A Blizzard játékokról

A Blizzard Entertainment neve leginkább a World of Warcraft, vagy az egyre elhíresülő Hearthstone miatt lehet ismerős. Mai cikkünkben viszont szeretnénk kicsit közelebbről is megmutatni ezeket, és a Blizzard kevésbé ismert játékait.

1)      A Warcraft és a World of Warcraft

Az első Warcraft játék Orcs &Humans néven látott napvilágot még 1994-ben. Ez egy elég kezdetleges stratégiai játék volt, de egészen 2003-ig jöttek az újabb részek és kiegészítők. Mivel megfelelő sikernek örvendett, történetét a 2004-ben indult World of Warcraft vitte tovább, MMORPG formájában. Első kiegészítője, a Burning Crusade 2007-ben jelent meg, legújabb, a Legion pedig 2016-ban. A World of Warcraft ugyan havidíjas, de még így is hatalmas népszerűségnek örvend, játékostábora egyre csak gyarapodik. Jelenleg több, mint 5 milió előfizetővel büszkélkehet.




2) Starcraft

Ez az 1998-as startégiai játék inkább a sci-fi vonalat követte. Hatalmas sikernek örvendett már a megjelenésekor, és örvend a mai napig is. Novellák, regények egészítik ki a történetét. Nem csak single-playerben játszható, a multiplayer módja viszont csak helyi megosztással érhető el.(LAN)
Sok játékos készít saját pályákat is, mert egy idő után a játék AI-ját nem találják elég kihívásnak.




3) Diablo

Az első Diablo játék 1996-ban készül el, a Blizzard első szerepjátékaként. Az első folytatása csak 4 évvel később, 2000-ben jelent meg, majd harmadik része még 12 évre rá, 2012-ben jött ki. 1998-ban hozzáadtak egy nem hivatalos kiegészítőt, a Hellfire-t, amit nem a Blizzard, hanem a Sierra Online készített el.




4) Heroes of the Storm

A Heores of the Storm a Blizzard egyik legsokszínűbb játéka, ami MOBA formájában látott napvilágot 2014-ben, de ez még csak az alfa verzió volt. 2015 óta bárki számára ingyenesen elérhető, aki rendelkezik battle.net-tel. A játékban a Warcraft, Starcraft, Diablo, és mostmár az Overwatch hőseivel is lehet játszani. Számtalan játékmód közül válogathatunk, egymás és a számítógép ellen is harcolhatunk a játékban. Ha valaki a World of Warcraft battlechest-jét, vagy Legion-ját megvásárolja, kódokat kaphat új hősökhöz is.



5) Hearthstone 

A Hearthstone egy kártyajáték, ami szintén free-to-play, és már androidra és iOS-re is letölthető. Itt is nagyon sok a játékmód, ugyan úgy helyett kapott a gold, mint játékbéli fizetőeszköz, és a WoW megvásárlásával ingyenes paklikhoz kaphatunk kódokat. A játékosok száma 2015-ben meghaladta a 30 millió főt is.



Üzemeltető: Blogger.