Budapesti szabadtéri látnivalók

Bár a nyár már elmúlt, a külföldi látogatók még imádják Budapestet. Ha más nem is, de külföldi cserediákok igen gyakran megfordulnak nálunk, én legalábbis többször fogadtam már az iskola keretein belül. Ilyen alkalmakkor mindig el kellett gondolkodnom azon, hogy mégis hova vigyem, mi az a hely, ami megéri az utazást, a fővároson belül. Íme néhány ötlet, ami nem igényel sok pénzt, de mégis csodálatos!

1, Gellért-hegy és környéke

Citadella
Szerintem nincs olyan budapesti ember, aki ne tartaná csodálatosnak a kilátást és ne mondaná azt, hogy nem egy kifejezetten turistavonzó látványosság! A Citadella és a pesti látkép mindenkit elragadtat! Estefelé még szebb a látvány, bár a lejövetel olyankor már kissé viccesebb. 
Ha elég jól ismeritek a hegyet, akkor biztos láttátok már az Erzsébet-híd felőli, víztározó fölötti Filozófiai kertet. Szerintem gyönyörű, megnyugtató és igazán romantikus hely, ahol megtalálható a filozófusok között Jézus Krisztus és Buddha is, az "Egymás jobb megértéséért". Bizony, nézzétek csak meg!

2, Városliget

Vajdahunyad vára
Biztos van aki nem tudja, hogy ez Budapest második legnagyobb közparkja. Olyan látványosságok vannak rajta, mint a Hősök tere, Műjégpálya, Vajdahunyad vára, a Fővárosi Nagycirkusz, Petőfi csarnok, Szépművészeti Múzeum és még írhatnám a sort. Mégis amit mi Pestiként a legjobban szeretünk a barátaimmal azaz, hogy a mesterséges tó mellett ücsörgünk valami üdítővel és beszélgetés közben kártyázunk. De persze aki épp idegenvezetősdit játszik a német cserediákjával, az bizony nézzen körbe, hiszen nem az összes lehetőséget soroltam fel itt! 

3, Andrássy út

Balettintézet (Dreschler Palota) az Operaházzal szemben
Nem tudom mennyien vagytok tisztában vele, de ez a főváros legszélesebb útja, ami az Erzsébet tértől az Oktogonig tart. Itt található többek között az Operaház, a Liszt Ferenc tér,  a Terror háza, a Párizsi Nagyáruház és a "Pesti Broadway"
Ha nincs programod most, Szeptember 19.-én és 20.-án, akkor látogassatok el ide, hiszen ezen a két napon autómentes hétvége lesz és mindenféle szuper programok várnak, többek között Street Food Show, koncertek és járműbemutató. Ne aggódjatok, lesznek kézműves sörök és fröccs is! 

4, Budai várnegyed

Budai vár
Személy szerint ez az egyik kedvencem. Ha külföldiekkel vagytok, akkor egy hosszabb programba foglalhatjátok a felfedezését, viszont ha egy kis romantikára vágytok, akkor az esti időpontot ajánlom. A kivilágítása és a kilátás olyankor valami hihetetlenül gyönyörű. A Szent György tér, a Budavári Palota és a történelmi lakónegyed mind-mind a régi kort idézi elő.
Mint ahogy sokan, én is a hétköznapokat ajánlom a sétára, mert hétvégente dugig van turistákkal.

5, Margitsziget

Margitsziget Japánkertje
A fővárosiaknak ez is egy viszonylag 'unalmas' és megszokott hely lehet, viszont annál több lehetőséget kínál. Sportolásra nemcsak a szigetet körülvevő futópálya ad lehetőséget, hanem a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, a Margitszigeti Atlétikai Centrum és a Palatinus Strandfürdő, valamint elég nagy tér van akár a tollasozásra vagy egyéb játékokra. Lehetőséget nyújt kiülni piknikezni, este iszogatni a barátokkal vagy akár a romantikára. Ha állatbarátok vagytok, meglátogathatjátok a Kis Állatkertet, amit én simán állatsimogatónak szoktam hívni.

Margit híd felőli oldalon a szökőkút
Fontosnak tartom megemlíteni a Bodor-kutat, vagyis a zenélő kutat, ami az Árpád híd felől van. Amellett, hogy iszonyú jól néz ki, minden órában az előző századfordulóra jellemző zenéket játszik le. Aki viszont zenélő szökőkutat szeretne hallgatni, az a Margit híd felőli oldalon ácsorogjon, az is megér pár szót! 
A sziget jelentős történelemmel rendelkezik, amit a Domonkos, illetve a Ferences rendi kolostorromok bizonyítanak. Előbbi minden január 18-hoz közeleső vasárnapon szabadtéri szentmise helyszíne. Remélem mindenki tudja miért. Tényleg, hiszen itt található Szent Margit sírja.

Remélem adtam pár hasznos tippet és helyszínt. Ne aggódjatok, hamarosan folytatódik a Budapestel kapcsolatos sorozatunk, ahol még több információt megtudhattok csodás fővárosunkról!
Nektek melyik a kedvenc helyszínetek?
Üzemeltető: Blogger.