2 ÚJ BLOGKRITIKA + egy meglepetés

Új kezdet
A blog leginkább egy naplóhoz hasonlítható. Sőt, ez egy virtuális napló, ahol az írónő a saját panaszairól, boldogságairól, élete eseményeiről ír. Többet nem is lehetne róla mondani, tényleg csak ezekről van szó.
A legelső amit észrevettem, az a rengeteg '...'. Ha pontot teszel a végére ugyanúgy megértik az emberek az évődésedet, problémáidat, tanácstalanságodat, csak fejtsed ki jobban. Te is levezeted a feszültséget és esetleg rá is jössz egy-két dologra. A másik gyakori hibád a szóismétlés. "Szörnyű érzés mikor az, akit szeretsz több száz km-re van tőled és alig látod, majd mikor hazaér minden perc boldogság, ahogy hozzád ér, minden, csak az is hogy létezik! Még szörnyűbb, mikor elmegy..." Három mikor, két minden és ez csak egy bejegyzés egyik mondatja. Szinoníma mindenre van, élj velük! Sokkal szebben fog hangzani, hidd el nekem.
Ahogy bele-beleolvasgattam a rövid bejegyzéseidbe azon gondolkodtam, hogy mennyi embernek tudnál te segíteni. Életszerű helyzeteket, a mindennapi emberek problémáit veted a sorokba és ha - ahogy korábban említettem - mélyebben belevetnéd magad az írásba és bővebben kifejtenéd a dolgokat akkor nagyobb lenne az érdeklődés irántad. Esetleg még kommenteket is kapnál, hogy igazad van, vagy kérdéseket tennének fel neked.
A blog kinézete rendkívül egyszerű. Írtad az elején, hogy ez magadnak készül, de így egyáltalán még csak nem is vonzza az olvasókat. Egyik barátnőm most nyitott bloggerina társával egy új design blogot, aminek Blog Design Birodalom a neve. Nagyon ügyesek, tehetsegesek és mindig örülnek az új munkának. Keresd fel őket bátran, olvasd el a rendelés menetét és kérj tőlük új külalakot. Te is és az olvasók is szívesebben néznek majd rá az oldaladra.

Choose Between and Hell
Grace Michael egy angyal, aki a földön él és egy helyi pizzázóban dolgozik. A történet elején megismerkedik Bryan Gray-jel, aki vámpír volta miatt megpróbálja kiszívni egy fiú vérét, ám Grace megmenti őt. A fiú innentől kezdve elkezdi őt követni, teljesen a rabja lesz, majd elrabolja és bezárva tartja, illetve mindenhova magával viszi. Idő közben egymásba szeretnek, teljesen megkedveljük a két karaktert, egészen addig, amíg meg nem történik az első fordulópont.
Megjelenik egy törpe, aki közli főhősünkkel, hogy nem lehet együtt vámpír és angyal, ezért tárgyalást fognak indítani. Eddig nekem nem is lenne probléma, de nemsokkal ezután a vámpírt elütik és ahelyett, hogy simán továbbsétált volna, elájul és kómában fekszik. Itt kiszerettem a blogból, pedig teljesen elnyerte a tetszésemet. Vámpír hogyan eshet kómába? Utána pedig, hogy lehet amnéziája? Nem értem. Ha még az angyalnál írod ezt, azt mondom oké, legyen, miért ne, de egy halott(!) hogy ájulhat el? Miután ezeken túltettem magam, hirtelen kiderült, hogy megváltozott a törvény és engedélyezett a szerelmük.
Bevallom töredelmesen, itt abbahagytam az olvasást. Nem azért mert nem tetszik az írásképed, amire hamarosan kitérek, hanem mert nekem ez egyszerűen abszurdum. Nagyon szépen fogalmazol, tényleg szívesen olvastam az elejét, de nekem teljesen irracionálissá vált a történet, azt pedig nem kedvelem.
Írtam pár sorral feljebb, a fogalmazásodról, ami helytálló, viszont nálad is előfordulnak hibák. Legelső ami szembetűnik, azok a rövid mondatok. Használj bátran több összetettet. Ne úgy, mint most én, aki négy szó után lezárt egy mondatot. A másik, hogy nagyon sok szóismétlés van néhány helyen, mutatom is az egyik ilyet: "Szerette, tudtam, hogy szerette, még most is szereti. Akkor még nem tudtam, hogy érzéseim egyre erősödni fognak, még nem tudtam, hogy majd nem tudom visszafogni magam." és ez még folytatódik ugye.  Így visszaolvasva már te is látod, milyen furán hangzik, nem? Szinonimák, szinonimák mindenhol, csak gondolkodni kell!
Tehát olvasd át többször, hogy ne legyenek ismétlések, mondattani hibák, mert az is előfordul, például "amik alatt" írj mialattot.
A fejléc nem tetszik, ne haragudj. Nem tudom te csináltad-e, de számomra túl zsúfolt hatást kelt az, ami a bal felső sarokban van a két szereplővel. Lehet azért választottad ezt, mert a háttér és a modulok igen egyszerűbbek, de akkor válasszál egy letisztult, szép modulsort, picit bonyolultabb dolgokkal és akkor egy hozzáillő fejlécet, de ez a mostani nem a legkarakteresebb.
A lányon szembeötlő az, hogy két válla van. Úgy lett odaillesztve a szárny, hogy a lánynak a válla elcsúszott. Mivel az angyal mivolta a legszembetűnőbb a blogon, azt láttam meg egyből. Még egy ok a cserére. A másik hiba, hogyha van 'oldalak' nevű modulod, akkor az archívumot, ami nálad a 'régebbi bejegyzések', nyugodtan szedd ki, mert felesleges.

Köszönöm, hogy elolvastad, remélem tetszett. Ha kedvet kaptál hozzá, nézz körül a blogon és iratkozz fel, valamint hagyjál nyomot magad után, boldoggá teszel vele, hiszen a te véleményed is számít!


MEGLEPETÉS! 
A végzetem című könyvemet, amit itt kezdtem el publikálni ma már külön blogon olvashatod! 
IDE KATTINTVA megnyithatod a blogot és elolvashatod a már közzétett, javított verzióval rendelkező Bevezetőt. 
A design még nem teljes, de már a szereplőknél olvashatsz kis részleteket, illetve már fel lehet iratkozni, ha elnyerte a tetszéseteket. Chat-ben lehet kérni cseréket és véleményt nyilvánítani. A kommenteknek is örülnék ott, ha kifejtenétek mit szóltok hozzá, érdekel-e a téma titeket, változtatni kéne-e valamit, azért nagyon hálás lennék, hiszen fejlődni csak így lehet. :)


Ölel Titeket,
Agatha Hestya


Üzemeltető: Blogger.