Android - játék ajánló

Sokunk érezte már át azt a problémát, mikor egy téli délutánra, egy hosszú utazásra vagy akár az unalmas tanórára csak egy jó játékot szeretnénk a telefonunkra, hogy elüssük az időt, de pont akkor nem tudunk találni. Én ezt próbálom nektek megoldani, azzal, hogy összegyűjtöm a saját kedvenceimet, amelyeket érdemes letölteni.

1. Modern Strike Online
Személyes kedvencem. Ritka találni jó lövöldözős játékot, még pc-re is, nem, hogy telefonra. Főleg hogy még ingyenes is! Az MSO rendkívül könnyen kezelhető, fegyvereket, ha okosan játszol, szintén egyszerű szerezni, ezáltal a lányok is nyugodtan játszhatnak vele, nem fog nekik problémát okozni. Emellett a játékban négyféle mód, és rengeteg pálya van, különbözőképpen összesorsolva, így nem válik unalmassá, valamint még élvezhetőbbé teszi a méretéhez és ingyenességéhez képest gyönyörű grafika. Ráadásul még a barátaiddal is tudsz együtt meccsezni a különszobákban. Egyetlen hátránya, hogy viszonylag sok helyet foglal a telefonon, közel 300 mb-t.

2. Township
Mind interneten, mind telefonon számtalan farm/város fejlesztgető játék van, ami közül nehéz megtalálni azt, amivel izgalmas játszani. Én ebbe beleszerettem, annak ellenére is, hogy a többit sosem szerettem a műfajban. Itt szintről szintre újításokkal találkozhatsz, amik új löketet adnak a játékban, például bizonyos szinttől már egy csapat tagja is lehetsz, és rész vehetsz más csapatok elleni versenyben, a regatta-ban, majd később állatkerted is lehet. Ezt kifejezetten azoknak ajánlom, akik szeretik az olyan játékokat, amikbe kb. óránként vissza kell térni, és fejlesztgetni, egyre magasabb szintre lépni.

3. GeoGuess
Te is álmodozol arról, hogy egyszer majd eljutsz a világ különböző pontjaira? Ez a játék, ingyen, az otthoni kényelemben teljesíti ezt a vágyad. Ebben a játékban ki tudsz választani egy területet (pl. az egész világot, egy kontinenst, vagy egy országot), amin belül random ledob valahova a gép. Neked pedig ki kell találnod, hol is vagy valójában. Ez nagyon érdekes, tekintve, hogy jobban megismerheted a különböző kultúrákat. Én például már „voltam” egy méterre elefánttól, egy dzsungel közepén, de még egy lakatlan szigeten is (vajon hogy jutott ide a google-s autó?). 


4. What am I?
Egyre ismertebbé válik a Heads up nevű játék, és tulajdonképpen azt kell mondom, hogy ez a játék, annak az egyik kopija. Mégis én sokkal jobban szeretem, mint az eredetit. Ezt a játékot többen, legalább ketten kell játszani. Különböző témakörökben jelez ki szót a kijelző, míg az egyik játékos a homloka elé tartja a telefont, addig a többiek megpróbálják körül írni, „ki/mi is ő”, neki pedig ki kell találnia. Ez azért jobb, mint a Heads up, ugyanis itt jóval több az ingyenes témakör, ráadásul szerintem a témájuk is sokkal jobb. Bár a legtöbbhez kell valamilyen szintű angol tudás, azok is örömüket lelhetik benne, akik nem ismerik a nyelvet.

5. Choices
Ez a játék kifejezetten azok számára kiváló, akik nagyon jók angolban, esetleg fejlődni szeretnének benne. A lényege, hogy különböző történeteket kell elkezdened, ám ezek teljesen aktívak, így pl. neked kell kiválasztani éppen, mit válaszoljon a főszereplő, milyen ruhát vegyen fel. Többféle műfaj is választható: vannak romantikus, krimi de fantasy könyvek is, így szerintem mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Bár egy-egy rész elég sok idő, míg végig csinálod, de csak pár óránként kezdhetsz bele újba, ezzel megakadályozva, hogy ráfüggj.


+1  Honfoglaló
Ezt a játékot valószínűleg már majdnem mindenki ismeri, de azért szerettem volna megemlíteni, mivel most már telefonra is letölthető. Akinek nincsen laptop-ja, vagy nem hordja azt mindenhova magával, jó hír, hiszen ezután bárhol, bármikor játszhat vele. Bár még kicsit akadozik néha, és gyorsaságban is számító kérdéseknél van, hogy hátrány, ha mobilról vagy, mégis azt mondom, érdemes letölteni!
Üzemeltető: Blogger.