Megdöbbentő fóbiák

Az emberek sok mindentől félnek. A pókoktól, a magasságtól, a szörnyektől.. de akadnak  igazán bizarr, furcsa félelmek is, amiket sokan nem is érthetünk. Furcsa belegondolni abba, hogy ahhoz, hogy ezekről az iszonyokról fóbiákat nevezzenek el, több embernél is jelen kellett lennie. Most pár abszurd fóbiát hoztunk nektek. Ti mitől féltek?




1) Arachibutyrophobia – Attól való félelem, hogy a mogyoróvaj a szájpadlásra ragad

Valóban nem a legkellemesebb érzés, amikor az ember próbálja levakarni a szájpadlásáról a mogyoróvajat, de elég érdekes, hogy egyes személyeknél ez szorongásos félelmet válthat ki. Az emberek inkább attól félnek, hogy elfogy a mogyoróvaj, de ha valaki esetleg arachibutyrofóbiás, nagy megkönnyebbülést jelenthet neki..




2) Phobophobia – A fóbiáktól való rettegés

Minden fóbia rengeteg szorongással jár, nagyban megnehezíti az emberek életét. Senki sem szeretne fóbiákat, de mi van akkor, ha ez akkora rettegést vált ki, hogy fóbiafóbiává növi ki magát?  Ha az ember fél a fóbiáktól, és fóbiofóbiája van, akkor a fóbiája miatt van fóbiája? Mindenesetre, érdekes…

3) Octophobia – Félelem a nyolcas számtól

Sok ember tartja számon, hogy mi a szerencseszáma, és azokon a napokon, vagy azokban az órákban a babonáik miatt akár szerencsésebbnek is érezhetik magukat. Akinek octophobiája van, biztosan nem érzi valami jól magát augusztus nyolcadikán, reggel nyolckor..



4) Euphobia – A jó hírektől való iszony

Nem szívesen hallunk betörésekről, katasztrófákról a tévében vagy a rádióban, mert az embernek ilyenkor mindig kicsit rosszabb kedve lesz. Amíg minket az ráz meg, hogy valahol árvíz öntött el városkákat, addig az eufóbiásokat kirázza a hideg az olimpiai aranyéremtől. Kellemetlen lehet a legjobb barátunk terhességének hírétől sikítófrászt kapni.



5) Liticaphobia – Félelem a perektől

Senki sem szereti, ha beperelik bármi miatt. Főleg akkor, ha alaptalan vádaskodások miatt járja a köröket a bíróságon, vagy éppen apr-cseprő ügyek miatt kell megjelennie. Van, aki egyenes irtózik a perektől, nem csak akkor, ha őt perelik, hanem akkor is, ha esetleg ő perel, vagy az ő érdekében történik a tárgyalás.

6) Omphalophobia – A köldökök iránt érzett iszony

Lehet, hogy nem a legszebb testrész az ember köldöke, de rettegni tőle igazán groteszk lehet. Főleg, ha a büszke apuka szenved ilyen fóbiától, és a köldökzsinór elvágását ajánlják fel neki. A strandon sem lehet kellemes, ha lépten-nyomon köldököket lát az ember..



7) Francophobia – Félelem a franciáktól

Minden népnek vannak furcsaságai, nem szerethetünk mindenkit. Ez a fóbia a francia emberektől való szorongásos rettegés. Vajon mi lehet a kiváltó oka ilyen iszonyoknak?
Jobb, ha inkább megmaradunk a hétig tartó felsorolásnál, hogy az octophobiások is élvezhessék a bejegyzést. Számotokra melyik volt a legmegdöbbentőbb?



Üzemeltető: Blogger.