A No Man's Sky csalódás


A No Man’s Sky nevű túlélő, űrben játszódó, fejlődésorientált játékot 2016 augusztusában adták ki, kezdetben PS4-re, majd később PC-re is. Az xbox szériákat elkerülték, mégis, akik ilyen konzollal rendelkeznek, joggal érezhetik, hogy nem maradtak le semmiről. A játék ugyanis nagyobb részben keltett negatív, mint pozitív visszhangot. De mégis mi a baj a No Man’s Sky-al?

„A kevesebb néha több... ez egy végtelenül magányos játék(…)”

<- írja egy népszerű fórum hozzászólója.>

A No Man’s Sky egy varázslatos, magával ragadó atmoszférával felruházott kalandjátékként lett beharangozva, amik az Uncharted, és a Last of Us nevű játékok egyediségéhez és minőségéhez hasonlította magát. Célja több ezer bolygó, csillag felfedezésével és túlélésével eljutni a világűr közepébe.  A játékosok nem igazán azt kapták, amire vágytak. Haladjunk kintről befelé.  
A játék grafikája meseszerű, a Borderlands-megoldásnál élethűbb, de nem realisztikus. Élénk színek jelennek meg benne, de a területektől függően változik a kontraszt, ezzel is kicsit átérezhetőbbé téve a játékot. A képeket elnézegetve esetleg az Abzu juthat eszünkbe, ami szintén egy gyönyörű játék.  Ebből a szempontból megéri, mert a gépigény átlagos, és nem kell atomerőműre hajazó felsőkategóriás PC a teljes élményhez.



A játékon belül, a kaland kezdetén egy bolygón állunk, tönkrement űrhajónkkal, ami sürgős javításra szorul. Körül kell néznünk, anyagokat gyűjtenünk, hátha valami hasznosra találunk. Itt kezdődik el a felfedezés kalandja, amikor is a nyersanyagok keresése és a lényekkel való találkozás első élményei születnek. Ha a hajónkat sikeresen megjavítottuk, fejlesztenünk kell magunkat, és irány a világűr közepe.



A játékban nincs különösebb történetszál, a fejlődés és a jobbnál-jobb eszközök hajtják előre a játékost. Nézzünk néhány véleményt, mégis milyen visszhangot keltett ez a mű?

„Szokásos marketing által eladott üres semmi.(…)”
„Ez lehet, hogy tipikusan az a játék lesz, amit elég ha youtube-on nézel(…)”
- szintén egy gamerfórum tagjai

Személyes véleményemként annyit mondanék, hogy nagyon személyfüggő műre sikeredett. Aki nem szereti a singleplayer, grindeolós darabokat, jobb, ha inkább elkerüli a No Man’s Sky-t, mert hatalmas pénzkidobásnak érezné. Aki viszont a  Minecraftot is kedvelte, és nem érzi unalmasnak, biztosan be fogja szippantani ez is, és különleges élményt nyújt majd.


Gépigény 

CPU:
Intel Core i3
RAM:
8 GB RAM
GPU:
nVidia GTX 480, AMD Radeon 7870
OS:
Windows 7/8.1/10 (64-bit verziók)
Tárhely:
10 GB elérhető tárhely
Üzemeltető: Blogger.