Book haul

A Könyvmolyképző kiadónál szereztem be Sebastian Fitzek: Ámokjáték című könyvét. Őszintén megvallva még nem olvastam, de a borítója rettentően tetszik. A sötét árnyalatoknak köszönhetően kitalálhatjuk, hogy nem egy vidám sztoriról lesz szó, illetve az adótorony, Ira munkásságára utal. Engem a fullszövege teljesen megfogott, főleg, hogy ritkán olvasok nekem tetsző pszicho-thrillert.

Író: Sebastian Fitzek
Eredeti cím: Amok spiel
Fordította: Szakál Gertrúd
ISBN: 9789632453651
Megjelenés: 2011
Oldalak száma: 383
Ára: 2999 FT


Ez a nap lesz az utolsó. A neves kriminálpszichológus, Ira Samin gondosan előkészített öngyilkosságot tervez. Idősebbik lányának halála túl nagy súllyal nehezedik a lelkiismeretére. Ám ekkor segítségül hívják az egyik rádióadóba, ahol brutális túszdráma folyik. Egy pszichopata hátborzongató játékba kezdett: élő adásban, véletlenszerűen hívogat fel embereket. Ha a vonal túlsó végén a megfelelő jelszó hangzik fel, elenged egy túszt. De ha nem, a túsz meghal. A férfi azzal fenyegetőzik, hogy addig folytatja a játékot, amíg a menyasszonya meg nem jelenik nála a stúdióban. Csakhogy a lány már hónapok óta halott. Ira kilátástalan túsztárgyalásba kezd, melynek több millió ember válik fültanújává…
Dean Lorey Lidércnyomások iskolája című kötetének két részét az Alexandra leárazásán vettem. Még régebben ajánlotta egy ismerősöm ezt a könyvet és nagyon hosszú ideig nézegettem is őket, így nem volt nálam kérdés, hogy mikor a kettőt együtt 1300 Ft-ért meglehetett venni kaptam az alkalmon.
Nemrég kezdtem el olvasni és hogy őszinte legyek, eddig még nem csalódtam benne. Az eleje kissé lassú, de Charlie iskolába kerülése után tele van fordulatokkal és izgalommal. Hiába 'gyerek könyv', mindenkinek ajánlom.

Író: Dean Lorey
Eredeti cím: Nightmare Academy
Megjelenés: 2007
Fordította: Bakonyi Berta
ISBN: 9789633708521
Oldalak száma: 334
Illusztrálta: Brandon DormanAmikor Charlie Benjamin elalszik, a szörnyek életre kelnek. Elég nehéz beilleszkedni, ha lidérces álmaink átjárót nyitnak Rémvilágba, ahol szörnyűséges lények élnek – mint az a 3-as osztályú rémcserkész, amely egy pizsamapartin tűnt fel és meg akarta enni a gyerekeket. Szerencsére Charlie számára is akad hely – mégpedig a Lidércálmok Iskolájában. Az iskola, mely a világ leghihetetlenebb fájára épült erőd, hajóroncsokból készült. Itt képzik azokat, akik különleges képességeik segítségével legyőzik a sötétségben támadó szörnyeket. Ám Charlie sokkal erősebb, mint bárki gondolná, felvételi vizsgáján egyenesen Rémföld szívébe nyit kaput, ahol a főgonosz a Föld pusztítására tör. A fiúnak minden agyafúrtságára – és új barátainak segítségére is – szüksége lesz, hogy megmentse saját magát és családját, s hogy egyszer és mindenkorra leszámoljon a rosszfiúkkal.
Itt a szörnyvadászok utolsó esélye, hogy megakadályozzák a szörnyek háborúját!Riadó! A Néven Nevezettek, azaz a Rémföld leghatalmasabb szörnyetegei világunk elfoglalására készülnek, és csak egy rejtélyes lény, az Őrző segíthet rajtunk – ám ő a végét járja. Charlie Benjamin és társai az ő megmentésére hatolnak a hidrabarlang mélyére, egyenesen a kísérteties Bermuda-háromszögön át, és találkozhatunk velük a veszedelmes San Diego-i állatkertben is, melyet lerohantak a szörnyek!
Megjelenés: 2010
ISBN: 9789632971780
Oldalak száma: 320
L. J. Smith-től még év elején olvastam el a The Secret Circle első részét, ami baromira tetszett. A karakterek korrektek voltak, nem volt benne felesleges rész és külön tetszett a fejezeteknél a minta. De tényleg. 
Egyébként ha jól tudom ebből egy sorozat is készült, amibe igen sok ismerős színészt válogattak be. Cassie-t Britt Robertson játssza a Búra alatt c. sorozatból, Faye Chamberlaint Phoebe Tonkin játsza, aki a H2O-ban szerepelt, illetve a Vámpírnaplókban felbukkant, meg az Origin-be is. Ez csak két szereplő, de biztos vannak még benne olyanok, akiket felismertek valahonnan.
A trilógia további két részét még nem olvastam, de kíváncsian várom mi fog történni a továbbiakban, remélem nem fogok csalódni. Ha olvastátok/láttátok, nektek mi a véleményetek róla?

