Step Up: All in

Az utóbbi időben rengeteg filmet, valamint sorozatot néztem. Többek között ez annak köszönhető, hogy rengeteget vagyok beteg, na de ezt hagyjuk. Ott tartottam, hogy sok filmet néztem, olyanokat mint az If I Stay, Emlékek őre, Step Up összes létező része és amiről a facebook oldalamon olvashattatok, a Gossip Girl sorozat. Sokáig is gondolkoztam, milyen sorrendben írjam meg őket, végül úgy döntöttem, mindegy melyik tetszik a legjobban, sorrendben fogom hozni őket és akkor talán még a részletekre is emlékezni fogok.

 Említettem, hogy az összes Step Up részt megnéztem, de végül csak az utolsót választottam ki, mert ezen belül a többiről is beszélhetek nektek (ezért is van, hogy nem csupán az utolsó részből láthattok képeket, videókat). Nem tudom, írtam-e már a blogomon, hogy nem igen vagyok oda a vígjátékokért, ezért is tartott sokáig, hogy megnézzem ezt a filmsorozatot. Ezt is csak a tánc miatt, amit imádok.
Hogy miért nem szeretem őket? Az összes ugyan arról szól. A film elején megismerkedik a fiú-lány páros, de nem kedvelik egymást. A felénél elkezdenek kavarni, esetleg már össze is jönnek, de aztán a film háromnegyedénél haragba lesznek, mert valami csúnya dolog történik, ezért a végén (jelen esetben) tánc előtt/alatt/után szent a béke és kibékülnek, minden happy end. Tudom, tudom azért vígjáték mert a vége jó, de számomra unalmas a kiszámítható vég és a megszokott forgatókönyv.
De mégis tetszett az összes része! Az első rész, amitől berobbant ez a sorozat, nem maradt annyira emlékezetes számomra, de mégis ösztönzött arra, hogy tovább nézzem, szóval rossz csak nem lehetett. Talán a bombasztikus táncok miatt. Egyébként tudtátok, hogy Jenna Dewan, az első rész főszereplője a film alatt úgy beleszerelmesedett a Tyler-t alakító Channing Tatumm-ba, hogy rövidesen össze is házasodtak? 
A második része már sokkal jobban tetszett, főleg az utolsó táncpárbaj.  Ennél a jelenetnél szerelmesedtem bele a Moose-t alakító Adam G. Sevani-ba. Az a kölyök aztán tud táncolni! A film egyébként arról szól, hogy Andie egy utcai streetdance csapat tagja, de kiközösítik, mert tánciskolába kell járnia, ahol egyébként tiltják azt, hogy a street-en bármilyen táncot végrehajtsanak. Ezért aztán az ottani, újonnan szerzett barátaival alapítanak egy saját csapatot, titkon táncolni kezdenek és a végén természetesen ők nyerik a párbajt és még az igazgatóbácsi is megnézi hogy milyen bitang jól ropják a zuhogó esőben.
 
A Step Up 3D volt talán a kedvencem. Igaz, a történet több szálon csüngött egyszerre és volt számomra 1-2 felesleges jelenet, mert ugye a saját televízióm nem éppen mutatja a 3D-t, de talán mondhatom azt, hogy igen, ez volt a legjobban összetett film.
Mint említettem, több szálon fut a sztori. Először érkezik Moose barátom, aki az egyetemre próbál beilleszkedni, mellette pedig táncolni, aztán jön Natalie, aki szintén csatlakozik a tánccsoporthoz, amit Luke alapított a világ összes tájáról érkező táncoslábú emberből. A klubbot le akarják nyúlni Luke-tól, mert eladósodott és a Szamurájok (rivális tánccsapat) akarják felvásárolni, ezért beneveznek egy versenyre, ami soook dollárt hoz a házhoz. Igen ám, de a koreográfiájukat lenyúlják... Tehát akkor a 3 szál: Moose és a suli-tánc dilemmája, Luke és a hely fenntartása, végül Luke és Natalie. Melyikért is aggódjak? 
A negyedik részben bár nem nagyon szerepelt a kedvenc karakterem (igen Moose :D), ennek ellenére kiérdemelte nálam a 2. helyet. Eszméletlen jó táncok voltak benne, amik látványosak, kidolgozottak, fantáziadúsak és mindenképpen mutatni is fogok nektek  belőle! Le a kalapokkal srácok Scott Speer előtt és tartsunk fél másodpercnyi néma csöndet tiszteletére, mert az eddigi videoklip rendezőként munkálkodó úriember, remek munkát végzett ennél a résznél. Azt kell mondjam, örülök, hogy átvette a rendezői széket Jon Chu-tól. Bocsi Jon!
Ryan Guzman, aki Seant alakítja, létrehoz egy tánccsapatot legjobb barátjával Eddy-vel, a Bandát. A Banda az egyre nagyobb népszerűséggel bíró flashmobok készítésével hívja fel magára a figyelmet, amit a youtube-ra töltenek fel, hogy minél több megtekintést érjenek el. Sean beleszeret Emilybe (Kathryn McCormick), aki csatlakozik a csapathoz és együtt szövetkeznek Bill Andrews ellen, aki egy gazdag üzletember. Bill felhőkarcolókat vagy miket akar építtetni a lakóhelyükre, aminek az emberek értelemszerűen nem igen örülnek. Hogy mi a bibi az egészben? Hogy Emily a csúnya üzletember kicsi lánya, amit nem árulnak el Seannal a többieknek, ezt Eddy nem nagyon preferálja. Itt csak egy sztori fut végig, az is a sablon, so sorry guys.
Ennyi szövegelés után elérkeztünk végre a bejegyzés címét szolgáló részhez, a Step up: All in-hoz. Oda Scott Speer, oda a lélegzetelállító táncjelenetek, ezúttal a rendező Trish Sie volt.
Az utolsó rész nem hozott nekem akkora durranást, mint a 3D vagy a Revolution (4. rész), nem tartotta az átlagot. A film sztorija mindent vagy semmit szemléletet tartotta jónak. A sztorit Ryan Guzman viszi tovább, aki ugye Seant alakította az előző részben. A Banda meghallgatásról meghallgatásra járt reménytelenül, ezért a srácok otthagyják szegényt, akinek szállása se marad, így nem mástól, mint Moosetól kér melót és lakhelyet, valamint egy ajánlatot, hogy segítsen neki táncosokat keríteni és hozzanak létre egy saját bandát, hogy a Las Vegasban levő élő showban táncoljanak. A göndör srác kis hezitálás után segít neki és összeszedik régi tánctársaikat, hogy útnak induljanak. Egy bombasztikusan jó videoklippel bejutnak a show-ba, ahol szembetalálkoznak egy bandával, így kisebb vita alakul ki, ám hamarosan kiderül, hogy az egész műsor megrendezett egy titkos románc miatt, így a két csapat egymásra talál és lesz ami lesz, nem lövöm le a végét, bár biztos sejtitek.
 

