Leiner Laura - Hullócsillag

A fullszöveg cselekményleírást tartalmaz!
Bexi, akinek mostanra megjelent, és zajos sikert aratott a második nagylemeze, az Offline, továbbra is sikeres énekesnő, Nagy Márkot viszont teljesen elfelejtették, mert végül nem ő nyerte a tehetségkutató műsort. Körte mindent megtesz, hogy ismét sikeressé tegye Márkot, de ez nem egyszerű, nagyon mélyről kell felhozni a srácot. És hát ott vannak neki Aszádék is, még mindig a garázsában. Ezért aztán Körte megragadja a romlott majonéz miatt adódó lehetőséget, és belegyezik abba, hogy menedzseltjeivel Londonba repüljön egy utazási műsor forgatására.
 Akik régebb óta olvasnak engem, tudják, hogy szerettem az első részét (itt el is olvashatjátok), és ezzel most sem voltam másképpen. Egyszerűen imádtam, faltam a sorokat. Nem hazudok ha azt mondom, anélkül olvastam el az egészet, hogy akár egyetlenegyszer is letettem volna a könyvet. Tényleg. Egy igazi Leiner könyv volt, ami után még órákon, sőt, napokon keresztül kattogott az agyam, hogy 'Most mi lesz, mi fog történni?' és még hasonlók. Ezek után nem tudom, hogyan fogja űberolni az eddigieket az Illúzió. A megjelenése utáni hónapban olvastam és most, így visszagondolva rá, újra a kezemben tartva a könyvtári könyvet is beleremegek, és a történéseken jár az agyam. 
A sztorira rátérve, a Hullócsillagban a Pop/Rock sztár leszek című műsor után Nagy Márk siralmasan leágazott. Kinevetik, kicsúfolják és a süllyesztőbe kerül, mindeközben Bexi boldogan éli tovább az életét. Találkozgat a Késtél gyerekkel, fellépéseket halmoz, és próbál nem foglalkozni a Hasonmásbexivel, alias Lexivel.
Ez így összességében nem hangzik annyira hű de nagy sztorinak, viszont Laura ezt kissé kicifrázta még magához képest is. Egyrészt a fordulatokra gondolok, amik által megkedveltem olyan embert, akiről nem hittem hogy megfogok, másrészt pedig míg az első könyvben nem tudtam pártot fogni Márk és Geri között, ebben a részben sikerült. A harmadik pedig az, hogyha visszaemlékeztek Leiner előző könyveire, nem igazán találtunk tájleírásokat, vagy bármilyen más leírásokat. Nos, a Bexi sorozat második részében jelen vannak! Az írónő eddig mindig az elképesztően jó poénjaira építette a köteteket, sorra halmozta fel a vicces jeleneteket és ez a Hullócsillagban másképpen van. Írtam az előző bejegyzésben, hogy nem volt olyan humoros, mint a Bábel. Nos, ez azért van, mert egy olyan cselekményszálat és teljes történetet kezdett el felépíteni eseményleírásokkal, belső monológokkal és egyebekkel, hogy azt gondolja az ember, ez igen. Leiner Laura is tud, akar és fog is fejlődni, bár ez a nevetés kárára ment egy kicsit.
Beszéljünk egy kicsit a karakterekről. Ebben a részben, mint az előzőben, nagyon kedveltem Körtét, egy igazi apafej, remek beszólásokkal. Különösen tetszett, hogy ebben a könyvben csatlakozott hozzá Betty (ipszilonnal a végén), aki valami csoda folytán egy teljesen normális ember. Ezt is megértük, bizony. Aszádék mint mindenhol, itt is hozták a szokásos, őrült formájukat, ami szerintem mindenkinek bejön. 
Lexi, azaz Evelin viszont pozitív csalódást nyújtott. A könyv elején megtudtam volna fojtani egy kávéskanál vízben, pusztán a kisujjammal, de a végére teljesen megkedveltem. Mik ki nem derülnek róla! Tényleg nem gondoltam volna, hogy valaha is megfogok szeretni egy utánzatot, de mit meg nem tesznek az emberek azért, hogy híresek legyenek. Na meg a menedzserek. Ha már feltörekvő hírességek bántalmazásáról van szó, akkor Gergőt meg ki kéne lőni az űrbe, hogy ezúttal ő termesszen ott burgonyát, ne pedig Mark Watney. Most miért kellett neki azt csinálni, amit? Hááát. 
Anti egy kis hisztis lányra emlékeztetett ebben a részben, pedig az előzőben nagyon bírtam, ellenben Nagy Márkot imádtam. Nem hittem volna, hogy egy ilyen egobajnokot képes leszek megkedvelni. Bexiről pedig annyit, hogy bár vannak elég nagy hülyeségei a részben, egyszerűen nem lehet nem szeretni. 
Úgy gondolom, hogy igen, vannak akiknek a könyv nem tetszett, viszont ez egyáltalán nem baj. Aki nem szereti a sztárvilágot, az ne is olvassa el, mert nem fogja értékelni és túlzásnak gondol majd bele dolgokat, pedig Laura nagyon jól bemutatja a magyar 'sztár' életet. Ifjúsági könyv révén tele van bonyodalommal, szerelmi bánatokkal, csalódásokkal, pörgéssel és ez okozza azt, hogy vannak karakterek, akik kissé bosszantóak lesznek és tök fölöslegesnek gondoljuk őket. 
Nekem bejött és biztosan el fogom olvasni az Illúziót is, amint a polcokra kerül. Remélem ti is így lesztek ezzel. Nektek hogy tetszett? Mi a véleményetek róla?
Ölel Titeket, 
Agatha Hestya
Író: Leiner Laura
Megjelenés éve: 2015
Oldalszám: 412
ISBN: 9789634060055
Kiadó: GABO

Üzemeltető: Blogger.