Scott Pilgrim vs. The World

Képtalálat a következőre: „scott pilgrim”

Mindenkinek vannak olyan filmek az életében, amiket vagy ezerszer megnézett, és imádja is természetesen. Valamint meghatározó volt valamelyik része, a mondandója, vagy az egész film.


Nekem a Scott Pilgrim vs. The World ilyen. 
Miről szól a film? 
Scott Pilgrim a főszereplő. 
Róla szól. 
Persze, ennél többről van szó. 
Scott meglát egy lányt álmában, majd találkoznak a világban is, de természetesen a lány nem szimpatizált vele először és kiderül hogy amúgy le kell győznie Scottnak az exeket. 

Miért is szeretem ezt a filmet? 
Teljesen kizökkent, mégis beleragad a valóságba. Fontos tényezője és szerintem egyik legkiemelkedőbb dolga, hogy tele van tipikus régi játékokból átvett effektekkel.
Aki nem szereti az ilyeneket, annak valószínű a filmben sem fog tetszeni, mert bármilyen akciójelenet van, vagy csata két ember között a zenével, mindig megjelennek. 
A története is szerintem nagyon magával ragadó, de ezt majd kifejtem még. 

Képtalálat a következőre: „scott pilgrim”
Néhány pozitívum még. 
  • vicces
Nem olyan szokásos módon. Nem olyan viccek vannak benne, amin az ember hangosan nevet, hanem inkább csak mosolyog, és olyan jóleső hallani.
  • mainstream
Mainstream, de mégsem mainstream.
Gondolok itt arra, hogy a különböző harcjelenetek, és minden más retro elem, és egyszerűen megoldott jelenet természetesen nem csak az "alter-arcokat" ragadja meg, hanem szinte minden réteget. 
  • zene
Egyszerűen fantasztikus zenék vannak benne. Alapvetően Scott benne van egy bandában és ők próbálnak feltörekedni a zenei ranglétrán. Természetesen ezt azt is jelenti, hogy a film alatt nem egy próbába bepillanthatunk. Emellett nem csak ez király, hanem az átkötőzenék, az, hogyan manipulálnak minket még jobban, hogyan leszünk izgatottabbak, vagy szomorúbbak.
Meg persze azért a Black Sheep-nek is szeretnék szánni 

Üzemeltető: Blogger.