Milyen mély is a YouTube gödör? #1

Ha azt mondom YouTube, neked mi jut eszedbe?
A kis macskás videók? Bakigyűjtemények? Zenefeldolgozások, esetleg minecraft gameplay-t felvevő 14 éves kisgyerekek? Csak maga a videomegosztó-portál?
Ha ezt a logót látod mi jut eszedbe?
Nem mindegy, ki mit gondol, ki hogyan használja. Esetleg ki mit tölt fel, kit követ, milyen videókat néz meg és milyen szűrő alapján válogatja is ki, kedveli, nem kedveli, megosztja, továbbítja, felhasználja, tanul belőle.

Gondoltam, a YouTube világában töltött lassan 5 évem alapján indítok egy HowTo sorozatot, avagy hogyan is lehet hasznos időtöltéssé, vagy pedig tényleg lazító kikapcsolódási lehetőség.

Elsőként

gondoltam, hogy az egyik legnépszerűbb csoportot hozom, amely a BeautyVloggerek, vagyis a sminkes-hajas vlogolók csoportja.

Habár én nem nagyon szeretem, és nem igazán alkalmazom őket, nagyon sok szituációban voltak hasznosak.
Első és egyik legfontosabb ikonikus alakja, Zoella.
Zoe Sugg ha jól tudom 6 éve kezdte ezt az egészet. Sminktutorial, különböző fonatok, trükkök elkészítéséig mindent megtalálhattok a csatornáján.
Olyan szinten felkapott lett, hogy ő a második legtöbb feliratkozóval rendelkező csatorna, ami azt jelenti, hogy mint 11 millió embernek jelenik meg a youtube feed-jében, ha kitesz valamit.
Videózás mellett megnyitott már egy második csatornát is, ahova csak vlogokat tesz az életéből, kiadott két könyvet, melyet világszerte fordítottak és adtak el rengeteg példányban. Emellett már második éve csinál tisztálkodási szerekkel készleteket, amikben különböző szappanok, gyertyák, tusfürdők, szépítkezéshez alkalmatos eszközöket árul.
Idén lakberendezési tárgyak és füzetek is lettek.

Más kiemelkedő alakok még, sprinkleofglitter, TanyaBurr, MichellePhan.

Sajnos több konkrétumot nem tudok az ő csatornájukról írni. Többé kevésbé mindenki ugyan azt csinálja, csak persze máshogy magyaráznak, másmilyen sminkeket kreálnak.

Aktívan követni nem nagyon szoktam őket, egyáltalán nem érzem hasznosnak azt, ha végignézek egy annyira erős őszi sminket, amit soha nem fogok megcsinálni.
Emellett a hajas, fonatos videókra még magamtól is rá szoktam keresni, és ki is próbálom őket, többé-kevésbé azonnal, és gyakran alkalmazom őket. Tisztán, érthetően magyarázzák el, melyik tincset hova is kell pakolni, hogy a végén valami értelmes és vállalható formát öltsön a lobonc.

Jövő héten az utazóvloggerekkel folytatom az áskálódást!

Ne maradj le egy bejegyzésről se!

Ez a cikk is a youtube-al foglalkozik: Youtube TAG

Kövess minket mindenféle social-media honlapon:
Twitter: @AHBlogmagazin  -- https://twitter.com/AHBlogmagazin?lang=hu
Instagram: @ahblogmagazin -- https://www.instagram.com/ahblogmagazin/
Facebook: https://www.facebook.com/agathahestyablog/?fref=ts
Üzemeltető: Blogger.