4 kitalált karakter, akiket csak utálni lehet

Ahány ember, annyi féle vélemény. Ritka, hogy két személy ugyanazokat az embereket vagy dolgokat szereti és utálja. Na, de azért a kitaláltak világában is van egy-két olyan karakter, akiről elképzelni sem tudom, hogy lehetne őket kedvelni. Íme négy a saját negatív top listámról: 

Jade West – V, mint Viktória


Számomra nem volt kérdés, kivel kezdem ezt a listát. A Nickelodeon egyik legnépszerűbb sorozatát, rendesen eltolták Jade karakterével. Az alapvető elképzelés nem rossz, hiszen Jade szarkasztikus humora néhol vicces, és fordulatot hoz a sorozatban, hogy van egy személy, aki mindenki mással ellentétben, utálja a főszereplő Torit. Ezzel szemben kicsit elvetették a sulykot a készítők, hiszen Jade abszurd, valótlan módokon próbál keresztbe tenni a lánynak. Ráadásul, a tini sorozatokban mindig nagy szerepet kapó, szépfiú szívét is ő nyeri meg, ami egyszerűen felfoghatatlan, tekintve, hogy a srác, Beck nem csak, hogy baromi jól néz ki, személyiségileg is kifogásolhatatlan, ezzel szemben Jade, tipikusan olyan személy, akit nem zavar, ha megbántja az embereket.

A V, mint Viktóriának már többször neki indultam, a hatalmas hírneve miatt, főleg, de Jade személye olyan szinte irritál, hogy képtelen vagyok huzamosabb ideig nézni. Hatalmas negatívuma a sorozatnak.

Clarkson király – Párválasztó sorozat

A könyvek esetében sem kell hiányt szenvednünk elviselhetetlen szereplők terén. A Párválasztó sorozat, ami a kedvenc olvasmányaim közé tartozik, szintén rendelkezik egy ilyen negatívummal, hogy túlzásba vitték az ellenség karakterét. Clarkson királynak, aki a főszereplő herceg, Maxon apja, nem egy szemet szúró cselekedete, tulajdonsága van a három kötet során. Kezdve azzal, hogy mindenáron megpróbálja kifúrni Americát a versenyből, annak ellenére, hogy a fia belé szerelmes, de természetesen a zsarnok személyiségét ez csöppet sem érdekli. És spoiler nélkül, elég annyit mondanom, hogy több olyan dolog derül ki róla, ami még ennél is kevésbé rokonszenvesebbé teszi őt.

Margot – A fiúknak, akiket valaha szerettem

Margot, a főszereplő Lara Jean nővére, ám mégis szöges ellentéte. Lara Jean egy igazán szerethető karakter, valós és mély érzelmekkel, különleges személyiséggel, és aranyos jellemmel, ezzel szemben a testvére merev, túl komoly, bunkó, arrogáns, és a furcsa gondolkodás módú. Lara Jean természetesen imádja, tekintve, hogy mindig jó testvérek voltak, de számomra még így is felfoghatatlan, hogy bírta elviselni a nővére folyamatos önzőségét. Ráadásul még közös fiúügyük is van, ami tovább bonyolítja a dolgokat, és természetesen itt sem Margot az, akivel az átlagember szimpatizál… Egyébként a könyv fantasztikus, és bár színesíti Margot undoksága a regényt, szerintem itt is túl messzire ment az írónő, kivéve, ha az volt a terve vele, hogy fél csillaggal kevesebbre értékeljem, csak emiatt…

Nádor Gergő – Bexi sorozat


Leiner Laura legújabb könyvei sem úszták meg utálni való személy nélkül. Nádor Gergő, a főszereplő Beki exe, aki ott, ahol csak lehet, keresztbe tesz a lánynak – általában direkt. Gergő, mindig olyankor tűnik fel újra a színen, amikor már fellégeztünk volna, hogy végre megszabadultunk tőle, aztán hoppá, mégsem. Nem tudom, mennyire reális az írónő elképzelése, de csak remélni tudom, hogy nem az, és a való életben nem létezik ennyire alantas ember, mint ő. Természetesen, ebben a történetben is sokszor feldobja a cselekményt a rosszfiú felbukkanása, és egy kis csavar, gonoszkodás, de néhányszor megköszöntem volna, ha inkább nem tűnik fel.

Ti kit utáltatok közülük legjobban? 
Kit tennétek még hozzá a listához?
Üzemeltető: Blogger.