Sorozatajánló: Fresh off the boat


Rengeteg jobb és rosszabb sitcom létezik a világon, bizonyára mindenki megtalálja benne a neki tetszőt. De miért a Fresh off the boat az egyik legjobb közülük?

  • A sorozat egy kínai családról szól, akik Amerikában élnek. Jessica és Louis azért jöttek ebbe az országba, hogy a lehető legjobb életet biztosíthassák a három gyereküknek, és elérhessék az amerikai álmot. Klisés történetnek hangzik, mégsem az.
  • Más ez a történet, mint a többi, ami bevándorlókról szól. Ugyanis a Fresh off the boat igaz történet alapján készült, az azonos című önéletrajz után.
  • A család eleinte Washington kínai negyedében élt, de Lous Floridában vásárolt egy cowboy témájú éttermet, ezért a család költözik és új feladatuk, hogy hozzászokjanak ehhez a nagyon amerikai környezethez.
  • A történetet Eddie Huang, a legidősebb fiú szempontjából ismerjük meg (az első évadban), aki néhány év távlatából mesél a történésekről. Habár a szempontja mindentudó, hiszen olyan dolgokat is láthatunk, amiknek Eddie nem lehet tudatában, Ez persze nem baj, hiszen nem ront a humor minőségén.
  • A sztori a ’90-es években játszódik. Sokaknak lehet a gyerekkorát fogja felidézni, habár a ruhák csak látszólag retrók, a díszletet és a kinézetet úgy terveztek, hogy mai szemmel is jól nézzen ki. Mégis vicces visszatekinteni az okostelefonok előtti időkre, amikor még diskmanen hallgattuk a zenét, amit CD-n meg kellett vennünk, mert nem volt olyan egyszerűen megszerezhető illegálisan, mint ma. 
  • Jessica Huang (Constance Wu), mint szereplő már önmagában elég indok arra, hogy örömmel nézzük végig ezt a sorozatot. Ő tipikusan a maximalista ázsiai karakterét adja. Kemény nő és anya, szigorúan fogja a családot. Mégsem legyőzhetetlen. Beilleszkedése az új közegbe egyáltalán nem zökkenőmentes, sok minden marad érthetetlen számára.
  • A többi főszereplő is jól hozza a formáját. Louis Huang (Randall Park) kissé esetlen apafigura. A felesége könnyebben tart rendet és fegyelmez még az étteremben is, ami eredetileg Louis álma volt. 

  • Eddie két fiatalabb testvére is fantasztikus. Maximalista anya maximalista gyerekei, akik félnek a szülői hatalomtól, tisztelik Jessicát és bármit megtesznek, hogy a kedvében járjanak. Velük van a legkevesebb gond.
  • Jenny Huangot (Lucille Soong) ugyan keveset láthatjuk, mégis szórakoztató, amikor feltűnik. Ő Lous anyja, Eddie nagymamája és nem mellesleg vérbeli kínai. Angolul nem hajlandó megszólalni és egyáltalán nem zavartatja magát, ha bármi kínos történik.
  • Végül, de nem utolsó sorban a mellékszereplők is szerethetőek. A legtöbbjük már-már enyhe túlzással hozza a buta amerikait, így nem csoda, hogyha az ázsiai családdal kezdünk szimpatizálni. 


Ti mit szóltok ehhez az adaptációhoz?

Üzemeltető: Blogger.