8+1 tanártípus, akiket ti is ismertek

1, A hiszékeny
Ő az, akinek be lehet mesélni, hogy betetted a papagáj alá a házi feladatodat, vagy éppen azt, hogy azért késtél, mert a nagymamád szomszédjának a macskáját kellett leszedned a fáról. Megértően bólogatni fog és háromszor megkérdezi, biztos minden rendben van-e.


2, "Felmondok"
Minden iskolában van olyan tanár, aki utálja az egész kócerájt a benne lévőkkel együtt, legyen az tanár vagy diák. Minden apróságon elkezd pattogni, akár azon, hogy valaki nem csinált leckét. Onnantól kezdve egy fél órás mesét hallhatunk, arról, hogy miért utálja a diákokat, majd a Józsi bácsit és őneki ez az utolsó éve, utána felmond. És ezt biztos minden évben elmondja!

3, Az unalmas
Ez a típus azért szörnyű, mert az ő órája felér egy egész napi szenvedéssel. Leginkább csak reménykedni lehet, hogy ne az első órát tartsa, mert ha igen, az tuti, hogy egész nap fáradt leszel utána, annyira leszívta az agyadat azaz egy. Viszont az óráin tuti meg tudod írni a házi feladatot, ha ügyes vagy.


4, A béna
Egyszerűen nem tud tanítani. A diákok rendszerint azt csinálnak az óráin amit szeretnének: házi feladatot, telefonon játszanak, galacsinokat dobálnak, kártyáznak vagy esetleg sakkoznak, hiszen nem tud rendet tartani. 

5, A szigorú
Na az ő óráján tuti biztos nem lehet olyat csinálni, mint az előző pontban. Oda kell figyelni nála és szigorúan kapod a karókat ha bármiféle hiányod van, legyen az toll, papír, tankönyv, füzet vagy a lecke.


6, Az idegbeteg
Sose tudni miért, de mindig rossz kedve van. Nála nagyon oda kell figyelni minden apróságra. A házi elkészítésére, a jelentkezésre, a telefonokra, mindenre. Különben lesznek gondok!

7, Aki mindig mesél
Gyakorta lehet tőle hallani az "elnézést a kitérőért" és társai című mondatokat, hiszen mindig eszébe jut valami, amiről az óra közben csacsogni lehet. Ez a tanár tuti nem tud csöndben maradni még a témazáró ideje alatt sem és gyakran beszéltet minket a "ki hiányzik?" és egyéb sablonos szövegekkel indítva.


8, A jófej
Legyen az bármelyik diák, ha róla van szó, teljes az együttérzés, hogy ő a legkirályabb. Vele mindent meglehet dumálni és ő az, aki remélhetőleg az összes késésedet eltusolja az igazgató elől. Jellemzőse, hogy a tanárok többsége pont ezért ki nem állhatja vagy pedig irigyek rá. A maradékkal meg országos cimbik!

+1, A kegyetlen
Ez szerintem a lehető legrosszabb és legaljasabb. Imád embereket kipécézni, megérzi a félelmedet, a készületlenségedet és egyből kihív felelni. Esetleg egy jópontos (nem tudás esetén egyesért) felelni. Szörnyű az ilyen alak!

Nálatok melyik a legjellemzőbb? :)
Üzemeltető: Blogger.