A tetoválásokról

Tények és érdekességek a tetoválásokról 


1,  Első és legfontosabb amit meg kell tenni többször és alaposan: átgondolni, hogy évek múlva is ugyan úgy fog-e tetszeni a tetoválás. Ne divatból csináltass, hanem mert jelentése van a számodra.

2, Részegen, másnaposan ne menjetek el tetováltatni. A varratás előtt legalább egy nappal a tudatmódosítókat, illetve az alkoholt el kell felejteni. Többek között azért is, mert lehet, hogy részegen jó ötlet egy zacskós leves mintáját magunkra tetetni, de józanul lehet, hogy már nem fog annyira tetszeni.


3, Betegen szintén nem ajánlatos varratni menni. Például olyan okból, hogy magasabb a fertőzési esély.

4, Fontos figyelni, hogy a tetoválóművész elég higiénikusan dolgozik-e. Megmosta a kezét? Visel kesztyűt? Alaposan válasszátok meg a helyet, nézzétek meg a munkáikat, a róluk szóló véleményeket. Lehetőleg szalonba csináltass, ne higgy azokban a 'művészekben', akik háznál dolgoznak. Biztos megvan az okuk rá, rengeteg szalon nyílik mostanában; ha tényleg olyan jók lennének, lenne lehetőségük egyben elhelyezkedni.

5, Mielőtt tetováltatni kezdtek, kérdezzétek meg az anyag tartalmáról, hogyha esetleg allergiások vagytok valamire, az még előtte derüljön ki. Elég kínos és kellemetlen, ha utóbb derül fény a dologra.

6, Tartsd be az utókezelés szabályait. Ha nem a megadott módon jársz el, a gyógyulás lassabb és kellemetlenebb lesz, illetve az esztétikai hatás se lesz olyan szép. Kezeljétek bepantennel, rendszeresen cseréljetek rajta kötést és ne menjetek a megadott időkorlát alatt napozni. Hideg vízzel ajánlatos lemosni, de ne áztassátok.

Kitti és a készülő tetoválása
7, Ne hagyd, hogy  mások befolyásoljanak. Akár a család, barátok, netán esetleg a tetoválóművész akar mást javasolni, ne hagyd magad rábeszélni. Mondjuk család esetében inkább a lebeszélés az esélyesebb. Ezt saját magunkon tapasztaltuk. 

8, Viszont legyél nyitot a művész javaslataira. Mi például azt hittuk, teljesen megterveztük a saját tetoválásunkat és hú de királyak vagyunk, hogy ilyen szilárd ötlettel megyünk oda. Hát tévedtünk. Negyvenöt percen keresztül tartott csak az, hogy véglegesítettük a mintát, mert a mi kis firkálásunk (amiről azt hittük milyen művészi), mint kiderül elég gagyi volt és korántsem volt olyan eltervezett.

Nekünk milyen tapasztalaink voltak a varratáskor?

Főnix tattoo facebook oldala
Szerintem nem szépítem a dolgokat ha azt mondom, mindketten pozitívan csalódtunk. Én, aki rettentetesen félek a tűktől, nagyon izgultam. Voltak, akik azt mondták nagyon fájt és sírtak alatta, mások pedig alig érezték meg, csikizte őket vagy csak kellemetlen volt. Kitti azok közé tartozott, akik azt mondták csikizte a tű. 
"Na igen, az elején tökre kellemes érzés volt, aztán meg ahogyan haladtunk a tűvel a bordám felé, egyre érzékenyebb helyekre érkeztünk. Persze meg volt az a kellemetlen érzés, azonban csikizett is egyszerre. Közbe meg Agatha sok-sok képet csinált rólam, amik közül fentébb kettőt láthatok... Ráadásul tiszta vörös volt a fejem, pedig nem fájt. Úgy tudnám leírni az egészet, azoknak akik még nem varratak magukra semmit se, hogy olyan, mint amikor a szúnyog megcsíp, elsőnek kellemetlen, aztán viszket. Illetve azt megjegyezném, hogy mázlista létemre, nyertem egy négy órás tetoválást, amit az egyik budapesti szalon ajánlott fel, így kedden már a combomon is fognak dolgozni. Na ettől kicsit félek, de a végeredményt, majd ha kész láthatjátok." 
Ahogy Kittitől is olvastátok, elég helyfüggő az, hogy mennyire kellemetlen az érzés. A legelején én össze-összerezzentem, de nem a fájdalomtól, hanem inkább a félelemtől. Egy-két perc után viszont csak az álmosító zümmögést hallottam, és ennyi. Semmi fájdalom, egészen addig - ahogy társszerkesztőm mondta - amíg a bordához nem értünk. Inkább nem is az, hogy fájt, hanem kellemetlen volt, mintha darázs csípett volna. Ezt Gabi, a tetováló srác is megjegyezte, mikor párszor megrezdültem alatta. 
Szóval teljesen pozitív élmény volt az egész. Higgyétek el nekünk, sokkal kellemetlenebb a kezelése, mert az első napokba fóliázni kell a tetovált felüleletet, napfény se érheti, se víz (vagy is az utóbbi csak minimálisan). Plusz sokszor kell kenegetni Bepanthen-nel. Így nem a legjobb nyáron csináltatni, hiszen a lefóliázott felület alatt izzadni fogsz, mint az állat. DE a szépségért mindent, tartja a mondás. 

Nektek van már tetoválásotok? Ti mit gondoltok róla, illetve szeretnétek-e csináltatni?

Ölel és puszil Titeket,
Gerőcs Kitti és Agatha Hestya
Üzemeltető: Blogger.