3 Young Adult könyvsorozat, amibe érdemes belekezdeni #1

Az év első bejegyzéseként az előző évi olvasmányaim közül választottam ki három olyan YA sorozatot, amik bár nem olyan népszerűek mint pl. az Alkonyat, vagy az Éhezők viadala sorozat, azonban tökéletes kikapcsolódást nyújthatnak a hideg napokra. Remélem elnyeri valamelyik a tetszéseteket, és ti is belevetitek magatokat az olvasásba!

Katie McGarry: Feszülő húr sorozat
Az első rész főszereplői: Noah Hutchins
és Echo Emerson.

Ez a vörös pöttyös sorozat, kicsit drágább, mint egy átlag könyv, ám sok hasonlóval ellentétben, ez megéri a pénzt. 

A sorozat első részének története szerint adott Noah, egy középiskolás, rendkívül helyes srác, akinek a szülei meghaltak, ezzel árván hagyva három fiúkat. Noah nevelőszülőktől nevelőszülőkhöz kerül, és sokáig nem bír maradni egynél sem. A mostaninál Isiah-val, aki hozzá hasonlóan árva, valamint Beth-el osztozik egy szobán.

Hozzá hasonlóan, Echo is nagyon sokáig a népszerűek boldog, nagyrészt gondtalan életét élte. Egészen addig, míg különös baleset nem érte a lányt, amire nem igazán emlékszik, pusztán a testét díszítő sérülések bizonyítják.

Egyikőjük élete sem egyszerű, és nem is igazán akarnak belebonyolódni egy kapcsolatba, ám miután találkoznak, mégsem tudják elkerülni egymást.

A további részekben a mellettük feltűnő szereplők (pl. Beth, Isiah) szerelmi történeteit ismerhetjük meg. A legtöbben az első részt kedvelik legjobban, főleg mert Noah isteni főszereplő, azonban a történet, egy már sok másik könyvben megkapott sablon sztori. Ezért is lógok én ki a sorból, és mondom azt, hogy szerintem a második rész, Beth kötete, aki anyja miatt szörnyű életben részesül, sokkal több újdonságot, élményt nyújt.

Alig várom, hogy a harmadik- negyedik részt olvashassam.

Kelly Oram: Cinder és Ella sorozat

A regény logója, mellette az írónővel, Kelly Orammal.
E sorozat a Móra kiadó, már jól ismert LOL kötetei között jelent meg hazánkban, egyelőre még csak az első részt publikálva. Ezzel szemben érdemes megjegyezni, hogy ez a regény, sokban kilóg a többi LOL kötet közül. Ez már akkor feltűnhet valakinek, mikor a könyvekről szóló értékelések után néz, ugyanis Kelly Oram ezen Hamupipőke feldolgozása, átlagosan sokkal jobb visszhangot kapott, mint társai.

A regényben megismerkedhetünk Ellamarával, aki könyvmolyként, bloggerként, és tulajdonképpen gyíkként, felhőtlenül él, mígnem autó balesetet szenved a születésnapján. Ő maga jelentősen megsérül, ráadásul édesanyját is elveszti. Ez eddig internetes barátjával, a titokzatos Cinderrel is remekül alakult a kapcsolatuk, de ezután a lány felszívódik, és sokáig nem jelentkezik. Nem csoda, tekintve, hogy fel kell épülnie.

Eközben érdemes megemlíteni, hogy Cinder alakja mögött, Brian Oliver bújik meg, aki a történet szerint egy rendkívül híres színész. Ráadásul ő kapja meg kettejük kedvenc regényének filmes verziójában a főszerepet, így játszhatja el Cindert.

A könyv, bár Lol-hoz hűen rendkívül nyálas Happy enddel rendelkezik, remek olvasmány, és könnyedségét megfűszerezve a főszereplők problémáival, még mélysége is van. Bár Hamupipőke feldolgozásról beszélünk, végre elértük azt, hogy más Disney - hercegnő - újításokkal ellentétben, itt nem kézen fogható, szinte erőltetett az egyezés, hanem az írónő remek megoldásokkal szőtte bele a már ismert klisséket. 

Melissa Landers: Elidegenítve sorozat

Regény ihlette montázs Pinterest-ről, amely
 háttérképnek is tökéletes.
Ez a Dream válogatásos sorozat egyelőre még nem valami népszerű, de bátran mondhatom, hogy megérdemelne egy löket hírnevet, ugyanis szintén nagyszerű olvasmányról van szó.

A kötetekben megismerkedhetünk Caraval, az amerikai, rikító vörös, szorgalmas, és jól tanuló 17 éves lánnyal, akinek felkínálják a lehetőséget, hogy hónapokra otthonába fogadjon egy idegen bolygóbeli tinédzser, majd ő is a Leihr-re utazzon hozzá. Mindezt hasonlóan megteszik Kínában, és Franciaországban, annak érdekében, hogy a több fényévnyi távolságra lévő két bolygó között szövetség jöhessen létre.

A lány környezetének nagy része csöppet sem örül, hogy elfogadja az ajánlatot, és megérkezik hozzá Aelyx. A l’eihr fiú, a másik két cserediákkal együtt eleinte nagyon ellenséges, és mindenre készek a szövetség szabotálása érdekében. Nehéz megszokniuk, és főleg elfogadniuk a földi világot, és tulajdonképpen nem is nagyon igyekeznek miatta. Ám Aelyx nem számol egy változtató tényezővel: beleszeret Cara-ba.


Az első rész számomra hatalmas élmény volt, ugyanis Melissa Landers csodálatosan szemlélteti, két szinte minden téren hatalmas különbségekkel rendelkező bolygó, és nép egymásra találását, mindkét fél erősségeit, és hiányosságait, ezt mind annak köszönve, hogy az új világot fantasztikus pontossággal, és kreativitással teremti meg, és szemlélteti. Bár ezeket az új világ által nyújtott csodákat a második kötet még inkább hozzá, történet, például a szerelmi szál, szempontjából már jóval gyengébb. Nagyon remélem, az utolsó rész, legalább olyan jó lesz, mint az első. 

Nektek hogy tetszett ez a három sorozat? 
Üzemeltető: Blogger.