Karácsonyi filmek


Mivel hamarosan itt a karácsony, s már az Adventi időszakot éljük, gondolom nem csak én égek ennek a lázában. Az utóbbi pár napban ha filmet nézek, biztosan valami téli témája van, így hát összegyűjtöttem nektek a kedvenceimet! Nézzük is őket!


Lebilincselő karácsony

A filmet 2007-ben mutatták be és egy nagyon vicces filmről van szó. Trudie (Melissa Joan Hart) pincérnőként dolgozik és úgy érzi, nincs olyan, aki értékelné őt, mint embert. Miután elbénázta az állásinterjúját, a pasija is kidobta, amitől idegösszeomlást kap, majd totál kétségbeesve úgy dönt, elrabol egy idegen pasit, Davidet (Mario Lopez) és udvarlójaként mutatja be családjának. Szerintem tényleg nagyon humoros film, benne szívmelengető jelenetekkel. Ha másért nem, a főszereplőt alakító pasiért megéri megnézni. 

Udvarlót karácsonyra

Egy nagyon aranyos filmről van szó. Holly (Kelli Williams) kislányként, miután segített egy fiú húgának, azt kéri karácsonyra a mikulástól, hogy legyen egy udvarlója, bár gondolom erre a film címéből rájöttetek. Másnap reggel megtalálja a mikulás ajándékát, aminek aljára azt írja, hogy húsz év múlva - mikor készen áll rá - megkapja az ajándékát. Holly ezután úgymond 'szakít' a karácsony ünnepével, egészen addig, amíg össze nem fut a neki szánt férfival, Ryannel. Ezt persze bonyolítja a lány exének megjelenése, illetve az elpuskázott tárgyalás.

Menyasszonyt karácsonyra

Szerintem mindenki a nagy őt keresi, akárcsak a 2012-es filmben Jessie Patterston (Arielle Kebbel) is. Szegény lányt háromszor jegyezték el, de végül egyszer sem valósult meg teljes mértékben a lakodalom. Mikor azonban összetalálkozik Aidennel, úgy gondolja lehet ő az igazi számára. Ez egészen addig tart, amíg rá nem jön, hogy a fiú csak fogadásból udvarolt neki, hogy még a karácsony előtt megházasodjon...

Reszkessetek betörők

Kevin történetét mindenki ismeri, hiszen egy igazi klasszikus! Az otthon hagyott kisfiú olyan ravaszsággal menti meg a házat a betörők ellen, hogy még a legfullextrásabb riasztó is megirigyelné. Szerintem erről nincs mit mondani, a karácsonyok elengedhetetlen része!

Karácsonyi csók

Ez a történet egy bostoni designerről, Wendy-ről (Laura Breckenridge) szól, aki egy csajos buliba készülve véletlenül megcsókol a liftben egy srácot. Teljesen beleszeret, majd hamar kiderül, nagyon rosszul tette, ugyanis a férfi, az elviselhetetlen főnökének a barátja. Adam, akit Brendan Fehr alakít, szerencsére vagy szerencsétlenségére nem ismeri fel a lányt, egészen addig, amíg a karjaiba nem esik. A filmben főleg nekem az nyerte el a tetszésemet, hogy Adam lakását olyan csodálatosra díszítik... adtak pár ötletet! 
Grincs

Ez az egyik kedvencem az összes közül. Minden karácsonykor leadják az RTL-en vagy a TV2-n (nem tudom pontosan) és a nagypapámnak 2000 óta, még egyszer sem sikerült teljesen felvennie kazettára. Végül a nagybátyám megelégelte és megvette neki DVD-n pár évvel ezelőtt. Azóta már nem három órán keresztül nézzük reklámokkal tele, a családi gyülekezettel. 
Szerintem a karácsonylopó Grincset (Jim Carrey) senkinek sem kell bemutatnom. A Kobak-hegy barlangjában lakik és utálja a karácsonyt, valahogy úgy, ahogy tőle félnek az emberek. A kis Cindy (Taylor Momsen) nem hisz a róla szóló történetekben, ezért elmegy felkérni, hogy ő legyen Kifalva Karácsonyi Mókamajsztere. Hát nem minden sikerül zökkenőmentesen...

The Holiday

Cameron Diazt megcsalja a pasija, akárcsak Kate Winslettet, aki Irist alakítja, ezért úgy döntenek, házat cserélnek két hétre, karácsony ideje alatt. Így hát Diaz Angliába utazik, Iris pedig megy a csodás L.A.-be és mindketten tesznek a pasikra jó magasról. Elvileg. Aha. Mint ahogyan én mindig elhatározom, hogy holnaptól most már tényleg edzeni fogok. Az Amandát alakító Diaz még aznap este ráhajt Iris bátyjára, de a másik lányt se kell félteni, hamarosan ő is felhozza magát és szintén összemelegedik valakivel. A kérdés itt már csak az, mi lesz, ha indulnak haza?
Szuperkarácsony

Ezt a filmet csak nemrég láttam és máig nem tudom tetszik-e. A vége természetesen igen, de ettől a szőke főszereplősráctól, Ryan McPartlintól a hideg futkos a hátamon. 
A sztori arról szól, hogy az ismételten Holly nevezetű lány, Claire Caffee, szintén az igazit keresi, mint ahogy mindenki más is. Az persze nem tűnik fel neki, hogy az igazán helyes és hozzáillő srác már rég az övé lehetne, természetesen. Szóval miután egy hatalmasat zakózott, felsegíti a képen látható szöszi, Bo, és egyből el is kéri a számát, s onnantól kezdve össze vannak nőve. A srác elbénázza a fotózást, ezzel kockáztatva, hogy Holly anyaga nem készül el karácsony estére és csökkenti az esélyt arra, hogy összejön a jóképű és cuki Miloval. 

Nos, ezek az én kedvenceim, remélem tudtam nektek ötleteket adni, mit nézzetek. Ti mit szoktatok nézni karácsonykor? Kinek mi a kedvence? Írjátok le kommentben vagy akár a facebookon.
Ölel Titeket,
Agatha Hestya
Üzemeltető: Blogger.