Story-based játékok, amiket érdemes kipróbálni

1)      Tales from the Borderlands
A Borderlands szériák kedvelőinek kihagyhatatlan, de ha valaki még csak most csöppenne bele ezekbe a játékokba, neki is tökéletes kezdés. A többi Borderlandsben megszokott grafikával találkozunk, és ez a képregényszerűség talán ehhez a tellatale verzióhoz passzol a leginkább. A poénkodás ebben sem marad el, és a döntéseken kívül az izgalmas harcjelenetekben sem szenvedünk hiányt. A tényleges játék része sem törpül el a történet felfuttatása közben, de nem olyan intenzív a játék ezen része.
A történetszálnak nem csak egy oldala van, és egyszerre két főszereplő bőrébe bújhatunk bele. El kell kapnunk a gonosz főnököt, menekülnünk kell támadóink elől, választanunk kell, hogy kiben bízhatunk, és mindeközben el is rabolnak minket.
 Ajánlom mindenkinek, aki valami lazára vágyik, ami szórakoztató és izgalmas is egyben.

Epizódok száma: 5 (befejezett)

Fejlesztő: Telltale Games

Első verzió kiadásának éve: 2014



2)      Minecraft: story mode
A méltán híres Minecraft hamar megragadta a célközönségét,  a fiatalabb gamereket. Annak idején, úgy három évvel ezelőtt én magam is hatalmas rajongója voltam a játéknak, ezért különleges élmény volt ebbe az új köntösbe bújtatva találkozni vele. Ebben a verzióban ugyanúgy szükséges craftolni, de már nem ez áll a középpontban, és nem egy openworld játékban vagyunk elveszve. Nagyon intenzív lett, ugyanis szinte minden percben hoznunk kell kisebb-nagyobb döntéseket a történettel kapcsolatban. A tényleges játék része is gyors, pörgős.
A történetszál nem túlzottan szerteágazó, viszont annál érdekesebb. Középpontjában négy barát áll, akik hatalmas kalandba csöppenek, és elszántan kutatják fel segítségért az Order of the Stone-t.
Epizódok száma: 8

Első verzió kiadásának éve: 2015

Fejlesztő: Telltale Games



3)      Life is Strange
A Life is strange már nem egy meglévő játék adaptációja, hanem egy egyedülálló játék.  Középpontjában egy lány áll, aki felfedezi, hogy vissza tudja tekerni az időt. Tényleges játék igazán csak kevésszer van benne, inkább a döntések fontosak. Nagyon érzelmes játék, ajánlom azoknak akik valami nyugisabbra vágynak, és nem borulnak ki könnyen a végső döntések súlyán..

Epizódok száma: 5

Első verzió kiadásának éve: 2015

Fejlesztő: Dontnod



4)      The Wolf Among Us
A Wolf Among Us egészen hasonló a Borderlandshez, főleg grafikailag. A történt középpontjában Bigby Wolf áll, aki New Yorkban él, más meseszereplőkkel, akik itt élnek kicsit lecsúszottabb életet. A főszereplő, Bigby Wolf egy furcsa gyilkossággal találkozik, amit ki kell nyomoznia a játék során. Ez azért érdekes, mert a meseszereplők halhatatlanok..A humor itt sem marad el, de az érzelmek is bőven elférnek mellette.
Akinek tetszett a Tales from the Borderlands, az a The Wolf Among Us-t is kedvelni fogja.

Epizódok száma: 5 + retail version

Első verzió kiadásának éve: 2013

Fejlesztő: Telltale Games





Üzemeltető: Blogger.