The Sims 3


Sunset Valley
A Sims lényege, hogy a simseink által éljük az életünket, ahogyan csak akarjuk. Neveljünk gyerekeket, dolgozzunk az álmaink állásában, legyenek hobbijaink, félelmeink és céljaink. Pont úgy, mint a valóságban. Azonban az elődjeihez képest  a Sims 3, már nyitott végű, nincsen meghatározva. Simjeink egy nyitott városban élnek, akár elmehetnek a fürdőházba manikűröztetni, majd a könyvesboltba vagy akár az étterembe egy sütire, aztán a közeli edzőterembe ledolgozni. No meg természetesen állást vállalni. Viszont nem kötelező dolgozniuk sem, ha tudjuk a motherlode kódot, aminek beírásával +50000 simoleont kap a sim családunk.

Ellentétben az előző részekhez képest, nem csak a mi simeink élik a minden napokat, hanem a szomszédjaik és a város összes többi lakója él, azaz megházasodnak, családot alapítanak, állást vállalnak, elválnak. A játékkészítők elmondása szerint a legnehezebb a mesterséges intelligencia megteremtése volt. Simjeink életét most már nem a vágyaik és félelmeik fogják befolyásolni; ugyanis ezek részben eltűnnek. A vágyaikhoz egy ún. pontszám tartozik, amelyet a simünk eszköztárában az "Életcél-jutalmak"-nál beválthatjuk egyes dolgokra. Lehetnek olyan vágyaik is, mint elugrani a moziba, vagy egy sokkal komolyabb, például gyermeket vállalni. 

A játékban alapból 50 személyiségjegy található, ezek közül minden csecsemőnek és tipegőnek 2,  a gyermekeknek már 3, tinédzsereknek 4, míg  fiatal felnőtt, felnőtt, és idős simnek 5 darab van (rossz neveltetés esetén 4). Egyes személyiségjegyek kiütik egymást, például: művész-művészetellenes, családközpontú-gyermekkerülő. A kiválasztott öt személyiségjegy alapján simünk kap egy életcélt, amelyért küzdeni fog egész életében, például: Világhírű sebész, Űrhajós, Hivatásos író. Azonban már lehetőségünk van nem csak a felajánlott életcélok közül választani, hanem a többi opció közül. Egyes személyiségjegyek különlegessé tehetnek simeket, egyes jártasságokat például gyorsabban sajátítanak el, vagy munkájukban is segíthetik őket. 

Az alap Sims CD mellé még külön vásárolhatunk kiegészítő lemezeket amikkel még jobban életszerűvé tehetjük a játékot, mint például Az egyetemi évek, Évszakok és a Nemzedékek. A misztikus világ szerelmesei a Leszáll az éjjel és a Természetfeletti erőkkel  tudja varázslatosabbá tenni a Simset. Ugyanakkor a hivatalos oldalukon még több várost, házat, ruhát és egyéb dolgokat tudunk letölteni, ezeket már nem feltétlenül ingyenesen. 

Fejlesztő: The Sims Studio
Kiadó: Electronic Arts
Zeneszerző: Steve Jablonsky
Sorozat: The Sims
Platformok: Windows, Mac OS X, iOS, Android, Nintendo DS, Wii, PlayStation 3, Xbox 360
Kiadási dátumok:
US: 2009. június 2.
AUS: 2009. június 4.
EU: 2009. június 5.
Verzió 1.48.5.020002
Legfrissebb kiadás:
Stabil 1.67 (2014. január 24.)
Műfaj: Életszimulátor Társadalmiszimulátor
Játékmódok: Egyjátékos
Korhatár: 12+
USK-besorolás USK 6
Üzemeltető: Blogger.