Zentangle?

Lehet, hogy az elnevezés elsőre nem ismerős, de amint meglátjátok a képeket már tudni fogjátok miről fog szólni a mai cikkünk.


Mi is ez?


Bizonyára sokan láttatok már hasonló rajzokat és biztosan tetszett is, hiszen a sok minta aprólékossággal kerül kidolgozásra, mégsem idegtépő megrajzolni őket.
A zentangle két szóból tevődik össze. Egyfelől a zen az indiai belső koncentrálásból (biztos hallottátok már ezt a szót), a tangle pedig az angol kuszaságból. Így, hogy már ismerjük az elnevezés mibenlétét, már sokkal egyszerűbb elképzelnünk, hogy mi is az alapköve ennek a rajzstílusnak.Hogyan csináld?

Ennél mi sem egyszerűbb, hiszen nem kell rajzmester paladinnak lenned, hogy egy kis zentangle kikapcsolja az agyad. 

Vedd elő a kedvenc rajztechnikádat, ha nincs ilyened akkor a legegyszerűbb filccel kezdeni. Jelölj ki magadnak egy területet, hogyha az csak egy sima lap, az is megteszi. Ám ha több kreativitásra vágysz, egy adott forma mentén is elkezdheted kitölteni az üres helyet. 
Végtelen forma és minta létezik, amiknek csak a fantáziád szab határt. Akár ugyanazzal a sorozattal töltheted ki az egész teret. Ám ha mégis tanácstalan vagy, akkor katt ide.

Miért jó a zentangle?

Nem kell különösebben megerőltetned magad miatta, hogy sikerüljön. Olyan forma köré csavarhatod a saját mintáid, amilyen köré csak szeretnéd. Éppen ezért annyi időt szánsz rá, amennyit akarsz. Unalmas a matekóra? Zentangle! Otthon unatkozol? Zentangle! Nem tudod mit csinálj várakozás közben? Zentangle!
Ha el tudod engedni magad és bele tudsz mélyedni, akkor különösen jó kikapcsolódási forma lehet. 
Fejleszti a kreativitásod, nem mellesleg egy kis önbizalmat is ad, mivel a végeredmény mindenképp szemet gyönyörködtető.
Mindenkinek tudom ajánlani a kipróbálását, főleg a kreatív lelkeknek.


Én is ki próbáltam, most ti jöttök! Mutassátok meg nekünk az alkotásaitokat!*a rajzok sajátok

Üzemeltető: Blogger.