MKTO

Még a The Vamps Ismerd meg!-es posztomhoz érkezett egy kérés, hogy készítsek egy ismertetőt az MKTO-ról. Nem tagadom, kicsit nehezebb volt, mert korábban még hallani sem hallottam róluk, de kérésnek eleget téve, fogtam magam és összegyűjtöttem róluk pár fontosabb információt, sőt, közben még meg is kedveltem őket.

Ismerd meg az MKTO-t! 



Hogyan alakultak?

Malcolm Kelley és Tony Oller is színészként kezdte a pályafutását. Találkozásukat a Nickelodeonnak köszönhetik, ahol 2010-ben egy sorozatban, legjobb barátokat alakítottak. A filmezés során a két fiú, a valóéletben is szoros barátságot kötött és össze is költöztek a közös munkálatok miatt és nevük a két énekes, Malcolm Kelley és Tony Oller, neveinek kezdőbetűi összeolvadásából keletkezett.
 
Az együttes a Columbia Records-al kötött lemezszerződést és 2013 Január 15.-én ki is adták debütáló kislemezüket, ami a 'Thank You' névre hallgat. Címadó számuk ugyanezen év Január 4.-én került fel a youtube-ra és két nap alatt 500 000 megtekintéssel büszkélkedhetett, ma már pedig túllépte a 12 milliót. A banda második kislemeze szintén egy daluk számát viselte a 'Classic'-ot, mely mondanivalója sokkal erősebb, fülbemászó dallammal, és olyan szöveggel, ami a mai műanyag világról és a szerelemről szól. Ez a szám 2013 Június 20.-án került fel a VEVO csatornára és így, 2015-re túllépte a 44,5 millió megtekintést, ezt a számot Ti is biztosan ismeritek, hiszen nagy sláger lett.

Kik is ők?

Tony Oller 1991, Február 25.-én látott napvilágot Houston, Texas-ban. Először a Disney Channelen tűnt fel, még 15 évesen, ahol egy vígjátékban kapott szerepet, ám nem valami jelentőset, ezután egy félórás Nickelodeoni műsorban kapott szerepet, három évvel később, de ekkor önszorgalomból már különórákra járt, tehetségének fejlesztése képen. 
Ezután visszapártolt a Disney csatornájára, ahol egy zenés-énekes műsorban kapott szerepet, nem másban, a 'The Bell Rings' című műsorban, ahol Danny szerepét játszotta. A műsor több több dalt is feldolgozott, így a hangját is fejlesztenie kellett, színészi tehetségével együtt. A sorozatok mellett Japán anime sorozatokban is szinkronhangot vállalt és olyan filmekben is feltűnt, mint a La femme de trop 2011-ben, ahol Jesse-t alakította, de 2012-ben a Beneath the Darkness feature filmben játszik Travis-ként. Utolsó filmje, amiben szerepelt, 2013-ban jelent meg The Purge (A bűn éjszakája) névre hallgat, ahol Henry karakterében ismerhetünk rá. A film egyébként egy amerikai triller, ahol egy négytagú család sorsát figyelhetjük meg egy éjszakán keresztül, ahogy az elrontott világ ellen küzdenek. 
Tony énekesi karrierje 2007-ben indult neki, a Demi Lovatoval közös duettjének köszönhetően, ami nem más, mint a Shadow. Ezt olyan számok követték, mint a Could You Be the One, a Here I Go és az All You Gotta Do. A Zoovolution.com megbízásából további négy dalt is készített, az All i need-et, Naomi Jo Bigginnel közös munkájukat a Live Without You-t és ide tartozik a Thank You és a Classic is.
Malcolm (David) Kelley California államban elhelyezkedő Bellflowerben született 1992 május 22.-én. Amerikai színész, énekes-dalszövegíró, valamint rapperként elismert. Az előadói világ sosem volt számára ismeretlen, ugyanis 5 éves kora óta dolgozik a show bussiness-ben.
Legismertebb szerepét a Lost-ban kapta, ahol az első évad (2004-2005) egyik főszerepét kapta, nem másét, mint Walt Lloyd. A második évadban már ritkábban, a harmadikban pedig csak a befejező részben szerepelt, de fel-felbukkant a további évadokban is. Ám első igazán nagy szerepét az Antwone Fisher történetében kapta, ahol magát Antwone Fishert játszotta 7 évesként, a film 2002-ben került a vásznakra. 2009-ben szerepelt a Mississippi Damned-ben, mint a fiatal Sammy és 2011-ben a Shredd-ben, fiatalabb Nate-ként.
A Lost után a You Got Served(Utcai tánc) c. mozifilmben is szerepelt 2004-ben, vendégszereplőként láthattuk az Amynek ítélve,  My Name Is Earl, és az Esküdt ellenségek c. sorozatban is. 2010-ben, Tony-val, a Gigantic c. sorozatban találkozott, mikor Finn Katins-ot alakította a Nickelodeonon.

A duó sikerei:

Az MKTO szerepelt az Emblem3 #Bandlife Tour-on, mint előzenekar és Demi Lovato 2014-es World Tour-ján is részt vettek. A 2014 februárjában kiadott lemezük, ami az American Dream néven ismert, Ausztiában az első helyen, Új-Zélandon pedig a 6. helyen debütált. Nyáron turnéra is indultak, American Dream Tour-ként.
 
Saját vélemény:

Úgy gondolom, hogy bár a duó még nagyon fiatal, de hatalmas sikereket fog elérni a jövőben. A könnyed pop és hip-hop keverésével nagy slágereket képesek alkotni, példának okáért a Classic. A megnyerő hang mögött megnyerő a kinézetük is, ami kétségtelenül magába bolondítja a fiatalabb lányokat... vagy akár a magam korosztályát is.  Szóval fiúk lányok ne habozzatok, keressetek csak rájuk és hallgassátok ti is őket a kedvenc előadóitok mellett!
Üzemeltető: Blogger.