Sorozatajánló: A semmi közepén

Sziasztok! 
A mai nappal egy újabb sitcomot hoztam el nektek, ez pedig nem más mint A semmi közepén (The middle), vagyis Családom és egyéb emberfajták. Igazából már ez az alcím egész szépen összefoglalja a sorozat lényegét, hiszen a karakterek tekintetében különböző típusokkal találkozhatunk.
A történet egy családról szól, akik egy kisvárosban laknak. Az első részben úgy fogalmazza meg ezt a helyet a főszereplő, hogy az a város, ami fölött átrepülnek a repülőgépek és senki sem néz le rájuk onnan a magasból. 
A történet főszereplői egy család tagjai és az egészet Frankie, az anya szemszögéből ismerhetjük meg. Mindig ő meséli el az eseményeket, úgy beszél mintha rálátása lenne mindenre, ami kicsit szokatlan módszer. Hiszen egy halandó emberről beszélünk, aki a tinédzser gyerekei életét is töviről hegyire ismeri, és valljuk be, egy 12-19 éves tini nem oszt meg túl sok mindent a szüleivel.
Egy rész 18-20 perces szokott lenni, mint amennyi általában egy sitcom. A poénok jók, előfordul, hogy kissé talán bugyuták. Többször előfordulnak drámaibb jelenetek is, amik képesek meghatni a nézőket. 
A család jellegzetes, engem leginkább a Már megint Malcolmra emlékeztet. 

Az epizódok egy bevezetéssel kezdődnek, Frankie felvázol egy témát, amiről az adott rész szólni fog, közben retró videó részleteket kapunk. Ezután jöhet az igazi cselekmény, ami általában két szálon fut. Van néhány tagja a családnak, így van is bőven miről szólnia a sorozatnak 6 évadon keresztül. 
A férj Mike, a szűkszavú, visszafogott és érzelemmentes férfiakat képviseli. A színészt, Neil Flynn-t a Dokikból (Scrubs) ismerhetjük, az a szerepe homlokegyenest szembemegy A semmi közepén karakterével, mégis jól hozza ezt a típust is. 
Mike-nak és Frankie-nek három gyereke van. A sorozat elején mindegyikük még egész fiatal, ám a 6. évad végére már jó sokat nőnek - elméletben. Sem a külsejükön, sem a jellemükön nem észlelni változást, fejlődést, ami rettentően zavaró lehet, főleg Brick esetében, aki még kisfiú a sorozat elején.

A szegényes család legidősebb gyereke Axl, a tipikus buta, mégis népszerű srác. 

A középső gyerek Sue, aki 6 évadon keresztül gyermeteg marad. Sokszor találkozhatunk az iskolákban hozzá hasonlóval, népszerűtlen, láthatatlan és határozottan béna. Néha kell hozzá türelem, hogy a visítozó hangját el tudjuk viselni.
A legkisebb családtag Brick, a fura fiú. Szokatlan berögződései vannak, s nem mellesleg könyvmoly, erősen introvertált. 
Láthatjuk ebből a rövid bemutatóból is, hogy milyen sok típussal foglalkozik a sorozat. Hiszen a fő szereplőkön kívül még rengeteg mellékszereplő is felbukkan, sokszor több rész erejéig is állandó látogatók lesznek. Közöttük is felismerhetjük a tipikus emberfajtákat, például ott van a tökéletes család vagy a gonosz, lelketlen főnök. Nem egyszer pedig akár saját magunkra vagy családunkra is ráismerhetünk. 

Nincs olyan különösebb osztály, akiknek ajánlanám. Mindenki nézheti, hiszen csak Sue hangja miatt kell a kitartás. A legtöbb esetben ugyanis nincs mit komolyan venni vagy átérezni. Az egész sorozat tömör butaság egy-két megható jelenetet leszámítva.

Történetek: 5/5
Humor: 3/5
Karakterek: 5/5
Összhatás: 4/5
Üzemeltető: Blogger.