Anna Todd: Miután

Képtalálat a következőre: „anna todd miután”
 „EGY ​​SZENVEDÉLYES SZERELEM TÖRTÉNETE, AMELY MILLIÓKAT HÓDÍTOTT MEG VILÁGSZERTE.
Volt egy időszak Tessa életében, amikor még nem ismerte Hardint, de miután találkoztak, az élet megváltozott.
Tessa igazi jó kislány. Egy rendes fiúval jár már évek óta, vannak tervei, ambíciói, és az anyja ügyel rá, hogy az élete a megfelelő irányban haladjon tovább.
Aztán elsőévesként beköltözik az egyetem kollégiumába, és találkozik Hardinnal. Azonnal feltűnik neki a tetovált, piercinges fiú, aki angol akcentussal beszél, és mindenben különbözik attól, amit Tessa az addigi életében megszokott.
Hardin rendkívül mogorva, sőt kifejezetten ellenséges vele, és a viselkedése miatt Tessának gyűlölnie kéne őt. Gyűlöli is, amíg egy este egyedül nem maradnak a fiú szobájában. Tessát megragadja a fiú sötét személyisége, és amikor megcsókolják egymást, olyan szenvedély támad fel benne, amilyet még sohasem tapasztalt.
Hardin hol gyönyörűnek nevezi, hol egy szó nélkül eltűnik, mintha egyáltalán nem érdekelné. A nemtörődöm viselkedése és a gorombasága ellenére Tessa úgy érzi, ha sikerül mélyre ásnia, megtalálja az igazi Hardint a hazugságok felszíne alatt. Hardin újra és újra eltaszítja, de csak azért, hogy aztán még közelebb vonja magához.
Tessának megvan a tökéletes barátja. Miért igyekszik ennyire legyőzni a saját sértett büszkeségét, és Hardin előítéletét a rendes lányok iránt?
Talán azért, mert ez szerelem?
Anna Todd AFTER című fanfictionjét milliók olvasták a WATTPAD-en, és az egész világon lenyűgözte az olvasóit. Itt az idő, hogy ön is megismerkedjen az internet legtöbbet emlegetett könyvével.”

A fiatal írónő, eredetileg After című, történetét tavaly nyár elején kapta fel a média, miután a blogját felfedezték, és könyvként kezdték publikálni. A blog még fanfictionként volt ismert, mely a népszerű brit fiúbandáról, a One Direction-ról íródott, annak ellenére, hogy a történetben nem egy csapatként szerepelnek. Ezt a műfajt a könyvként való megjelenésnél nem lehetett tartani, tehát a fiúk nevét módosítani kellett, így lett például a főszereplő Harry-ből Hardin.

A borító több mint egyszerű: digitálisan ugyan kékesnek tűnik, de kézben fogva határozottan lila kötet, rajta néhány egyszerű felirattal. A háttér egyébként felhős eget imitálna, de azt elég gyengén. Azért azt mondom, hogy már egy megjelenéskor is híres és hírhedt könyv esetében igazán kitalálhattak volna valami kreatívabbat.

A cselekményt Tessa, azaz Theresa Young szemszögéből követhetjük végig, melynek kezdete a lány első egyetemi napja. Tessa precíz, és maximalista 18 éves fiatalként előre megtervezte majdnem, hogy az egész életét, de egyetemi éveit mindenképp. Ezzel szemben csalódnia kell, mert a dolgok már az elején nem úgy alakulnak, mint remélte: szobatársként egy tetovált, vad külsejű lányt, Stephet kapja, akinek egyből felbukkannak a hasonló külsejű fiú barátai a szobájukban, Tessa édesanyja és barátja szeme láttára. Végül Stephben mégis egy kedves, aranyos lányt ismer meg, attól függetlenül, hogy szöges ellentétei egymásnak, mind külsőleg, mind belsőleg.

A bonyodalmak ott kezdődnek, mikor Tessát az újdonsült szobatársa egy diákszövetségi ház bulijába rángatja el, ami nem bizonyul jó ötletnek. Itt ismeri meg a göndör hajú, zöld szemű Hardint, aki még tetoválásai, és piercingjei ellenére is kifejezetten helyesnek bizonyul. A fiú egyből ellenszenvessé válik számára, veszekedések, gúnyolódások következnek kettőjük között. Tessa megfogadja, hogy soha többet nem megy el az ilyen bulikba, de ezt már rögtön egy hét múlva meg is szegi.

A második buliján Tessa, életében elsőnek inni kezd, ami miatt Steph társaságával belemegy egy felelsz vagy mersz játékba. Kénytelen-kelletlen beismeri, hogy még szűz, és ez később is fontos mozzanatként fog feltűnni majd a történetben. Miután a lány egy véletlen szituációban megcsókolja Hardint, amit egyébként józanul valószínűleg nem tett volna meg, a sráccal megkezdődik a kicsit sem egyszerű kapcsolatuk,

A könyv alapvetően egy kifejezetten megosztó regény: aki elolvassa, vagy megutálja, vagy megimádja. Nagy csalódásomra, én az előbbi csoportba kerültem, aminek oka egy elég összetett dolog.

Kezdeném azzal a problémával, hogy a történet körülbelül négyszáz oldalon át az égvilágon semmiről sem szól, a „pár” veszekedései, és intim jelenetein kívül, ami valljuk be, ilyen hosszú távon nem valami szórakoztató. Az értékelhető rész belesűrűsödött az utolsó kilencvennyolc oldalba, így bátran javasolhatom minden olvasásra vetemedőnek, hogy bőven elég lesz, ha csak ezt a részt olvassa el, ugyanis semmiről nem marad le, de legalább megspórol magának néhány órát.

A szereplőkkel is akadt bajom, nem is kevés, hiszen egy normális jellem, szerethető karakter sincs benne. Adva van ugyan néhány karakter, akit a kezdő pár száz oldalon meg lehet kedvelni, mint például Steph, vagy Hardin, de a legvégén még őket is megutáltatja. Tessáról meg ne is beszéljünk, hiszen maga az egész lány annyira idegesítően prűd (annak ellenére, hogy számtalanszor le van írva, hogy már pedig ő nem az, ennél jobb szó nem is lehet rá), hogy közel lehetetlen érvényesülni vele, ráadásul egy gyönyörű mélyesés szerű visszafejlődés tanúi lehetünk nála, ami minden csak nem pozitív.

A kellemetlenségekre tesz még egy lapáttal az is, hogy a fordítás közel pocsék, és sokszor annyira abszurd a magyarosítás, hogy szinte fáj olvasni.
Összegzésként itt egy könyv, ami már blogként befutott, és tényleg világszerte imádták, jogos lenne elvárnom tőle, hogy jó legyen. De nekem nem nyerte el a tetszésemet ez a klisékkel, és unalmas elhúzásokkal telepakolt történet. Biztos vagyok benne, hogy a második, harmadik és negyedik kötetet nem fogom elolvasni. Nekem pont elég volt ez a 498 oldalnyi szenvedés, és csúnya dolog ezt mondanom, de jó okom van azt feltételezni, hogy Anna Toddnak egy jó nagy adag szerencse segített ehhez a könyvhöz eljutni, mert számtalan olyan – akár ezekről a fiúkról szóló – történet van még a wattpadon, és más blogger felületeken is, amik felérnek ezzel a fanfictionnel, sőt esetenként jobbak is nála.

Nektek hogy tetszett a könyv?

Üzemeltető: Blogger.