A csodatévő olaj

Biztos hallotatok már a csúf, gonosz rövid szempillákról, és azokról a hónapokról, amikor a hajhagymáitok sztrájkolnak és nem engedik, hogy növekedjenek a hajszállaitok. De pánikra semmi ok, hiszen az emberek már évszádok óta használják ezt a csodaszert, ami elűzi ezeket a problémákat. A furcsaság az egészbe az, hogy ezt leginkább hashajtóként használták, mint sem szépségápoló termékként. 

Elsőként nézzük is a hajpakolást. Nem kell más hozzá, mint: 
-2 dkg élesztő
-1 tojássárgája
-3 evőkanál ricinus olaj

Ha ez mind meg van, nem kell sok mindent tenni, csak alaposan összekeverni ezeket az összetevőket és már kenhetjük is a hajunkra. Minnél tovább hagyjuk a fejünkön - akár egy egész éjszakára -, annál eredményesebb hatást érhetünk el. Fontos megjegyezni, hogy érdemes a fejünket folpakkal körbetekerni, és egy sapkát vagy törülközőt köré csavarni. Nem kell megijedni, ha elsőre nem tudjuk kiszedni a hajunkból a pakolást, célszerű egy meleg vizes öblítés után többször átmosni. 


A szempillára sokkal egyszerűbb az egész eljárás, hiszen nincsen más dolgunk, mint egy régi, már nem használt szempillaspirálunk keféjét alaposan kimosni, majd azzal felvinni a szempilláinkra a ricinus olajat. Ügyeljünk arra, hogy a szemünkbe ne kerüljön. Ezt a folyamatot ajánlott lefekvés előtt elvégezni, egész éjszakára magunkon hagyni és a reggeli arctisztítás során arctonikos vattakoronggal vagy szappanos, langyos vízzel mossuk le.


Na de még egy kulcsfontoságú információ, ami nem más mint az, hogy honnan is lehet beszerezni a ricinus olajat. Bármelyik gyógyszertárban fellelhető pénztárcabarát áron, azonban ha nagyobb kiszerelésben szeretnénk magunknak otthonra,érdemes hangsúlyozni az eladónak, hogy mi a célunk ezzel a termékkel.

Szóval ég veletek rövid szempillák és soha nőni nem akaró hajkorona! 


Üzemeltető: Blogger.