Filmajánlók

Mint tudjátok nagyon kedvelem a filmeket, ezért minden hónapban kiválasztok egy-két filmet, amit megnézek a moziban. Általában ezekről készítek nektek filmkritikákat/értékeléseket, de most valamiért a nagyja elmaradt és csak párról számoltam be nektek. Most a kimaradtakat gyűjtöttem össze nektek és mindegyikről írok egy keveset, hátha meghozom valamelyikhez a kedveteket!

Az első amiről beszélni fogok, az a Tökéletes hang 2
Vegyes érzésekkel ültem be barátnőmmel megnézni a filmet, mert nem tudtam elképzelni hogyan lehet folytatni a Barden Bellák mulatságos acapelláját. Nézők lehányása, Háj Amy, beszólások tömkelege és jól megírt forgatókönyv jellemezte, amin jót szórakoztam a film alatt. Na a második részből nekem az utolsó kettő igen hiányzott és ezért is kezdeném ezzel.
A sztori Obama szülinapi buliján kezdődik, ahol Háj Amy kivillantja amit nem kéne, egy kötélen a plafonról csimpaszkodva fejjel lefelé...  ha nem is láttátok a filmet el tudjátok képzelni, hogy mindne kint volt. Tényleg. Mindene. Ennek következtében kizárják a Bellákat minden versenyből, nem vehetnek fel új tagokat, egyedül a VB-n indulhatnak, mert hát ugyan miért is nyerhetnék meg ha utálják az amcsikat, na meg indul a Das Sound Machine a német európa bajnok csapat.
Közben az egyetemre érkezik az egykori Bella tag (Katey Segal) lánya, akit örökség lévén, hivatalos meghallgatás nélkül felveszik. A csaj persze tök bamba szerintem, de lehet osztozni fogtok a vémenyénemen, ugyanis totál nincs tisztában a történetben pár acapella szabállyal, így néhány buktatót okoz a alányoknak. Becca (Anna Kendrick) gyakornoki állást vállal, ahol örökséggel együtt a végén összehoznak egy demót, aztán van ez az undorító német csapat, akik ellen Becca sose tud összehozni egy normális oltást, ezért mindig bókol nekik, viszont a VB számuk - hiába nem kedvelem a dojcsokat - nagyon ott lesz.
Elizabeth Banks és Kay Cannon valami borzalmasat hozott össze, DE azért nem volt olyan rossz. A szörnyű szóviccek tömkelege és Háj Amy tucatnyi fingós poénja mellett élvezhető zenék voltak. Ha eddig kedvelted Anna Kendricket és az Amyt alakító Rebel Wilsont, akkor most se fogod megutálni őket, szimplán annyi, hogy egy átlagos, egyszer nézhető filmre számíts, jó zenékkel.
Szintén a moziban megnézhettem a Busszúállók: Ultron kora c. filmet is, amiben őszintén szólva egy kicsit csalódtam. A történet fele Amerika Kapitány szurkálódására van felépítve, ami kissé lelombozott. Mondjuk ez nem jelenti azt, hogy nem élveztem, sőt, de jobbra számítottam. 
Ne felejtsük el, hogy ez egy átvezető rész, valahogy össze kell kötni a különböző részeket és szerintem ez mutatkozik meg rajta. Felszínre kerülnek az érzelmek, a szuperhőseink félelmei, a jövőképek, ki mit szeretne majd csinálni a továbbiaknak és talán ezeknek köszönhető az, hogy ezt a részt kissé sötétebbre sikerült megalkotniuk. Szereplőket vesztünk a film során, de helyette bőven kapunk újakat, akik később szintén igazi Bosszúállókká állnak össze.
Josh Whedon áthozott bizonyos alapelemeket az előző részből (ami a Marvel rajongóknak néhol kissé unalmas lesz), ezért ha barátoddal, barátnőddel akarod megnézni ezt a filmet úgy, hogy ő még nem látta az előzőt spongyát rá és nézzétek meg, tuti tetszeni fog neki és csak késztetést érez majd rá, hogy meglesse az előzményeket. Nagyszerű látványvilág és kiélezett, alapos akciójelenetekkel van megspékelve, illetve sokszor a legegyszerűbb díszlet a legnagyszerűbb.
A történet röviden arról szól, hogy Tony Stark (Robert Downey Jr.) és Bruce Banner (Mark Ruffaro) létrehoznak egy mesterséges intelligenciát, akit Ultronnak neveznek, hogy a későbbiekben, majd megvédje az embereket. Ultron (James Spader) úgy gondolja, hogy az emberiségre maga az ember van a legnagyobb veszéllyel, ezért el akarja pusztítani. Hőseink ezt próbálják megakadályozni,  az említett néhány új szereplővel megspékelve.
Régebben még a Kingsman: Titkosszolgálat vetítésére is beültem
Ezt a filmet még a preimervetítésekor néztem meg és egyszerűen imádtam, viszont ha még nem láttátok, akkor állítsátok a filmet feliratosra és csak eredeti nyelven nézzétek meg! A film kevésbé szórakoztató, ha szinkronos, ugyanis akkor az a zseniális brit humor és akcentus ami jellemzi a filmet nem lesz annyira jó. A moziból kijőve én még legalább négyszer megnéztem, egyszerűen  megunhatatlan. Matthew Vaughn, aki a Ha/ver-t, a Csillagport és az X-men, az elsőket is készítette kétségtelenül zseniális munkát végzett.
A történet arról szól, hogy Töki (Taron Egerton) kilátástalanul tengeti a mindennapjait. Apja szolgálat közben meghal, anyja pedig jelenleg egy alkoholista állattal él együtt, akit mindenki utál, de nem mer vele szakítani. Így hát Töki azzal foglalja el magát, hogy a helyi- szintén alkoholista nagymenőkkel ott szúr ki, ahol tud.
Egy ilyen alkalommal lopja el a helyi vagánycsávó autóját, ami miatt lecsukják a rendőrök és Galahan (Colin Firth), a Kingsman titkosszolgálat egyik tagja, Töki apjának adósa/barátja menti ki és egy kiképsésre küldi. Ez az erőpróba nem biztosíték arra, hogy valóban Kingsman tag lesz, ugyanis ez egy meghatározott létszámú banda, ahol az ügynökök Arthur király kerekasztal lovagjainak neveit viselik és pontosan ennyi ember is lehet.
Töki miután bekerül ebbe a rendszerbe találkozik ott egy adag elitiskolából származó seggfejjel, akik természetesen egyből lenézik, provokálják, bosszantják és minden amit el tudtok képzelni. Miközben a kiképzés humoros fordulatain nevetünk, addig az igazán komikus high-tech vezér, akit Samuel L. Jackson alakít valami fantasztikusan, próbálja az emberiség jövőjét átalakítani a neki tetsző módon.

Ennyi lettem volna mára, remélem legalább egy filmre rá tudtalak beszélni titeket és itt maradtok velem a továbbiakban is. Hamarosan hozok egy könyv és egy újabb filmajánlót. Ha tetszett iratkozzatok fel, kövvesettek facebookon és hogyha már láttátok valamelyik filmet írjátok meg nyugodtan a véleményeteket, kíváncsi vagyok rájuk!
Ölel Titeket, 
Agatha Hestya
Üzemeltető: Blogger.