10+1 Diáktípus, akiket Ti is ismertek

 1, A stréber
Ő az, akinek a dogái mindig kitűnőek, habár elvileg sosem tud semmit. Viszont a házi feladataira mindig számíthatsz, legyen az magyar, matek vagy akár a fizika kegyetlen elemei!


2, Az okoskodó
Ő az a típus, aki leszarja, igaza van-e vagy sem, de folyton tolja a rizsát és a sok baromságot. Igaz, lehet néha mond jó dolgokat is, de az ember már a fejét fogja, hogy mindig őt kell hallgatni. Simán leáll vitatkozni akár a suli legkeményebb tanárával is, hogy ő mégis mi a fenéről beszél, az nem úgy van.

3, A nyalizós
Talpnyalással mindent el lehet érni, ezt ez a személy is tökéletesen tudja. Mindig dicséri a tanárokat, ajándékot visz nekik év elején, karácsonykor, évzárókor és mindig lesi minden kívánságukat. Nem muszáj okosnak lennie, elég ha cukin mosolyog és máris két osztályzattal jobbat kap.


4, A folytonos puskázó
Legyen egy nehéz doga vagy a világ legegyszerűbbe, ő akkor is a lehető legjobbra akarja megírni, természetesen puskával. Különböző trükkjeit már mind elsajátította és akár a legszemfülesebb tanárnál se fél bevetni őket. 

5, A késő
Gyakran ez a személy lakik az iskolához a legközelebb. Ő biztos sosincs bent időben reggelente, általában örülünk neki ha az első óra közepén beérkezik. Jellegzetessége az is, hogy még a szünetek után sem képes bejönni a terembe az óra kezdésekor. Valljátok be, ilyen nemcsak minden suliban, de az összes osztályban is van.


6, A fontoskodó
Na ő az a típus, aki mindig mindent megakar oldani. Legyen szó az osztály faliújságáról, a suliújságról vagy az osztálykirándulásról, ő tuti azok között lesz, akik ezt csinálják. 

7, Hisztis
Hatalmas vörös szemeivel mindig eléri, hogy ne kelljen felelnie, esetleg dolgozatot írnia. Ha karót kapna csak megerednek a könnyei és lás csodát, ez mindig beválik nála.


8, Pletykafészek
Ha ilyen személlyel vagy személyekkel beszélsz, nagyon oda kell figyelni arra, mit mondasz. Általában még abban a pillanatban továbbadja az infókat barátnőinek. Gyakran látni őt és csatlósait a folyosók közepén, ahol a halkan, de teljesen nyilvánvalóan beszélik ki az előttük elhaladókat és a legfrissebb híreket róluk.

9, Könyvmoly
Ez a kedvenc kategóriám, mert velük mindig egyből összhangba kerülök. Jellegzetességük, hogy mindig könyvvel látod őket, legyen az szünet, tanítási óra, osztálykirándulás vagy bármi. Tőlük mindig segítséget kérhetsz ha olvasnivalót keresel, illetve a véleményüket is nyugodtan kikérheted az aktuális olvasmányodról, mert tuti ő azt már kivégezte.


10. A macsó
Az osztály menő sráca, vagy akár az iskoláé. A lányok mind csorgatják érte a nyálukat és ezzel természetesen ő is tisztában van, és úgy is viselkedik. Sosem titkolja aktuális barátnőjét, aki büszkén megy az oldalán. 

+1 Kockariadó
Itt nem a stréber bandára gondolok, akik egyébként még jó arcok is lehetnek, nem. Itt a kockákra gondolok, akik folyamatosan a virtuális világban élnek, még a tanítási idő alatt is. A nap nagy részében egy kupacban ülnek és a telefonjukat nyomkodják. Na ők a halál unalmasak.

Ti milyen diáktípusokat ismertek? Melyik számotokra a legbosszantóbb és/vagy a legkedveltebb? :)
Üzemeltető: Blogger.