Hogyan ismerkedjünk?

Az ember társas lény, szokták mondani, és a legtöbb problémára is azt tanácsolják, hogy a barátainkkal, vagy a párunkkal küzdjük le. De mi van, ha az ismerkedés gondot okoz nekünk? Sosem könnyű új ismerősökre szert tenni. Ebben a cikkben pár tippet találhatsz, hogy gördülékenyebben menjen az ismerkedés.



1.)  Internetes csoportok

Ha szégyenlősebb vagy, az internetes ismerkedés neked találták ki. Keress olyan csoportokat közösségi portálokon, ahol hasonló, vagy azonos érdeklődésű emberek gyűlnek össze. Ha érdekelnek a játékok, a filmek, az edzés, divat, sportok, vagy akármi más, az már egy tökéletes kiindulópont. Ha nincs semmi, ami különleges lenne a számodra, már szimpla levelezőtárs-kereső csoportok is vannak. Csak írj egy megnyerő bemutatkozást, és már chatelhetsz is másokkal. Ebből még komolyabb barátságok is kialakulhatnak a személyes találkozás során. Persze csak óvatosan.:)



2.) Omegle

Ez is a szégyenlősebbeknek való. Az Omegle egy oldal, ahol névtelenül chatelhetsz ismeretlen emberekkel. Itt is fontos az óvatosság, de itt is szerezhetsz barátokat,vagy ismerősöket. Itt fontos, hogy jó első benyomást tegyél, és ha elég tartalmas a beszélgetés, folytathatjátok máshol is.



3.) Csatlakozz egy sportegylethez

Ha nyitott vagy a mozgásra és a sportokra, sokat segíthet, ha csatlakozol egy ilyen egyesülethez. Nem kell profinak lenned, mert sok kezdő tanfolyamot is indítanak, ahol ismerkedhetsz másokkal, és együtt tanulhatjátok el az adott sport rejtelmeit. Nem kell feltétlenül komolyabb sportot választanod, ping-pong, vagy bowling klubba is eljárhatsz, mert az is nagyon szórakoztató.



4.) Diákmunka

Ez több szempontból is nagyon előnyös, mert plusz pénzzel is jár. Ha elmúltál 16, már iskola mellett is vállalhatsz diákmunkát, ahol összeismerkedhetsz a kollégáiddal. Később jól mutat majd a tapasztalat az önéletrajzodban, olyan munkát is találhatsz, amit szeretsz csinálni, és semmiképpen sem leszel egyedül. Ha iskola mellett jut rá időd, mindenképp érdemes beiktatnod egy diákmunkahelyet, így akár gyorsabban is össze tudsz spórolni a nyárra, vagy másra, amire vágysz.



5.) Önkéntesség

Ha szeretsz másokon segíteni, önkénteskedni is eljárhatsz. Itt találkozhatsz segíteni vágyó, kedves emberekkel, segítesz a rászorulókon, és csapatban dolgozhatsz. Bár pénzzel nem jár, de jó lelkiismerettel, és nagyon sok boldogsággal igen. Az önéletrajzodban ez is jól mutat, és sok hasznos elsősegéllyel kapcsolatos dolgot is elsajátíthatsz.



6.) Ne félj kezdeményezni!

Ne félj megszólítani másokat, vagy beszélgetést kezdeményezni velük. Ha te nem kezdeményezel sosem, nehezen fogsz összeismerkedni másokkal, mert passzívnak fogsz látszani. Legyen önbizalmad, hiszen mindenki különbözik, benned is sok előny van. Persze az elutasítás is benne van a pakliban, de ezt is meg kell tanulnod elfogadni is kezelni. Mindig maradj kedves, akkor is, ha elutasítanak.



+1.) Csak mosolygósan!

Ha komor arccal jársz az utcán, nem fognak sokan észrevenni. Legyél nyitott, kedves, és mosolygós. Nem tudhatod, mennyire feldobod valaki másnak a napját vele. Ha nyitott szemmel jársz, észrevehetsz olyanokat is, akiknek segítségre van szüksége. 


Üzemeltető: Blogger.