10 idegesítő dolog a filmekben

1, Mi ez a hang? Nézzük meg! 
Ki nem állhatom, hogy ha van egy film és valami zaj történik, utána indulnak megnézni, mi az. Oké, ez általában nálam is így szokott lenni, természetes emberi reakció, de mi az anyám kínjáért játsszák ezt be a létező összes horrorfilmben? Tök elcsépelt, főleg az, hogy szinte MINDIG egy baseball ütővel indulnak útra. Az olyan átlagos cucc az amerikaiaknál mint teszem azt egy váza? Na meg a szexi Victoria Secret fehérnemű se maradhat le.

2, Gyilkos vagy? Ugyan miért halnál meg?
Szintén a horrorfilmekben történik az a csodálatos dolog, hogy a film végső tíz percében van a legizgalmasabb jelenet. A főhősünk nagy árakat fizetve, a családját megezredelve ugyan, de túlélte a támadásokat. Se Freddy Krueger, se a baltás gyilkos, se Annabell vagy az Onibaba, mindenki meghalt. Ja mégsem. Az utolsó utáni pillanatban feléled a halott kaszás és bumm. A maradék szereplőgárdát is kicsinálja, biztos ami biztos. Jó, talán valaki életbe marad, hogy a Rémálom az Elm utcában megérje a hetedik részét is.

3, Kedvenc szereplő? Ugyan kérlek, öljük meg!
Mindig, de mindig az van, hogy szimpatikussá válik egy szereplő, teljesen megkedvelem, csak rá várok, mikor fogják újra mutatni. Hát nem ő hal meg? Vegyük például a Walking Dead-et. Már az első évadtól kezdve akárhányszor megkedveltem egy szereplőt, szinte még abban a részben megették a zombik. Tegyétek össze a kezeteket és mondjátok a szemembe, hogy az esetek nagy többségében ez nem így van.
Ide csak úgy mellékesen: ma, Október 12.-én a FOX csatornán nézhetitek 21:50-kor az új évadát a Walking Deadnek! Juhuu!! 

4, Kedvenc színész, és a mellékszereplők.
Felbukkan a vásznon Ansel Elgort és egyből megdobban a szíved úgy örülsz neki, aztán rájössz, hogy csupán csak a bicepsz/tricepsz, franc tudja micepszén lévő sárkányos tetoválását fogja mutogatni édes vigyorával együtt kemény kettő percen keresztül. Elkeserítő. 


5, Kitalált galaxis? Csupán csak egy éghajlata van!
Miért, kérdem én, miért van az, hogy ha valami drámai esemény történik éppen, CSAK EGY ÉGHAJLAT VAN az aktuális helyen? Vagy beléd fagy a végtermék is, vagy leolvad rólad a jövőévi bőrfelületed és váltja fel azt egy kiló homok? Próbáljátok csak kimagyarázni nekem, úgyse fog menni. 

6, Tökéletes élet, amíg...
Az első pillanattól kezdve unottan nézem végig az olyan filmeket, amik úgy kezdődnek, hogy 'Rebekának remek állása volt, csodálatos férjjel, nyolcvanöt gyerekkel, egészen addig, amíg meg nem történt AZ A BIZONYOS DOLOG'. Ugyan kérlek, mi az, hogy tökéletes élet? Főleg ez a sabloncselekmény... áh... ez alapjába véve is felbosszant.

7, Robbanások, autóüldözések még sincs halott...WTF?
Egy tucatnyi filmet láttunk már, ahol az autók mindig hatalmas lángokkal vegyítve felrobbannak, vagy húsz másikon keresztül esnek, esetleg hatalmas szörnyek lepik el a várost, DE senki se hal meg. Vagy ha igen, akkor az tuti hogy a kedvenc szereplőd lesz. Ismét.

8, Minden filmbe kell egy hisztis liba, bosszantó karakter.
Legyen az film vagy sorozat, mindig tesznek bele egy idegesítő, hisztis libát, akit szíve szerint az összes néző, hatalmas íveléssel kirúgna az ablakon. Tulajdonképen őt senki se tudja, minek tartják a sorozatban, ha teszem azt közben a fél forgatóstáb kihal, de ő még mindig életben van! Vagy csak úgy alapjába véve amúgy is.

8, SZÜNETEK
Legyen az hatásszünet a film/sorozat alatt vagy a sorozatok közti eltelt idő. Az idegőrlő várakozás mindig úgy feltud csigázni, adott esetben bosszantani. Hosszú ideig kattog még rajta az ember és wáá. 

9. Üldöznek? Se baj, itt egy felvonulás!
Szinte az összes amerikai filmben ha valamilyen üldözés folyik, mindig találsz egy felvonulást vagy dugót, amibe könnyen elvegyülhetsz. De tényleg. Nem kamuzok, nézz meg bármilyen akciófilmet. 

10, Szellőzőrendszer.
Elfogtak és meg akarsz szökni? Vagy csupán beakarsz törni valahova és biztonsági ablakok vannak, amiket nem lehet kinyitni? Ott a szellőzőrendszer, ahol maximum csak a dugulást veszik észre mint a Garfield filmben és kifújatnak. Mindig mindenki a szellőzőrendszerben mászkál és senkit se kapnak el, még akkor se, ha hatalmas zuhanás kíséretében érkezik meg az aktuális helyiségbe. Ja, és sohase tévednek el az alagutak rengetegében.

+1 Űrben a hangeffektek.
Most tuti nagyon okosnak fogtok gondolni, de ezt a fizikazsenik se fogják tudni cáfolni. Ez bár nem idegesítő dolog, mégis mindig fennakadok rajta. Szóval ugye van az űr, ahol nincsen levegő - vagy mi a halál -, ami azt jelenti, nincsen a hangnak közvetítő közege. Klasszikus hiba, ami szerintem amúgy senkit se zavar, de engem azért mindig elgondolkoztat.

Ennyi lettem volna mára, remélem tetszett nektek ez a pár összeszedett gondolat és ha tetszett nektek, írjátok meg, szívesen készítek még. Illetve azt is írjátok le, NEKTEK mi az a pár dolog, amin mindig fel tudjátok bosszantani magatokat, kíváncsi vagyok rá. :)
Ölel Titeket,
Agatha Hestya
Üzemeltető: Blogger.