A Tinder világa

Mióta létezik az internet és könnyen elérhető bárki számára, azóta sok-sok felhasználói felület ütötte fel a fejét. Lassacskán bármit lehet csinálni a hálón keresztül, nem csoda, hogyha a különböző társkereső oldalak is fel-felbukkannak. Ezek alapadatok megadásával működnek, olyan dolgokat jelölhetünk be magunkról, amik segíthetik a párunk megtalálását.
Ám néhány éve egy egészen új tulajdonságokkal működő alkalmazás jött ki a piacra, ez pedig nem más mint a Tinder. Páran a szerkesztőségből belevetettük magunkat ebbe a csodás applikációba, megpróbálom nektek összefoglalni az élményeinket és tapasztalatainkat.


Hogyan működik?


A Tinder rendszere egyáltalán nem bonyolult. Mikor letöltöd és elindítod az alkalmazást, csak facebookkal van lehetőséges bejelentkezni. Ám nem jeleníti meg az összes adatodat a későbbiekben, csupán a keresztneved és az iskoláid, illetve a munkahelyed, na meg a korod. 

Minimum egy fotót ajánlatos feltölteni, de jobb, ha kihasználjátok a helyet, maximum hat képpel gazdálkodhattok. 
Hogyha fent vannak a képek, még egy kis leírást is készíthettek magatokról, noha ez nem kötelező, de erősen ajánlott. Újabban a Spotify-ról tudtok zenét feltölteni, mint "Tinder-himnusz". A beállításoknál meghatározhatjátok a keresett férfiak/nők életkorát és azt is, hogy mekkora hatótávolságon belül keressen a Tinder.
Ezek után kezdődhet a buli! Ha balra húzod valaki képét, akkor az megy a Nope mappába, jobbra pedig a lájkok suhannak. Esetenként super like-olni is tudsz, ezt az alkalmazás kijelzi az illetőnél. Az egyetlen komplikáció csak az lehet, hogyha sokat húzogatod a képeket egy adott irányba, megcsúszhat a kezed és véletlenül olyanra is rányomhatod a Nope bélyeget, aki amúgy tetszene neked. Innentől pedig már csak pénzért hozhatod vissza az illetőt.
Hogyha te jobbra húztál valakit és ez az illető is úgy döntött, hogy tetszel neki, akkor jön létre egy match, illetve pár. Innentől lehetőségetek van egymásra írni, s hogyha úgy döntesz, hogy mégsem olyan szimpatikus az új párod, megszakíthatod a kapcsolatot.

A Tinder társadalma


Bizonyára többen fenntartásokkal állnak a Tinder előtt, ám ha jobban belegondolunk ez is hasonlatos a népszerű társkereső oldalakhoz, csak sokkal szabadosabb és könnyebb kezelést biztosít. Megadja a lehetőséget, hogy meg tudjátok beszélni a közös érdeklődési köröket, nem lövi ki a rengeteg adatlappal kapcsolatos kérdés, mint máshol.
Viszont itt elsősorban mások külleme alapján ítélsz, ezért sokan használják a Tindert kalandok keresésére. Sajnos többen nem is írnak semmit a biojukba, pedig ha nem csak szexpartnert keresel, nem hátrány, ha legalább pár szót tudsz olvasni az alanyokról. 
Ám mielőtt elhamarkodottan ítélnénk el a Tinderezőket, muszáj megjegyeznem, hogy mint a valóságban, itt is az emberek széles skáláját megtalálhatjuk. Nem csak az a páwa srác használja ezt az alkalmazást, aki nem keres komoly kapcsolatot, hanem sokan mások is. Találhatunk normális, kedves alakokat, rockereket és otakukat is a hypsterek között. 

Eredményesség?

