Hátborzongató városi legendák

Ebben a cikkben pár rémisztő városi legendát gyűjtöttem össze nektek. Van itt néhány Japánból, Amerikából, és a világ minden tájáról. Tartsatok velem!  


1. HANAKO-SAN
A japánok előszeretettel gyártottak rémmeséket az utolsó vécéfülkékről. Elsőre nevetségesnek hangozhat, de lássuk csak, ki is az a Hanako-san? 
A legenda szerint Hanakot csúfolták az osztálytársai az iskolában, aztán később öngyilkos lett a lányvécében. A szelleme azóta is ott kísért, bosszúra szomjasan, 
Ha használod az iskolai illemhelyet, majd bekopogsz, hogy van-e ott valaki, érkezni fog egy válasz, miszerint igen. Ha ezután benyitsz, szembetalálkozhatsz vele, a véres, fekete hajú kislánnyal. Mások szerint egy kétfejű gyíkszörny vár rád, aki felfal, de helyenként azt mondják, az ajtóból előtör egy kéz, és elkap. 


2. MARIA DE JESUS ARROYO
Elég kellemetlen lehet, ha az ember halottnak nézik, nem igaz? Maria, a 80 éves dédnagymama szívinfarktussal került kórházba, ahol halottnak nyilvánították. Betették őt a szokásos fekete zsákba, és levitték a hűtőbe. Később, mikor a temetkezési vállalkozók lementek a holttestért, a földön fekve találták meg a hölgyet, sérülésekkel borítva. Később kiderült, mikor levitték, felébredt, és szörnyű kínok között kijutott a hűtőből, de végül összeesett, és halálra fagyott.


3. BUNNY MAN
Bunny-man, azaz Nyuszi-ember nem más, mint egy fejszés gyilkos, akivel a szülők ijesztgették gyermekeiket lefekvés előtt. Bunny-man egy fejszével, fehér nyúljelmezben járja az utcákat éjszaka, és elkapja azt, aki felelőtlenül lófrál a sötétben. A legenda alapja nem más, mint hogy 1970-ben egy fiatal pár egy sötét út szélén, az autójuk hátsó ülésén arra készültek, amire ilyenkor szokás, de nem tudtak nagyon belekezdeni, ugyanis egy fehér nyúlruhát viselő férfi azt kiabálta, hogy magánterületen vannak, és egy fejszét vágott a kocsiba. Ebben a kis incidensben senkinek sem esett bántódása, ám később a nyúlembert egy lakatlan ház tornácán látták. Amikor egy biztonsági őr arra tévedt, ő elkezdte kivágni a fejléc egyik oszlopát a baltájával. Mire az őr felnézett, a rejtélyes elmebeteg eltűnt, és azóta nem is látták. Ezután Bunnyman címen két horrofilm is készült.


4. GOZU
Újra Japánban vagyunk, az "Ökörfej", máshol "Tehénfej" című történettel. Elméletileg azért nem ismert annyira ez a történet, mert aki hallotta, már meghalt, vagy begolyózott. Lássuk csak, miről is van szó.
Egy osztálykiránduláson a tanár úgy döntött, rémtörténetekkel szórakoztatja a diákjait a buszon. Kezdett kifogyni a történetekből, amikor elkezdte ezt a mesét. A Tehénfej története eleinte magával ragadta a diákokat, de fokozatosan egyre jobban megrémültek. Egyesek szerint néhányan könyörögtek a tanárnak, hogy hagyja abban, de az valamiféle transzba esve folytatta tovább a sztorit. Mikor végzett, arra lett figyelmes, hogy a busz az úttest közepén áll, és a diákok felfordult szemekkel, habzó szájjal ülnek a székeken, katatóniás állapotban.
A tanár nem emlékezett a történetre, amit mesélt, a mai napig rejtély, hogy mi is volt igazából. A történetből készült horrorfilm is. 


5. AZ ELÁTKOZOTT ZSEBKENDŐREKLÁM
Japánban elkezdtek közvetíteni egy zsebkendőreklámot, amelynek leadását hatalmas felháborodás követte. Sokak szerint a benne szereplő hölgy egy tóga szerű jelmezben, a mellette lévő ogrénak öltözött kisgyerekkel elfogadhatatlan, és a zene (elmondásuk szerint) úgy hangzik, mint valami német átok. Egyébként a dal angol nyelvű, a címe pedig "It's a fine day." A reklám után mindenki rejtélyes halálesetekről beszélt, a stáb tagjai pedig tisztázatlan módon megbetegedtek, és meghaltak. Elméletileg a reklámban szereplő kisgyermek is elhunyt. 


5+1. A REJTÉLYES UTAS
A legenda szerint egy ember éjszaka leint egy taxit, és beülve az autóba egy ismeretlen helyet nevez meg, hogy oda kíván eljutni. A sofőr persze megkéri, hogy navigáljon neki, de az út egyre kanyargósabb lesz. Mikor már elég hosszú ideje úton vannak, a sofőr hátranéz, hogy megkérdezze, mégis meddig tart még ez az út. De az utas eltűnik. A taxis menekülőre fogja, de hátramenetben egy szakadékba zuhan, és életét veszti.



Üzemeltető: Blogger.