A Marvel világa

Marvel, vagy DC?


Megszámolni sem tudom, hányan tették, és teszik fel ezt a kérdést úgy, mintha ez lenne egy barátság legfontosabb alapja.
Ha azt válaszolod, egyik, szeretni fognak, ha azt válaszolod másik, utálni fognak, ha azt válaszolod mindkettő, lehet hogy a barátjuk lehetsz, de azért majd egyszer részegen be fogják vallani, mélyen a felszín alatt azért utálnak.

Persze ebben nincs semmi rossz, semmi . Ugyan úgy vélemény, mint az, hogy valaki szereti a kötelezőket, mint valaki csak a kortárs irodalmat, azon belül valaki lehet hogy csak a szórakoztató tiniregényeket.

Miért jó a Marvel?
Miért rossz a DC?


Karácsonykor gondolom nem csak én voltam az egyetlen, aki filmek nézésével töltötte el unalmas óráit. Újra sikerült megnéznem az IronMan filmeket, a két Bosszúállókat, és A hangyát.
Elgondolkodtam közben, miért is szeretik ennyien. Miért alakult ki a két rajongótábor, viszonylag kevés közös rajongóval.
A szép az egészben, hogy semmi mély gondolat nem jött velem szemben.
Marvel univerzum. DC világ.
Mindkettőnek megvannak a maga felszínes szépségei.
Mindkettő mögött egy hatalmas halom képregény áll, amit újra és újra ki tudnak adni és a rajongók, újra és újra meg fogják vásárolni.

 Kiemelkedő karakterek?

Hulk.

Talán ő az, akit a legtöbben ismernek. A nagy, zöld szörny. Rengeteg animációs rajzfilmben, filmben, játékban megjelent a karakter. Emlékszem még, ahogy kiskoromban játszom apukám telefonján, és el kellett pusztítani a várost, hogy megmenthessük a nőt. Hulk karakterével kellett törni zúzni.

Amerika kapitány.

A csávó aki évtizedeken át jégbe fagyva várta, hogy eljöjjön a modern kor, ahol a sármja és edzettsége tökéletesen helyt álljon olyan fazonok mellett, mint mondjuk a tonnasúlyú kalapácsos félisten, a félig vas-ember.
De azért aranyos, meg csinálja tényleg a dolgát. Reálisan látja a történéseket és mindemellett eszébe sem jut az, hogy valamikor a közeljövőben ő majd családot alapítson.

Thor.

Az ő történetét még nem ismerem. De ha valaki lenne olyan kedves és írna nekem egy gyorstalpalót, megköszönném!
Hamarosan megnézem.

Vasember.

A kedvenc.
Igen.
Aki egy kicsit is ismeri ezt az egész történetet, szerintem nem kell neki magyaráznom.
Tony Stark. Robert Downey Jr. Egyszerűen lehetetlen mást elképzelni a szerepbe. Annyira beleéli magát és annyira karakteres és annyira imádnivaló.
Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy azért hozott pár rossz döntést. Pár felszíneset. Pár olyat, amit más sem hozhatott volna meg jobban.
Az egoját nem bele számítva ebbe a dologba, szerintem az egyik legemberibb Marvel-sztár.

Hangya.

15-ös film.
Nagyon-nagyon meg akartam nézni, már abban a pillanatban, amikor elkezdték vetíteni a moziknak, és hála a karácsonynak, sikerült.
Imádom a színészt aki játssza. Habár a történet kicsit gyenge, és a szuperhőst sem érzem igazán kiemelkedően szuperhősnek, de nekem nagyon tetszett a történet. És a karakter. És minden.

Deadpool

Hát ezt nem akarom tovább magyarázni.
Mármint, aki látta a filmet, az látta, aki nem, annak lehetetlen átadni ezt az élményt.

Tudom, kicsit felszínes az áttekintés. 
Meg lehetne még sorolni Pókemberen át, az összes X-Men filmeket, de szerintem a bosszúállók a legkedveltebbek. 
Képregény téren én inkább a DC világban vagyok otthon. A Marvel csak személyes kedvenc filmekben.

Meg, amióta az eszemet tudom, IronMan témájú a GoogleChrome böngészőm.
 Azt hiszem, már akkor is ez volt, amikor még nem láttam. Csak tudtam, hogy szeretni fogom.
A Trónok harcával is így vagyok. Az első része kedvenc regényem volt, pár hónapon át, csak azért, mert a prológust olvastam. Csodálatos.
De aztán az IronMant végül megnéztem. És nagyon jó volt. És azóta is ez a témám a böngészőben.
És amikor új gépem lenn, és a google+ valamiért nem hozta vissza, megkerestem.

Üzemeltető: Blogger.