10 Kedvenc gyerekkori animém

Emlékszem, hogy mindig alig vártam, hogy este legyen, és elkezdődjön az Animax vagy hozzájussak a távirányítóhoz, és átkapcsoljam a Cartoon Networkre, és megnézhessem a kedvenc animéim legújabb részét, azért készítem el ezt a bejegyzést, hogy nosztalgiázhassunk egy kicsit.



1. Naruto

Nem telhetett el este a sárga hajú, fiúcska nélkül, igazi klasszikus sorozat.

A Naruto egy japán fantáziavilágban játszódik. Ebben a világban önálló, elszigetelt politikai egységek, földek találhatók, melyeket földesurak irányítanak. Az egyes földeken belül rejtekfalvak (隠れ里; kakurezato?) vannak, olyan települések, melyeket nindzsák laknak. Ezeknek a nindzsáknak a legtöbbje természetfeletti erőkkel is rendelkezik. A rejtekfalvak azzal járulnak hozzá földjük gazdaságához, hogy nindzsákat képeznek ki, akik később küldetéseket hajtanak végre más földek megbízásából. Ezek a kiképzett nindzsák egyúttal az anyaország katonai erejeként is szolgálnak. A rejtekfalvak vezetője egyenlő hatalommal rendelkezik a képviselt föld vezetőjével. A Naruto világának öt legerősebb földje, a Sziklák, a Tűz, a Víz, a Villámok és a Szél földje, „az öt nagy sinobi nemzet” néven is ismert. Az egyes földeket egy-egy feudális hadúr vezeti, a rejtekfalvak vezetői pedig a kage címet viselik. Az öt nagy nemzeten kívül a manga- és az animesorozatban további, kisebb földek nevei is felbukkannak.



2. Vadmacska kommandó


Kissé a Winxhez tudnám hasonlítani, olyan kár, hogy csak a 26 részig fordították magyarra, azóta persze végig néztem angolul.
  Az eredeti történet öt lány körül forog, akinek a DNS-ébe veszélyeztetett fajok DNS-e került, titokzatos módon. A Mew Project őket választotta ki, hogy védjék a Földet különleges képességeikkel az űrből érkezett idegenektől, akik „vissza akarják szerezni” a bolygót. Átváltozásukkor külsejük is megváltozik, megjelenik néhány állati tulajdonságuk is. Szabadidejükben a lányok pincérnőként dolgoznak a Cafe Mew Mew nevű kávézóban, ami a vadmacskák titkos főhadiszállása, és amit Elliot vezet!


3. Kirarin Revolution

Szerintem nem túlzok ha azt mondom, Kilarinnál nincs aranyosabb lány a földön, na és persze ott van Kávé is, a házi kedvence, bár néha arra gondoltam, hogy inkább Kilari a kiállata Kávénak.

A Kirarin Revolution egy nagysikerű japán shoujo manga (lánymanga), melynek szerzője Nakahara An, és ebből készült 2006-2008 között a szintén nagysikerű 153 részes anime.2007-ben a manga nyert a Shongakukan Manga Award-on egy díjat. Érdekesség, hogy a 103. résztől, az anime átvált 3D-s (nem rajzolt, hanem számítógépes grafikával készül) animébe. Az anime egy 14 éves lányról szól, aki betör a zene iparba és igazi popsztárrá válik.




4. Kaleido Star


Szintén nagy kedvencem volt, ez a főszereplő lány is maga az aranyosság. 


 
A Kaleido Star (カレイドスター; Hepburn-átírással: Kareido Sutā?) egy anime-sorozat, mely egy Japánból az Egyesült Államokba érkező fiatal lány, Sora Naegino kalandjairól szól. Sora gyerekkori álma, hogy egy akrobatákból álló cirkusz tagja lehessen, amit Kaleido Színpadnak hívnak.






5. Nana

Nagyjából a közepén, abbahagytam a nézését, mert anyukám úgy gondolta, túl picuri vagyok még hozzá, mondjuk 5 éves voltam, és volt pár olyan jelenet ami nem éppen gyerekbarát, de ettől függetlenül egy nagyon jó alkotás. Bár a történet előrehaladtával egyre depresszívebb lesz, és szomorú.


A sorozat két címszereplője az azonos keresztnevű Ószaki Nana és Komacu Nana, akik véletlenül ismerkednek meg egy Tokióba tartó vonaton. Ószaki önálló és lázadó személyiségű, aki punk együttesével készül betörni a japán zenei életbe. Komacu, akit a névegyezés miatt később Hacsikónak szólítanak, érzékeny, sokszor elesett és igen hűséges. A sors úgy hozza, hogy a két, igencsak eltérő természetű lány, később ismét találkozik és közösen kezdenek bérelni egy lakást Tokióban. A Nana története a két lány barátságáról, szerelmi ügyeikről , útkeresésről és az életükről szól.


