Rossz szokások

Mai cikkemben a rossz szokásokról fogok írni és, hogy hogyan is lehet róluk leszokni. Remélem segítsegetekre lehetek ezzel a néhány jó tanáccsal. 
Elsőként a körömrágást és az ujjtördelést említeném, főként azért, mert én mindkettőt csinálom. A körömrágás a felnőttkorban is jelen van, nem csak a gyermekkorban. Ez a cselekvés, nem csak rossz szokás, de lelki okai is vannak. Bármilyen stresszes helyzet vagy nagy dilemma közben, már is emelik a szájukhoz a kezüket a körömrágók és tövig rágják körmeiket. Akár elég egy konfliktus helyzet és már megtörtént a baj. 
És, hogy hogyan lehet leszokni róla? Már ha le lehet...

  • A gyógyszertárakban, bioboltokban kaphatók kifejezetten a körömrágásról leszoktató ecsetelők, lakkok, melyek közül néhány teljesen láthatatlan és észrevétlen a felvitel után, így a férfiak is nyugodtan használhatják ezeket. Lényegük, hogy nyállal érintkezve rendkívül rossz ízű anyag szabadul fel belőlük. Na, hát ez engem nem tartana vissza. Egyébként, aki nem bírja a csípőset az kenje be az ujjait csípős paprikával és hamar lefog szokni róla. Bár nem ajánlátos akkor szemhez nyúlni. 
  • A tapasztalatok (és a megbízható brit tudósok) szerint az utazás, a nyaralás vagy a környezetváltozás nemcsak a dohányzásról való leszokás ideális időszaka lehet, hanem a körömrágásé is. Ilyenkor csendes, nyugodtabb hétköznapokat élünk, kevesebb okunk van a szorongásra. 
  • A ragtapaszos módszer is beválhat: egyszerre egy ujjunkat ragtapaszozzuk le, és ha megnőtt alatta a köröm, akkor kell formára reszelni, lelakkozni valamilyen ápoló lakkal. Ilyenkor már sajnálja az ember lerágni. Ezután jöhet a többi ujj. 
  • Azonban aki megengedheti magának annak azt ajánlanám, hogy járjon manikűröshöz és csináltason valami szépet a körmeire. Így talán majd később sajnálni fogja lerágni. Ráadásul a körömlakknak, géllakknak és egyéb ilyen fajta kozmetikai szereknek borzalmas íze van. Mellékesen megjegyezném, hogy a gyomornak se a legjobb, ha ilyen kerül a szerveztünkbe. 
  • Mindig legyen nálunk a leszokás után körömolló vagy körömreszelő, így a beszakadt, berepedt köröm láttán sem esünk kísértésbe, hogy rágással hozzuk helyre!

Következő rossz szokásnak a folyamatos elalvást említeném, azaz, hogy nem bír időben felkelni valaki. Nem csak néha, hanem mindig. Szerintem ezt nem kell bővebben bemutatnom, de erről, szintén hamar lelehet szokni. A tippem erre egy alkamazás lenne, amit Math Alarm-nak hívnak,  és a lényege, hogy csak akkor hallgat el az ébresztő, ha megoldunk egy viszonylag könnyű - kinek mi - matematikai egyenletet. Az olyanok számára, mint én akik nem tudnak fejben gyorsan számolni eléggé kitolás lehet saját magukkal szemben. De legalább megtanulhatunk vele számolni. 


Utolsóként és egyben a lehető legrosszabbnak az előítéletet mondanám. Mindenkiben ott él ez a csúnya szörny,  hol kisebb, hol nagyobb. Erről egy videót hoztam nektek, ami szerintem többet mond, mint amit én írhatnék róla. Mivel nem tudom megoldani, hogy az oldalon lássátok egyből a videót, így a linkre kattintva elérhetitek. Szokás mondani, hogy csak annak van baja mással, aki nem elégdett önmagával. Ezen "könnyen"  lehet segíteni. El kell fogadni önmagad és nem másoknak megfelelni. Persze ez sem egy rövid folyamat, csak az első lépések a nehezek. Kezdésnek ragassz a szekrényedre vagy a tükrödre vagy bárhova amit minden nap látsz egy pozitív gondolatot. Esetleg eljársz edzeni vagy futni, nem épp azért, hogy a külsőd változzon, hanem, mert miközben mozogsz az elméd kikapcsol. Azonban ha ezek a tanácsok számodra nem tetszenek sebaj, akkor mielőtt ítélkeznél valaki felett gondold végig, hogy neked az hogyan esne és inkább keres valami pozitívat a másikban. Ne feled, a szavaknak jelentősége van, óvatosan kell bánni velük. 

Nektek milyen rossz szokásaitok vannak/voltak? Ha voltak, hogyan szoktatok le róla? Írjátok meg személyes tapasztalaitokat kommentbe, mert Minket érdekel! :) 
Üzemeltető: Blogger.