DIY - Amerika mintás rövidnadrág

Mivel elég sok olyan nadrág van itt a szobámban, amit nem használok mert nem tetszik, úgy gondoltam átalakítok párat közülük. Amit most hozok nektek, azt nemrég készítettem el, viszont sajnos elfelejtettem lefotózni a folyamatát, így az internetről kerestem egy képet, amivel a lehető legjobban el tudom nektek magyarázni. 

Amikre szükséged lesz:
  • textil spray vagy festék, de a spray egyszerűbb és gyorsabb
  • kreatív boltban kapható csillagmatrica
  • cellux, olyan vastagságú, amilyenre szeretnéd a csíkokat
  • újságpapír

Első lépés: Kiteríted az újságpapírok egy részére a farmert és a zsebeit, valamint a nadrág szárát kibéleled vele. Ez azért fontos, hogy a festék ne fogja meg azokat a területeket, amikre nem kívánsz semmit tenni.
Második lépés: Hogyha ezekkel végeztél, a bal oldalára ráragasztod a matricákat. Ha nem szeretnél venni, akkor úgy is meg lehet oldani, hogy papírból/kartonpapírból kivágod a csillagot, körberajzolod és így körül tudod festeni. Viszont ha az utóbbit használod, akkor tényleg csak festeni tudsz.
Harmadik lépés: Miután a matricákkal végeztél, a jobb oldalra koncentrálunk, a ragasztócsíkokat egyenlő távolságban elhelyezzük. Ügyelj arra, hogy a nadrág derék részére mindkét oldalt kerüljön a ragasztó szalagból, mert úgyszint nem jó, ha összefogja felül. Egyrészt hülyén nézne ki ha féloldalas lenne, másrészt meg valószínűleg nem akarod azt, hogy hullámos kék-piros csíkok legyenek a fújás után.
Negyedik lépés: A ragasztások után letakarod az egyik oldalt újságpapírral és lefújod a szabadon hagyott területet az adott színnel, majd hagyod megszáradni. Ha kész, akkor ugyanezt a műveletet elvégezed a másik oldalon.
Ötödik lépés: Miután mindkettővel végeztél nincs más dolgod, mint óvatosan leszedegetni először a celluxokat, aztán a matricákat. 
Hatodik lépés: Ez nem kötelező, de ha tartósabb hatást akarsz elérni, akkor tanácsos, szigorúan a száradás után átvasalni az egészet. 

Remélem elnyerte a tetszéseteket ez a poszt és/vagy a nadrág. Szerintem nagyon szuper, a meleg időkben biztosan viselni fogom! Készítsétek el ti is, ha van kedvetek, tényleg egyáltalán nem bonyolult, sőt baromi egyszerű és még csak nagyobb kézügyesség sem szükséges hozzá, csupán a türelem. 
Viszont szeretnélek titeket megkérni arra, hogy írjátok le nekem erről a posztról a véleményeteket. Szeretnétek több DIY ötletet olvasni tőlem? Hogyan tetszett nektek? 

Ha nem tettétek volna még meg, akkor iratkozzatok fel, kövessetek facebookon!
Ölel Titeket, 
Agatha Hestya
Üzemeltető: Blogger.