6. Bleach

Ez az a sorozat, aminek megszámlálhatatlan részei vannak, és mégis állati élvezhetőek.


Kurosaki Ichigo nem éppen átlagos gimnazista. Feltűnő hajszín, lökött család - és ha ez nem volna elég, a képesség, hogy lássa az evilágon rekedt lelkeket. Egyébként sem egyhangú élete gyökeresen felfordul, amikor megtudja, hogy léteznek gonosz lelkek - Lidércek -, és halálistenek, akik az embereket védik tőlük. Kuchiki Rukia is halálisten, és egy Ichigóra vadászó Lidércet jött elintézni, csakhogy megsérül a harcban. Utolsó esélyként Ichigóra ruházza képességeit, aki meglepő tehetséget mutat új szerepében.




7. Inuyasha


Tisztén emlékszem arra, hogy mennyire vártam, arra, hogy az összes szilánkot összegyűjtsék, és hogy mennyit izgultam a főszereplők épségéért. 

Higurashi Kagome a modern Japánban él családjával, mit sem sejtve arról, hogy ő Kykio papnő reinkarnációja. Egy balszerencsés napon Kagome rábukkan egy kútra, amely visszarepíti a feudális, démonokkal teli Japánba.




8. A bölcsek kövének nyomában

A történet egy idő után itt is eléggé depresszióssá válik, és eléggé félelmetes is részenként.

A legendák szerint létezik egy titokzatos tárgy, amely többszörösére növeli használója erejét; egy tárgy, amelynek segítségével áthághatók a tudomány és természet szabta határok. Egy vérvörösen csillogó kő, amelynek titkát évszázadok óta kutatják az alkímia mesterei: a Bölcsek Köve. Sokan próbálták már létrehozni, de eddig még senki nem járt sikerrel. Most azonban két nagyon fiatal és tehetséges alkimista eredt a nyomába, akiknek célja nem a hatalom vagy a hírnév. Edward és Alphonse Elric egy szörnyű hibát próbálnak helyrehozni, ám tudtukon kívül olyan veszélyes játszmába keverednek, amelyben nem csak a saját sorsuk a tét, hanem több millió ember élete is. A teremtő erőt csak egy hajszál választja el a pusztítótól, a Bölcsek Köve pedig olyan eszköz, amely még jó kezekben is veszélyes lehet. Az Elric testvérek pedig még nem sejtik, miféle teher nyugszik a vállukon.







9. Bakugan


Ennek is kábé 2000  fajta új adaptációja van, nos én az eredetit néztem, és ha jól tudom, nem is igazán tetszettek az újabb félék.


Egy napon kártyák kezdtek hullani az égből, melyeket gyerekek gyűjtöttek össze a világ minden táján. Minden kártyát más és más karakter, környezet és erő jellemezte. A gyerekek ezután kitaláltak egy harcos játékot, ami hamar népszerűvé vált világszerte. Azonban nem sejtették, hogy a kártyák egy alternatív világnak, Vestoriának felelnek meg.A játékosok közül mindezidáig 6 gyerek magasodott ki: Dan, Marucho, Runo, Shun, Julie és Alice. Ők nevezték el a szörnyeket Bakugannak, és elit csapatukat pedig Bakugan Szörny Bunyósokként emlegetik.





10. Beyblade

Eléggé hasonlít a Bakuganhoz, bár nekem az jobban tetszik.


A Beyblade egy japán kézzel rajzolt animesorozat. Magyarországon először TV2 sugározta 2006-ban és 2007-ben. 2012. március 5-tól az RTL Klubon is látható, a második évadát a V-force-t 2013-ban kezdte leadni a KidsCo. Főszereplői: Tyson Granger, Ray Kon, Kai Hiwatari, Max Tate, akik a japán BladeZúzók beyblade-csapat tagjai. Először az ázsiai bajnokságon Kínában megküzdöttek a Fehér Tigrisekkel, utána az amerikai bajnokságon az All Starzzal, majd az európa bajnokságon a Majesticsszel, végül a világbajnokságon Oroszországban a Buldózerekkel.





Igazából még egy csomó animét ide tudnék sorolni, de nem akarlak itt tartani titeket örökre. Ha esetleg ezek közül valamelyikeit ti is ismeritek, mindenképpen kérem kommentbe a véleményeteket róla. És ajánlhattok ezekhez hasonló animét is számomra. 


Üzemeltető: Blogger.