Jennifer Armentrout: Origin

A fullszöveg spoileres!


Daemon bármit megtenne, hogy visszakapja Katyt. Sikeresen behatoltak a Mount Weatherbe, ám az akciónak katasztrofális vége lett. Katy elszakadt tőlük. Elvették. Daemon számára most minden arról szól, hogyan lehetne megtalálni.Söpörje el, aki az útjába áll? Kérdés nélkül.Perzselje fel az egész világot, hogy megmentse Katyt? Boldogan.Tárja fel az emberiség előtt, hogy idegenek élnek közöttük? Örömmel. Katy számára csak a túlélés marad.Ellenségektől körülvéve az egyetlen, amit tehet, ha igazodik a helyzetéhez. Még a Daedalusban sem mindenki őrült… de a csoport céljai rémítőek, és amit elárulnak, felzaklató. Kik az igazi rosszak? A Daedalus? Az emberiség? Vagy a luxenek? Ők ketten együtt bármivel szembenéznek.A legveszedelmesebb ellenség azonban mindig is jelen volt. Amikor kiderül az igazság, és a hazugságok fala összeomlik, melyik oldalra kerül majd Daemon és Katy?
Együtt maradnak egyáltalán?
Biztos vagyok benne, hogy sokatok olvasta már az Obszidiánt. A Luxen sorozat soron következő 4. része az eddigieket teljes mértékben felülmúlja. A 3. része szerintem elképesztő mód unalmas volt, Daemon átment a csöpögős űrlényszexistenbe, Dee beverte a hisztit Katyre, szóval teljesen unalmas volt, egészen az utolsó pár fejezetig, amikor nem történt az, ami. Az egyetlen szerencséje Armentroutnak, hogy az idegtépő függővégek mestere, így kínzott a vágy, hogy végre elolvashassam az Origint, így mikor végre lehetőségem lett rá, elkezdtem falni a sorokat. 
A könyvet, 100%-ig imádtam. Minden sorát izgalommal olvastam, tele volt eseményekkel, érdekes új infókkal, új karakterekkel, csatákkal, Daemonnel, Daedalusszal... Tökéletes volt. 
Nagyon tetszett, hogy ebben a könyvben Daemon és Katy szemszöge váltott volt, így mindkét főszereplő érzelmeibe és a vele történő eseményekbe is betekintést nyerhettünk. Bár néha a fiú elmélkedése túl érzelmesre sikeredtek, azt kell hogy mondjam, ettől eltekinthettünk, hiszen visszakaptuk mellette a bunkó Daemont, akibe az összes olvasó lány beleszeretett. Ebben a részben nagyon becsültem Katet, hiszen aki olvasta a korábbi részeket, tudja, hogy lesz egy kis dolga a Daedalusszal. Szóval kétség sem fér hozzá, tökös egy lány, az biztos.
A mellékszereplők nagyon sokat dobtak a részen. Lucot sokkal jobban megkedveltem, még Ashhel és Andrewwal  is sikerült szimpatizálnom, főleg a könyv végén, ami hihetetlenül izgalmasra sikeredett. (ITT SPOILER KÖVETKEZIK!!) A Luxenek és a Daedalus csatája közben közben a két szereplőnél nekem teljesen eltűnt az ellenséges érzésem. Nem kedveltem őket, mert totál parasztok voltak, meg minden, de mikor követték a Black családot, Parisszel együtt és feláldozták az életüket Bethanyért és a többiekért, akkor felnéztem rájuk. Vajon én megtettem volna ezt? Persze tudom, ez csak egy könyv, de az a szeretet és odaadás csodálatra méltó (SPOILER VÉGE). Blaket ebben a részben is utáltam, akár a többiben. Én mindig mondtam azoknak, akik szintén olvasták a könyvet, hogy egy rohadék és a véleményem a továbbiakban sem változott róla. Lehet én vagyok a szőrös szívű, de sose tudtam vele együtt érezni, ettől függetlenül sose tudtam eldönteni, lehet-e hinni neki vagy sem. Bár egy kicsit sajnáltam ebben a könyvben. Egy kicsit.
Tetszett, hogy az írónő senkit sem kímélt meg. Mindenkit szétvert vagy meggyilkolt, olyan tények derültek ki, hogy csak pislogtam. Nem tudtam eldönteni jómagam sem, ahogy Katy, hogy Nancy és a Daedalus emberei igazat mondanak-e vagy sem. Vajon tényleg van invázió vagy nem? A Luxenek között tényleg vannak rosszak? Nem a Daedalus a legrosszabb dolog, amitől félniük kell Katyéknek? Az események, a menekülés, a bujkálások, az újabb menekülés...aki nem tette meg az olvasást, ne habozzon, biztos tetszeni fog.
Összegezve a gondolataimat, hamar kiderül mi azaz origin, mégis ad egy bizonyos fordulatot a könyvben. Ezúttal nem egy tárgy, egy kőzet, mint eddig, hanem egészen más. Daemon gondolatai is nagyon tetszettek, jó megoldás volt a váltott szemszög, bár néhol túl sok volt az érzelem felőle. De talán ennek meg volt az oka. Lehet nem kapunk a következő részben sok Katyvel közös románcot? Hisz a könyv egy nagyon nagyon nagyon erős függővéget hagyott nekünk...

Nektek mi a véleményetek? Hogy tetszett a könyv? Ki mit gondol a végéről?
Ölel Titeket,
Agatha Hestya

Üzemeltető: Blogger.