A titkos gyülekezetekről

"Ha bízol bennünk, nem kérdőjelezed meg a módszereinket... mi csak a legjobbat akarjuk neked és az emberiségnek"

Mielőtt részletesebben beszélnénk erről a témáról, tisztázuk, hogy pontosan mit is jelent a szekta. A szekta a leggyakoribb értelmezés szerint egy nagyobb vallási, kulturális, politikai, vagy szociális szempontból jól megkülönböztethető csoporttól elkülönülő, azzal szemben álló kisebb csoport. A Wiki szerint. 

És most jöjjön a szekták 10 parancsolata vagy szabálya: 
A tragédiákat elkerülendő néhány országban mára hivatalos "szektafigyelők" is működnek, akik a gyanús csoportosulásokat figyelik, és kiadványokban figyelmeztetik az embereket: óvakodjanak a radikális, destruktív közösségektől. A "szekták 10 parancsolata" bárki számára világossá teszi, mikor jobb, ha menekülőre fogjuk a dolgot. 
1. "Ha valaki hirtelen elhagyta a felekezetet, ne kérdezd, miért történt. Fogadd el, hogy nem volt közénk való." 
2. "Aki másfajta spirituális úton jár, más vallást gyakorol, vagy más vezetőt követ, az sosem juthat el a mennyek országába."
3. "Öltözz úgy, mint mi - nem azért, mert erre kérünk, hanem tiszteletből."
4. "Talán van hozzánk hasonló felekezet, de egyedül mi ismerjük az igaz módszert. Mindenki más csupán minket másol."
5. "Ne olvass rólunk semmilyen negatív kritikát - a saját lelked védelmében."
6. "Légy aktív tagja a közösségünknek - csak így hozhat gyümölcsöt a spirituális munkád." 
7. "Előbb fizess... a megváltás (sok) pénzbe kerül."
8. "A gurunk sosem téved. Ha kérdéseid merülnek fel vele kapcsolatban, az azért van, mert nem vagy képes önzetlenül szeretni."
9. "Ha követed a tanításainkat, milliomos lehetsz."
10. "Csak úgy szeretkezhetsz, ehetsz, ihatsz, alhatsz, szerethetsz, imádkozhatsz, ahogy mi tesszük."
Zárásképpen néhány olyan szektát mutatnék be amik talán a legfélelmetesebbek és a mai napig lehet csatlakozni hozzájuk. 

Tizenkét törzs: Tennessee államból származik a fundamentalista vallási csoport, amelynek az alapja a keresztény Biblia. Habár a hitük alapjait erre építik, mégis utálják, ha kereszténynek nevezik őket. A szekta ajtaja nyitva áll a fehérek, az afrikaiak és az ázsiaiak előtt, de abban hisznek, hogy a multikulturalizmus növeli a gyilkosságok, bűnözés számát. A szekta tagjait az egész világon megtalálhatjuk. A Tizenkét törzset nem egyszer megvádolták gyerekbántalmazással. Németországban lefilmezték, ahogy a tagok naponta verték a gyerekeket, akikből így próbálták kiűzni az ördögöt.

Nuwaubianok: A kereszténység, az ősi egyiptomi vallás és a földönkívüli lények különös keverékében hisznek a Nuwabian Nemzet tagjai. A szektát Dwight D. York alapította a hetvenes években. A csoport működése akkor ütközött akadályokba, amikor az alapítót 135 év börtönre ítélték gyerekmolesztálásért. Az USA-ban ez volt a leghosszabb büntetés, amit ilyen bűntettért kiszabtak.
A Nuwabian Nemzet túlélte Dwight D. York börtönbe zárását, hiszen még ma is léteznek, a hitük pedig igazán bizarr, ugyanis szerintük mindenki ikrekként kezdi az életét, de az ikertestvérek majdnem mindig meghalnak. Néhány abortálódott ikertestvér viszont életben marad, és a szennyvízcsatornákban él, ahol azt tervezik, hogy átveszik a hatalmat a világ felett. A Nuwabian Nemzet tagjai abban is hisznek, hogy minden embernek a saját rasszánál kell maradnia, mert a keveredés az ördög műve, és a vegyes párok a jókra támadnak.

Az Egyetemes és Diadalmas Egyház: A szekta tagjai úgy vélik, hogy a vezetőik képesek kommunikálni a halott mesterekkel. Erről be is számolnak a hetente megjelenő újságjaikban. Márk próféta elárulta, hogy 18 évesen hallotta először a halott mesterek szavait, aminek hatására megalapította az egyházat, aminek vezetését a felesége vette át. A szekta a nyolcvanas években megjósolt egy nukleáris háborút, ezért építettek egy menedéket, amelybe fegyvereket halmoztak fel. Ez felkeltette az FBI érdeklődését. A háború végül elmaradt, aminek okát azzal magyarázták a szektások, hogy a prófétájuk a rengeteg imájával megakadályozta a bajt. A hívők nagyon szigorú életvitel szerint élnek. Állandóan répát esznek, valamint alumínium fóliát használnak, hogy ezzel tartsák távol a földönkívülieket.

Az örök szeretet apostolai: Habár a szekta neve nagyon kedvesen cseng, mégis a tagok között egy cseppnyi sincs a szeretetből. 1978 és 2001 között rengetegszer vádolták nemi erőszakkal, zsarolással, szexuális bántalmazással a szektát, amit Michael Collin és Jean-Gaston Tremblay alapított. A vádak ellenére, a csoportot még ma is megtalálhatjuk Kanadában a Laurentian hegyek között.

Keleti villámlás: A szekta hite szerint Isten visszajött a Földre egy Yang Xiangbin nevű nő képében. A hölgy egy teljesen átlagos családba született Kína északi részén azért, hogy megtisztítsa az emberiséget és legyőzze a Sátánt. A hírek szerint a Keleti villámlás ajándékokkal, például ingyen okostelefonnal csalja magához a tagokat. Eddig nincs is baj a szektával, ám akkor minden rosszra fordul, ha valakin látszik, hogy nem igaz hívő, mert azt az ember megverik, ördögűzésnek vetik alá.
A szektát 1990-ben alapította Zhao Weishan, aki később az Egyesült Államokba menekült, hogy ott terjessze a hitét. A Keleti villámlásnak komoly hírneve van Kínában, ahol borzalmas bűncselekményeket írnak a szekta számlájára. 2010 és 2013 között negyven felkelést vezettek, leszúrtak egy nőt és 23 diákot, akik iskolába mentek. Egész családokat is kiirtottak, amiért azok kiléptek a szektából. A fanatikusak csak azokat ölik meg, akikről azt hiszik, hogy megszállta őket az ördög.
Üzemeltető: Blogger.