Író: L.J.Smith
Eredeti cím: The Power
Fordította: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789633738856
Oldalak száma: 232
Megjelenés: 2014
Cassie bekerült a suli legmenőbb – és leghalálosabb – klikkjébe. Ám az erőnek nagy ára van, és a lány nem is sejti, milyen veszélyek lesnek rá. A Titkos Kör két vezetőjének ellentétes céljai közt vergődve Cassie-nek végül döntenie kell, mit választ: New Salem megmentését vagy az elbűvölő Adam iránti veszedelmes szerelmét, amely feldúlhatja az egész Kört. A jó és a rossz közötti végső harcban vajon elég erős lesz Cassie természetfeletti hatalma, hogy megmentse barátait a veszélytől? Vagy áldozatul esik az ártó erőknek?
A Fekete bárány című könyv, Bree Despaintól az, ami az egyik kedvenc fogásom. A borítója gyönyörű. Egyszerű és letisztult, ami megragadja az ember tekintetét. Szintén a Könyvmolyképző kiadótól szereztem, a zsákbamacska szekciónál, úgyhogy mindenkinek tudom ajánlani azt a részt. Komolyabb véleményt még nem tudok róla mondani, de a későbbiekben biztos fogok róla írni! 
Figyelem:
A fullszövegben cselekményleírás van, vigyázzatok!

Eredeti cím: The Dark Divine
Író: Bree Despain
Fordította: Farkas Orsolya
ISBN: 9789632453132
Oldalak száma: 328
Megjelenés: 2011
Ára: 2519 FT-tól
Tékozló fiú Veszélyes szerelem Halálos titok Grace Divine – a helyi lelkész lánya – mindig is tudta, hogy valami rettenetes történt azon az éjszakán, mikor Daniel Kalbi eltűnt, bátyja, Jude pedig vérbe fagyva tért haza. Most, hogy Daniel visszajött, Grace-nek választania kell iránta érzett növekvő vonzalma és bátyjához való hűsége között. Ahogy Grace közelebb kerül Danielhez, megtudja az igazságot arról a rejtélyes éjszakáról és arról, hogyan mentse meg szeretteit, ám ezért talán legféltettebb kincsével kell fizetnie: a lelki üdvével.

Mordern Boszorkány Debora Geary-től. Erről a könyvről már régebben beszéltem, még a Libriben vásároltam a nyár folyamán és nagyon szerettem. Semmi bonyodalom, semmi extra. Csupán egy internetes kapcsolat alapján felfedezett boszorkány kiképzéséről szól. Aki szereti a családos sztorikat annak ez tuti az egyik kedvence lesz.

Eredeti cím: A Modern Witch
Író: Debora Geary
Fordította: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789632614670
Oldalak száma: 376
Megjelenés: 2014

Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek. Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt. Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt. Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek. A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot.
A Párválasztó című könyvet, Kiera Casstól biztosan ismeritek, ha mást nem, akkor hallásból. A napokban kaptam kölcsön, mint ahogyan az előző bejegyzésemből is kiderült. Őszintén bevallom, a buszos kalandom után nem szívesen fogtam azóta a kezemben, de németórákon biztosan befejezem a könyvet. Eddig tökre tetszik, bár ezek a kasztok, hogy van az egyes, a kettes, a hármas, a négyes és az ötös csoport vagy hogy is mondjam, kissé a Beavatott című könyvtrilógiát juttatja eszembe, de ez nem jelent semmit. Majd kiderül. 

Eredeti cím: The Selection
Író: Kiera Cass
Fordította: Gázsity Mila
ISBN: 9789636896188
Oldalak száma: 286
Megjelenés: 2012
Ára: 2990 FT
Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz küzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.
Nos, ennyi lett volna a mai bejegyzés, remélem tetszett nektek és valamelyikhez kedvet kaptatok. Ha valamelyikről szívesen elmondanátok a véleményeteket, nyugodtan hagyhattok nyomot a chat ablakban, itt kommentben vagy továbbra is facebookon, esetleg ott megjegyzésben. :)
Ölel Titeket, 
Agatha Hestya 
Üzemeltető: Blogger.