Olvasási szokások avagy a könyvmolyok problémái TAG

1. Körülbelül 20 000 könyv van az „Elolvasni” listádon. Hogy a francba döntöd el, hogy mit olvasol legközelebb?
Ez egy roppant jó kérdés. Mindig megpróbálok minél változatosabban olvasni, de van hogy ez nem jön össze, ezért leginkább azt olvasom ami éppen a kedvemnek megfelelő. Lehet hogy elolvasok egy romantikus regényt, aztán meg 6 fantasyt, mert éppen olyan a hangulatom, szóval nem igen tudok erre választ adni.

2. Már elolvastad, több mint a könyv felét, de egyszerűen nem tetszik neked. Abbahagyod, vagy folytatod?
Ha az lenne a kérdés, hogy beleolvastál egy könyvbe de nem tetszik, akkor azt válaszolnám, hogy egyértelműen leteszem. De így, hogy a 'több mint felét', azt mondom, hogy tovább olvasom. Lehet hogy rossz, de ha másért nem, akkor azért mert a kíváncsiság hajt - még ha nem is a legjobb -, valamint elmondhatom azt, hogy 'én azt már olvastam'. 

3. Közeledik az év vége és oly közel, mégis oly távol vagy az olvasási kihívásod teljesítéséhez. Megpróbálsz felzárkózni, és ha igen, akkor mégis hogyan?
Olvasás reggeli közben, olvasás a buszon, olvasás néhány tanórán, olvasás ebéd közben, olvasás hazafele a buszon, egy sorozatnézés szünet képen, olvasás vacsora közben, olvasás fürdés közben (szigorúan védve az elázástól) és végül olvasás az ágyban, lefekvés előtt. 

4. Egy könyvsorozatnak, amit egyszerűen imádsz, a BORÍTÓI. NEM. EGYEZNEK!!! Hogy birkózol meg ezzel a rettenetes szörnyűséggel?
Azt a változatát veszem meg, aminek a borítója passzol ahhoz, ami már megvan. Nemcsak egyféle borítót kap a legtöbb könyv.

5. Mindenki imád egy könyvet, amit te egyszerűen ki nem állhatsz. Kivel osztod meg az érzéseidet?
Eléggé egy őszinte ember vagyok, aki mindig megmondja azt amit gondol, amikor gondolja és ahogy gondolja. Szóval aki éppen velem szemben van, az meg is tudja, hogy rühellem azt a könyvet, amit ő 'bálványoz'. Így vagyok a Szürke 50 árnyalatával is. Egyszerűen fel nem fogom, hogy mi az, ami abban a könyvben másokat megfogott. Hogy a szexről írnak benne? Miért lett annyira felkapva? Szerintem halál sablonos és rohadtul látszik, hogy egy fanfiction volt eredetileg. Na mindeeegy.

6. Nyilvános helyen olvasol éppen és hirtelen elkezdesz sírni a könyvön. Mit kezdesz magaddal?
Hát leginkább a röhögés az, amit hangosan szoktam olvasás közben, nem igen jellemző rám, hogy nyilvános helyen sírok. Bár az, hogy bekönnyezem - vagy hogyan is mondjam magyarosan - olyan már történt, de sírás nem igen. Ennek ellenére úgy gondolom egyáltalán nem kínos, ha ki kell jönnie hát ki kell jönnie, nem tudja mindenki visszatartani. Igenis vannak olyan megindító könyvek, amik ezt teszik velünk.

7. A folytatása egy könyvnek, amit nagyon imádtál, éppen most jelent meg, de már nem emlékszel mindenre az előző részből. Újraolvasod az előző könyvet vagy inkább nem olvasod el a folytatást? Esetleg keresel valami összefoglalást róla az interneten vagy elkezdesz bőgni a frusztrációtól?!
Egyértelműen bőgők! Ez rettenetes! 
Egyébként mindenképpen elolvasom a folytatást, ki ne tenné? Általában azt szoktam, hogy elkezdem olvasni és ha nem értek valamit, mert elfelejtettem az előzményét, megkérdezem valamelyik könyvmoly barátomtól/barátnőmtől, hogy hogyan is volt az. De a legtöbb könyv elején, ami egy sorozat része, szokott lenni egy összefoglaló az előző könyvből, azt elég ilyenkor elolvasni.

8. Nem akarod senkinek, ismétlem, SENKINEK kölcsönadni a könyveidet. Hogyan utasítod vissza udvariasan az embereket, mikor kölcsönkérnek tőled egyet?
'NEM!', de ha jobb kedvemben vagyok, akkor csak annyit mondok: Bocs, én is csak kölcsönkaptam.

9. Ebben a hónapban már 5 könyvet kezdtél el és egyiket sem fejezted be. Hogyan lépsz túl ezen a „nem olvasási időszakon”?
Öhm, most is éppen ez van! Keresek valami könyvet, ami felkelti az érdeklődésemet. Leginkább csak a tanulás miatt szokott ilyen előfordulni, szóval ha kevés a tanulni való, egyből túllendülök rajta.

10. Nagyon sok könyv jelenik meg, amikért szinte haldokolsz, hogy elolvashasd. Mennyit fogsz ezek közül megvenni?
Amennyire pénz van! A többit letöltöm pdf-ben. :D

11. Miután megvetted a könyvet, amire annyira vágytál, körülbelül mennyi ideig csücsül a polcodon , mire elolvasod őket?
Ez sok mindentől függ. Például attól, hogy idő közben mennyit veszek/kapok meg, ami szintén érdekel, illetve van-e hangulatom hozzá. A Secret Circle könyvsorozat már két hónapja itt van a szekrényemen és még egyszer sem nyitottam ki, pedig mennyit rohangáltam értük!

Sajnos a hétvégén nem volt nálam internet, de ígérem szombaton bepótolom a Johnny Depp filmetértékelést, addig is remélem tetszett nektek a mai bejegyzés és van amiben egyezik a véleményünk. Ha szeretnétek, akkor ti is készítsétek el nyugodtan és ha még nem tettétek volna meg, akkor iratkozzatok fel és/vagy kövessetek a facebookon is! :)
Ölel Titeket, 
Agatha Hestya
Üzemeltető: Blogger.