Mortdecai

A film kiválasztása nagy dilemma volt nálunk, mert a legutóbbi Johnny Depp film, a Transzcendens, valami borzasztó volt. Azt hittem, hogy az, Depp legrosszabb filmje és annál rosszabbat nem csinálhat, így végül sikerült meggyőzniük arról, megéri megnézni a Mortdecait. Hát elképesztő nagyot tévedtek. 

Charles Mortdecai (Johhny Depp) egy simlis műkincskereskedő, ez már a film legelején kiderül, mikor a változatosság kedvéjért megpróbálják meggyilkolni, mert milliókat csalt, de hűséges inasa Jock - aki nálam akarva/akaratlanul, a Jean-os vicceket idézte elő - megmenti az életét. Távolléte alatt szörnyű bajuszt növesztett, amitől a felesége hányingert kap, akárhányszor megpróbálja megcsókolni és a film első egy órája az arcszőrzetén való poénokon pihen, amiknek nagy része eléggé elcsépelt.
A szőrös poénok elsütése közben Mortdecait felkeresi a brit titkosszolgálat, akik egy hatalmas mappával - amely az összes ballépését tartalmazza - ezzel zsarolva őt arra, hogy kapcsolatainak segítségével kutasson fel egy Goya festményt, amit egy meggyilkolt restaurátortól loptak el. Hatalmas adóssága miatt, pénz fejében el is fogadja az ügyet és elindul megkeresni. Útközben párszor lelövi Jock-ot, Martland felügyelő megpróbálja elcsábítani Charles nejét és nagyjából itt ki is merült a sztori.
Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy A Karib-tenger kalózai, Charlie és a csokigyár, sőt, az Alice Csodaországban után, Depp hogyan képes ilyen pocsék filmszerepeket elvállalni, vagy esetleg miért nem próbál meg valami olyan szerepet, ami más mint a többi, amivel kitér a megszokott keretekből. Még a 2012-es Éjsötét árnyékra azt mondom, oké, elment, de az utóbbi két filmje amit megnéztem egyszerűen siralmas, senkinek nem ajánlom őket, főleg nem azoknak, akik élnek/halnak Johnny-ért. 
Most, hogy ne csak főszereplőnket szidjam, folytassuk a rendezővel, David Koepp-el. Mégis hol a francban volt, amíg ez a film készült? Olyan filmekben láthatjuk a nevét forgatókönyvíróként, mint a 
Hetedik érzék, Pókember, Indiana JonesJack Ryan: Shadow Recruit, Jurassic Park és még folytathatnám. Nem hiszem el, hogy nem ült oda az amatőr Eric Aronson asztala mellé, hogy 'Figyelj, had segítsek neked, béna a forgatókönyved'. 
A filmben kiemelkedő teljesítményt nyújtott Paul Bettany, aki Jock-ot alakította. A színész (a bosszúállókban is egy komornyikot alakít), szerintem rettentően jól játszotta a csendes, ámde a főnőkéért mindent megtevő figurát, még a legkínosabb és legveszélyesebb helyzetekben is. Az összes humoros rész, az ő által képviselt jelenetekben található. 
A Martland felügyelőt játszó Ewan McGregor sem volt annyira szörnyű, de azért nem voltam a padlón tőle, valamint Gwyneth Paltrowal is ez a helyzet. A színésznő, aki a Vasember filmekben és a Bosszúállókban kapott szerepet, kicsit úgy tűnt nekem, mintha csak azért vállalta volna el, mert Depp mellett szerepelhet. Kétségtelenül többet vártam volna mindkettejüktől.
Összességében nem lenne egy rossz film az egész, sőt, lehet, hogy még komikusabbra is sikerült volna, ha nem Johnny Depp játszotta volna a főszerepet. Egyszerűen nem tud kilépni a Jack Sprerrow szerepkörből és már az unásig hozta ugyan azt a karaktert. Nem bírom feldolgozni, hogy ő tényleg csak az ilyen karakterekhez vonzódik és nem is akar kipróbálni mást? Johnny, idén leszel 52, lépj túl Sperrow-n! 
rendező: David Koepp
forgatókönyvíró: Eric Aronson
zeneszerző: Mark Ronson, Geoff Zanelli
operatőr: Florian Hoffmeister
producer: Christi Dembrowski, Johnny Depp, Andrew Lazar, Patrick McCormick, Gigi Pritzker
vágó: Jill Savitt

szereplő(k): 
Johnny Depp: Charles Mortdecai
Ewan McGregor: Martland felügyelő
Paul Bettany: Jock Strapp
Gwyneth Paltrow: Johanna
Alec Utgoff: Dmitri
Carly Steel: Mrs. Krampf

Tegnapra ígértem a részt, de végül elmentem a moziba megnézni a Szürke 50 árnyalatát. Hát gyerekek....jövőhéten láthatjátok róla a kritikámat! Ha tetszett nektek ez a bejegyzés és a továbbiakban is szeretnétek tőlem olvasni, akkor iratkozzatok fel és/vagy kövessetek a facebook oldalamon! :)
Ölel Titeket, 
Agatha Hestya
Üzemeltető: Blogger.