Studoapp

Die deutsche Version ist noch nicht verfügbar aber es kommt bestimmt.

Tanulóként ismerős lehet, hogy azok a szoftverek, amiket az iskolák használnak, sajnos  gyakran nem elégítik ki az igényeinket. Szerencsére néhány program már készül a háttérben, hogy kényelmesebbé és egyszerűbbé tegyék a tájékozódást az iskolai életben. Ma egy ilyen innovatív applikációt mutatunk be nektek, ami nem más, mint a Studo.


Mi a Studo?

A Studo egy osztrák csapat által megálmodott telefonos applikáció, ami 23 ausztriai egyetemen már elérhető is. Az alkalmazás lényege, hogy egy, a felhasználó számára egyszerű platformon mutat meg minden szükséges információt, egy átlátható formában. A Studo nem teljesen különálló, ugyanis az információkat az egyetem rendszeréből nyeri.
Ezen keresztül tájékozódhatunk az órák, előadások, programok és még sok minden más között is.Kezdetek

Először egy osztrák diák fejéből pattant ki az egyszerűsítés ötlete, ugyanis felismerhető volt az igény egy tisztább, átláthatóbb felületre erre a célra. Eleinte komolyabb tervek nem voltak a programmal kapcsolatban, később pedig másoknak is megtetszett ez a terv. Mivel szükség is volt (és van) egy ilyen újításra, a megvalósításon és a fejlesztésen már egy 8 fős csapat dolgozik.Magyarország

Természetesen a Studo idővel itthon is elérhető lesz. Ez valószínűleg egy sokkal nagyobb lépés lesz számunkra, mint Ausztriában, mert néha jogosan érezzük úgy, hogy Magyarország évekkel van lemaradva a technológiában, és a szoftverfejlesztésben is. A Neptunt azt hiszem, már nem kell bemutatnom, valószínűleg senkinek sem az ötcsillagos felhasználói élmény fog eszébe jutni róla. A Neptunnak mobilos alkalmazása ugyan van, de ha egy kicsit utána olvasunk, hamar kiderül a számunkra, hogy se nem innovatív, se nem kényelmes. Ezt a róla alkotott vélemények is elmondják:
A Neptunnal szemben úgy látszik, a Studo kiérdemelt sikernek örvend. Jelenleg elérhető iOS-re, és Androidra is. Reméljük, hogy lassacskán itthon is elérnek minket az újdonságok, és  nem leszünk ennyire lemaradva, de sajnos egyelőre a szoftverfejlesztés itthon nem ott tart, ahol kéne, amennyire szükség lenne rá..Üzemeltető: Blogger.