KRITIKA - Don't speak

Don't speak
Az utóbbi időben nem volt alkalmam géphez ülni, mert tönkrement a számítógépem és így igen lemaradtam magammal, de mint látjátok visszatértem egy kritikával. Sajnos egy héttel később kapom vissza a gépet - tehát hétfőn - így a filmkritikákkal nem lettem kész, de ami késik nem múlik, jövőhéten olvashatjátok a Kingsmant és A lázadót. Remélem várjátok!
Ez a történet még nem teljesen kiforrott, csupán a prológusa van fent, ezért nem tudok túl sok mindent mondani róla. Egy bérgyilkosról íródik, bár jelenleg még nem tudni pontosan, a korábban említett indokból kifolyólag.  Ez a kis részlet olyan szinten megfogja az olvasót hogy le  a kalappal előtte. Amellett hogy igencsak kíváncsiságfokozó, látszik benne a kutatómunka, érdeklődés e téma iránt (itt például a fegyverre gondok) és az egyedi íráskép. 
Elképesztően tehetséges az író, a szép kerek fogalmazásmódból észrevehető. A rövid bevezetőszöveg alatt is látszódik a széles és választékos szókincs, ami elismerésre méltó. Ezért nagyon remélem, hogy nem rontja mindezt el azzal a bloggerina, hogy az első fejezet megkapja a prológus folytatását, mintha az lenne az igazi első rész csupán egy 'prológus' címszóval. 
A szövegrészt többször is átfutottam, hogy hátha bele tudok kötni valamilyen helyesírási hibába, néztem-kutattam de semmi. Gratulálok hozzá! Minden írópalántának javaslom Skyler Wilson példáját, hogy többször olvassátok át mit írtok és akkor az olvasó is sokkal gördülékenyebben merülhet a sztoriba és nekünk, kritikusoknak kevesebb a gépelni valónk. Talán amit itt megjegyezhetnék, hogy könyvben, fogalmazásban jelen vannak a bekezdéseknél való sortörések, blogolásnál nem igen használjuk, mert (szerintem) kissé rendezetlenül hat. Ízlések és pofonok, nekem kicsit zavarta a szép összképet.
A fejléceddel alapjáraton semmi bajom nem lenne, tetszik ahogyan a karakterek körbeölelik azt a képet, viszont nem értem, hogy az a fej a keret aljában mit keres. Úgy gondolom mindenképpen vedd azt le onnan, mert rendezetlen és túlzsúfolt hatást kelt. A színösszeállításaid nagyon tetszenek, főleg úgy, hogy ilyen egyszerűre, de letisztultra van megcsinálva a blog designja.
Amit változtass meg, azok az oldalmodulok sorrendje. A 'the story' modult tedd legfelülre, azt kövesse a 'főoldal, fejezetek, karakterek' (ide még tehetnél be díjak, esetleg kritikák oldalakat), utána a chat, oldalmegjelenítések és végül de nem utolsó sorban, a feliratkozókat és az oldalcseréket helyezd.
Ha megengedsz egy kis tanácsadást így a végén akkor javaslom, hogy a karaktereknél lévő szereplőkről írjál egy kis érdekességet és itt nem a korra gondolok, hogy hány testvére van ki az apja anyja ükapja, hanem mondjuk egy részletet majd a történetből. Ha ügyesen választasz akkor nagyon feldobja majd a blogot, hiszen az olvasó akarat nélkül elkezd majd gondolkozni azon, hogy mégis mi fog majd történni?

Remélem tetszett nektek ez a valóban kis kritika és a továbbiakban is velem fogtok tartani. :) Ha érdekel titeket a többi bejegyzésem is, akkor iratkozzatok fel és/vagy kövessetek facebookon!
Ölel Titeket,
Agatha Hestya

Üzemeltető: Blogger.