The Vamps

Ismerd meg a Vamps-et!


Hogyan alakultak? 



A Brit fiúbanda 2011-ben alakult, mikor James McVey Richard Rashman és Joe O'Neill kezei között, a Prestige menedzsmentnél dolgozott, ekkor találta meg youtube-on a banda énekesét, Bradley Simpson-t. A két fiú már munkálkodott, mikor az év végén, facebook-on keresztül megismerkedtek a banda jelenlegi dobosával, Tristan Evans-el. A háromtagú banda olyan előadók dalait dolgozta fel és tette közzé, mint pl. a One Direction, Bruno Mars, Pink és a McFly. Egy közös ismerősnek köszönhetően a zenekar, találkozott Connor Ball-al, aki 2013 februárjában csatlakozott hozzájuk.




Miután a teljes banda összeállt, dalokat kezdtek írni, többek között ekkor került nyilvánosságra az első videoklipjük (2013. augusztus 6-án) , a Can We Dance, ami két hét alatt, több mint egymillió megtekintéssel büszkélkedhetett, egy év elteltével pedig több, mint 21 millióval. Első kislemezük, amely szintén a Can We Dance címet kapta, az Egyesült Királyságban elérte a toplisták második helyezését is. Következő kislemezük, a Wild Heart január 19-én került kiadásra, amely a toplisták 3. helyére került. Az ehhez tartozó videóklip, december 3-án került fel a YouTube-ra, melyben már szólót énekel a basszusgitáros Connor Ball. 2014. márciusában jelentették be, hogy a debütáló albumuk április 14-től lesz kapható a boltokban és az iTunes-on is. Azt, hogy a lemez neve Meet The Vamps (Ismerd meg a Vamps-et) lesz és hogy 15 dalt fog tartalmazni, csak 22-én árulták el. A Last Night-hoz- ami február 26-án jelent meg a YouTube-on) tartozó kislemez, hivatalosan április 6-án jelent meg. Ezután jelent meg a Somebody To You kislemez, amihez Demi Lovato csatlakozott a videóklip megjelenésekor. Demi a lemezen hallható verzióban nem működött közre, de ezen kívül akusztukus verzióban is megjelent. Hamarosan hallható lesz a soron következő 5. kislemez is, ami a Cecilia címet fogja viselni. 



2013 elején együtt turnéztak a McFly-al, később Selena Gomez turnéján is részt vehettek, mint előzenekar. Fesztiválokon játszottak olyan előadok előtt, mint a JLS, Little Mix vagy a The Wanted. A Wanted-del nem ez volt az utolsó találkozásuk, ugyanis 2014-ben együtt turnéztak, akárcsak az R5-al és Taylor Swift-el. Jelenleg Austin Mahone turnéján vesznek részt, ahol a következő dalokat adják elő: Wild Heart, Last Night, Trumpets, Can We Dance, Somebody To You és a Cecilia. Legutóbbi twitcam-jükben a fiúk bejelentették, hogy a 2015 szeptemberében zajló Meet The Vamps Tour-jukon előzenekar lesz Nina Neshbitt, az E of E zenekar és Luke Friend, aki a brit X Factor 2013-as szériájában versenyzett.

Kik is ők? 

Bradley William Simpson - a banda énekese - 1995 július 28-án született Birmingham-ben (Anglia). Egy nővére van Natalie, aki a kezdetekkor volt a banda fotósa. 11 éves korában kezdett gitározni, az éneklésbe csak három évvel később kóstolt bele. Gitár mellett játszik ukulelén és zongorán is. Karrierjét a YouTube videómegosztó portálon kezdte, mikor első számát 2010. február 14-én feltöltötte. Megalakulásuk előtt saját dalokat írt, ezek közül a legismertebb, a Loaded gun. Egy kutyája van, akit Jessie-nek hívnak (gyakran posztol vele kapcsolatos képeket).


A skót származású Connor Samuel John Ball - basszusgitáros - 1996. március 15.-én született,  a skóciai Aberdeenben. Fiatal korában költözött csak Birmingham-be a családjával. Szüleit Kelly-nek és Simon-nak hívják, valamint egy öccse van, Lewie. 12 éves kora óta gitározik és azóta többféle gitáron is játszik. Karrierjét ő is a YouTube-on kezdte, különféle feldolgozásokat előadva, valamint saját dalokat is írt. Kedvenc dala az All Time Low-tól a Weightless, melyről feldolgozást is készített. Egy Rex névre hallgató gyíkja van, akit rendszeresen megcsodálhatunk az instagram és twitter képeken, valamint egy Harry nevű hörcsöge. Ő a banda legfiatalabb tagja. 

Tristan Oliver Vance Evans - a banda dobosa - 1994. augusztus 15-én látta meg a napvilágot, Devonban (Anglia). Bátyját James-nek, nővérét pedig Milly-nek hívják. Hétéves kora óta dobol, de nem ismeretlen neki a zongora és gitár tudománya sem. 2010-ben megnyerte a Young Drummer of the Year díjat (Az Év Legjobb Dobosa). Elmondása szerint kedvenc filmje az Avatar és kedvenc fagyija a Twister. Két lova és egy nyula van. Ő a banda legmagasabb tagja (185 cm).

A banda gitárosa, James Daniel McVey a legidősebb tag a csapatban. 1994. április 30-án Chesterben született, de 4 évesen Bournemouth-ba költöztek. Egy nála 6 évvel fiatalabb húga van. Az alakulásuk előtt egy EP (közép) lemezt adott ki az iTunes-on. Kedvenc tantárgya a történelem volt, egyik barátnőjétől kapott is ajándékba egy történelem tankönyvet. Jobban szereti a macskákat, mint a kutyákat valamint rajong Taylor Swift-ért.


Saját vélemény róluk:

Ránézésre az idősebb korosztálynak talán kisfiúknak tűnnek, de a számaik fülbemászóak és beragadnak az emberek fejébe. Addig hallgatja őket, amíg meg nem unja, de az se hamar jön el. Tehetségük vitathatatlan és gyerekes bájuk talán az előnyük is lehet, mikor pimaszul belevigyorognak a kamerába. Közvetlenek a rajongókkal, ami kétségkívül jó pont, emellett könnyen belopják magukat az emberek szívébe. 
Nagy jövőt lehet nekik jósolni.

A banda sikerei:

Még 2013-ban 3 díjra is jelölték a bandát, 4Music Video Honours - Your Best Breakthrough és The Hot Hits Awards - Favourite New Artist valamint Best Group díjra, ebből mind a hármat meg is kapták. 

2014-ben jelölték őket:

Melty Future Awards-ra
2014 - Prix Spécial International

MTV Brand New
2014 - Brand New

Nickelodeon Kids' Choice Awards
2014 - UK Favourite Breakthrough

Radio Disney Music Awards
2014 - The Freshest - Best New Artist (Nominated)

World Music Awards
2014 - World's Best Song
2014 - World's Best Video
2014 - World's Best Group
2014 - World's Best Live Act

A fiúk magyar facebook-oldala, amelyen további információkat tudhatsz meg róluk. 
Üzemeltető: Blogger.