Nagy pozitívum volt, hogy végre nem kaptunk új karaktereket, legalább is nem annyit, hanem a már meglévő szerepekből merítkeztek. De ezt a címből vezérelve sejtettem, na jó, csak reméltem. A kanapén ülve lélegeztem fel, mikor Robert Alexander The Third, alias Moose besétált a képbe, aztán tapsikoltam mikor Andie is megjelent és még sorolhatnám hogy örültem, mikor megláttam a többi harmadik és negyedik szériás színészt, akik megalapították az LMNTRIX-t.
Ezt a jó pontot, valamint a finálé táncot leszámítva semmi jót nem tudok mondani erről. Amiket szerettem az előző részekben, azt itt nem láttam. A 4. rész bombasztikus, látványos táncait, a 3.-ban a divatslágerekké nőtt számokat vagy a néhol-néhol előbukkanó még érdekesnek is mondható történetet. Egyszóval: NOTHING. A film kiszámítható, talán a lehető legunalmasabb. Voltak benne jó számok, viszont nem mondanám, hogy nagy durranások lesznek belőlük. Ennek ellenére, aki az előző szériákat szerette, ezt is szeretni fogja, mert nekem is tetszett, csupán semmi pluszt nem adott.
 

Végül azért beszélnék a szereplők játékáról is. Nem nagyon ment nekik, ezt le kell szögeznem. Látszott, hogy leginkább táncosokat alkalmaztak, de ez nagyjából így volt rendjén, hiszen mégsem várhatjuk el egy kemény breaktáncostól hogy hullajtsa a könnyeit, ha otthagyja a nője. Azért néhány karaktertől igenis elvárt lett volna... Ha vidámnak kellett lenniük, mosolyogtak és néha nevettek, ámde ha szomorúnak, akkor csak bánatos képet vágtak. Talán amivel elégedett voltam az a dühös jeleneteknél volt. Azt nem kifogásolom.
Alyson Stoner játékával, aki Camille-t alakította, semmi problémám nem volt, egy elismert színésznek tartom, aki olyan filmekben szerepelt, mint a Tucatjával olcsóbb, a Rock tábor és a Holly Hobbie és barátai.
Adam G. Sevani-val sem volt problémám. Édes kis nyomiként kezdte a 2. részben és rendesen kinőtte magát belőle. A film szériái mellett, Miley Cyrus, Demi Moor és Ashley Greene oldalán tekinthettük meg a LOL-ban, Max-ként, emellett videoklipekben szerepelt mint Missy Elliot "I'm Really Hot", NLT's "That Girl"" vagy Will Smith Switch c. számában. Egyébként 2008-ban a Young Hollywood Awardson megkapta a Legjobb jelenetnek járó díjat!
Briana Evigan-ba se lehet belekötni, olyan filmekben játszott mint a Rejtekhely, Sztárt karácsonyra vagy a Véres igazság. De az utolsó részben párját alakító Ryan Guzman se jutott rossz szerepekhez a Step Up 4-nek köszönhetően, mert A szomszéd fiúban főszereplő Noah-jaként nem rossz, vagy Az álompasi Brettjeként.
rendező: Trish Sie
forgatókönyvíró: Duane Adler, John Swetnam
zeneszerző: Jeff Cardoni
operatőr: Brian Pearson
producer: Adam Shankman, Jennifer Gibgot
vágó: Niven Howie

szereplők:
Alyson Stoner: Camille
Briana Evigan: Andie
Ryan Guzman: Sean
Adam G. Sevani: Moose
Izabella Miko: Alexa
Misha Gabriel Hamilton: Eddy
Karin Konoval: Ana
Stephen Boss: Jason


Ha tetszett nektek ez a vélemény kifejtés és szívesen olvasnátok még tőlem, akkor iratkozzatok fel a blogra, valamint kíváncsi vagyok a TI véleményetekre is! Nektek hogy tetszettek a filmek? Esetleg van valami ötletetek, miről írjak? :)
 Ölel Titeket,
Agatha Hestya
Üzemeltető: Blogger.