Az ember bizonyára azt hinné, hogyha valakivel végre nagy nehezen párba kerül Tinderen, akkor máris nagy bőszen megy a csevegés. Ez sajnos sokszor nincs így, gyakran előfordul, hogy egyik fél sem kezdeményez beszélgetést, sőt az is megesik, hogy nem válaszolnak egy szimpla köszönésre sem.  
Viszont ha már beindult a csevegés, itt is találkozhatunk különböző kategóriákkal. Legtöbbször egy egyszerű ismerkedéssel kezdődik a dolog, de van aki ezt szinte átugorva máris találkozni akar. Sőt előfordul, hogy kerek perec bejelentik a párosodási szándékukat. Ez már mindenkinek egyéni döntése, hogy ő maga mit keres. 
Viszont azt kell mondanom, hogy nőként sokkal egyszerűbb Tinderezni, főleg, ha van magunkról néhány előnyös képünk. 
Tudomásom szerint a srácoknak nehezebb dolguk van. Nehezen akadnak megfelelő párokra, már ha éppen összejön egy match egyáltalán. Mégis nagyon sok női felhasználó van, akik nem akarnak mást mint egy kalandot, és többször a srácok által elvárt szellemi szintet sem ütik meg. De akadnak még csodák. :)

Sztorik a Tinderről

horror

"A városban az egyik híresebb étterem séfjével matcheltem Tinderen, aki elhívott vacsorázni. Én, mint egyedülálló nő, örültem ennek, igent mondtam, mert nem tudtam mi vár rám. Beültünk egy étterembe, ahol körülbelül az első negyed órában csak arról beszélgettünk, hogy milyen híres szakács is ő. Közben tetemes mennyiségű bor elfogyott, szóval berúgtunk. Észrevette, hogy ott van a helyen az egyik barátja, akihez odament köszönni, majd amikor kimentem, utánam jött, és megcsókolt. Mivel részeg voltam, visszacsókoltam. Amikor a fizetésre került a sor, azt mondta, otthon hagyta a tárcáját, de ha kifizetem, holnap visszaadja. Mondanom sem kell, soha nem láttam viszont a pénzem, azonban amikor elindultunk haza, nekem dőlt az utcán. Én azt hittem, újra meg akar csókolni, ezért felé fordultam, viszont valami meleget éreztem, és ahogy lenéztem láttam, hogy kezében van a pénisze és éppen rám pisál. Konkrétan lehugyozott az utcán. Annyira megbotránkoztam, hogy nem voltam képes taxira vagy buszra szállni, elrohantam a legközelebbi hotelbe, ahol kivettem egy szobát, hogy gyorsan lezuhanyozzak. Soha többet nem randizom."

"Találkoztam valakivel, akivel kb. egy hónapig voltunk randizós viszonyban. Ezalatt az idő alatt kiderült, hogy azok, amiket magáról írt, nem teljesen igazak, ugyanis nem is egyetemi tanuló, nem tanít jógát sem, ellenben bevallotta, hogy heroinfüggő, és drog hatása alatt volt, amikor matcheltünk és beszélgetni kezdtünk. Szakítottunk és visszament a régi barátjához."

"Végre találtam egy aranyos lányt a Tinderen, akivel el is mentünk randizni és egész jól össze is jött minden. Körülbelül két hétig randizgattunk és találkozgattunk, amikor furán kezdtek alakulni a dolgok, ugyanis folyamatosan arról beszélt, hogy tök szívesen megölne engem. Ez egy idő után aggasztott, így megmondtam neki, ne találkozzunk többet. Ezután három hétig folyamatosan zaklatott: telefonon hívogatott, megjelent a munkahelyemen, utánam érdeklődött, sőt gyakran álldogált a lakásom előtt és figyelt. Volt olyan is, hogy 30 percig folyamatosan kopogtatott és verte az ajtómat. Amikor nem reagáltam, a szoba ablakát kezdte el ütni. Nem tudtam, hogy mikor fogja abbahagyni, ezért kihívtam a rendőröket. Szerencsére utána leállt a zaklatással."

siker

Idézőjeles sikertörténetekkel sajnos nem tudok szolgálni, mivel mint olyan sok esetben, a Tinder témájában is sokkal keresettebbek a negatív történetek és a félresikerült randik. Viszont nem egyszer hallottam már és olvastam igen hosszú elbeszéléseket arról, hogy egyes matchek házassággal végződtek. Vagyis mint olyan sok dolognak, a Tindernek is megvan a jó és rossz oldala. Csak rajtatok (és a szerencsén) múlik, hogy végül hogyan jöttök ki a Tinder világából - boldogan vagy csalódottan.

Ti mit gondoltok a Tinderről? Nektek milyen élményeitek, tapasztalataitok vannak ezzel az alkalmazással kapcsolatban?


Üzemeltető: Blogger.