mozgás hatására a zsírt elkezdi lebontani, amihez szükséges az oxigén bevitele. Mivel a zsírt nehezebb lebontani, ne aggódjatok és ne adjátok fel, ha nem látjátok azonnal a fogyás jeleit, ehhez idő és kitartás kell.
A kardio-aerob különbség azaz, hogy míg a kardio edzésnél a pulzus magasabb, az intenzitás magas, eközben az aerob edzésnél alacsonyabb marad az intenzitás.
A legelőnyösebb zsírégető módszer, hogyha ezt végzet, hogy az aerob edzést kiegészíted a súlyemeléssel, amivel az izmokat megőrzöd és a diétával.

2, SPINNING
A Spinning azért jó edzésforma, mert csak ott fogyaszt, ahol kell, javítja a kondíciót és erősíti a testet. Emellett az edzés komfortját az is elősegíti, hogy közben zenét hallgatnak.
Az órák több szakaszból állnak. Az elején az edző utasítására közepes fordulatszámmal tekernek az emberek, hogy bemelegedjenek az izmok, csak aztán jön a kalóriaégető tekerés. Ezzel a módszerrel akár 700-800 kalóriát is elégethetünk, mindössze egy óra alatt.
A spinning által erősíti a szívet, levezetjük általa a feszültséget, javít az állóképességünkön, manapság a legjobb zsírégető sport, és bár rendesen leizzasztja az embert, ez mégis elősegíti a méregtelenítést.

  +1, TRX

A TRX-et igazándiból csak az érdekesség kedvéért írom le nektek. Hogy miért? Mert mikor bementem az itteni sportközpontba és néztem a kínálatot, teljesen hülyének néztek az ottani sportolók, hogy fogalmam sincs róla mi is az, így gondoltam leírom nektek, hogy mi is e valójában.
Nos, ez nem az a 'sport' ami zsírégetésre alkalmas, mivel bár jelentős izommunkát igényel, de nem annyit, hogy az izmokat megfelelő termelés érje. Az előnye viszont az, hogy nem csak egyes izmokat mozgat meg, hanem a teljes testet. Minden gyakorlatával meg tudja mozgatni, megdolgoztatja az alsó és felsőtestet egyaránt, felváltva.
Végezetül hoztam róla nektek egy videót.



Üzemeltető: Blogger.