Doctor Strange

A Marvel újabb képregényhősét hozta el a mozivászonra. A karakter nem más mint Doktor Strange, a szuper-intelligens idegsebész. Nagyon igyekeztek beleilleszteni a dokit a Marvel univerzumába, de lássuk csak, hogy mi lett belőle!A történet középpontjában Doktor Stephen Strange áll, a szuper-agyú idegsebész. Magabiztos, egoista kiállású, sikeres beavatkozások állnak mögötte. A probléma ott kezdődik, hogy nagy magabiztosságában nem figyelt a vezetésre sem, autóbalesetet szenved. A karjában túl nagy a sérülés, ezért élete végéig remegő kezei lesznek. Strange így nem lehet sebész, ezért minden megoldást megragad, hogy rendbejöhessen. Ellátogat egy volt beteghez, aki hasonló sérülésből gyógyult fel teljesen, és így jut el a doki a Kamar-tajba.
Eleinte hitetlen, de később őt is magába szippantja  mágikus kaland.
A történetről ennyi elég is, igyekszünk spoilermentesek maradni.
A film legnagyobb erősségének a látványt és a dialógusokat mondanám. A párbeszédek nem túl hosszúak, de ütősek, nagyon sok érzelmet közölnek pár szóban. Persze néhány poénnal is megfűszerezték őket, hogy a film során növekvő feszültséget egy kicsit oldják a rendezők. Ezek nagyon jól vannak elhelyezve, nem jönnek ki kínosan. A látvány elég nagy kihívást jelenthetett az eddigi Marvel-filmekhez képest, ugyanis a különleges mágikus effekteket nem könnyű megalkotni. Nem volt ebben sem túl sok baki, ezért látványfilmnek mindenképp tökéletes.Strangenek  film alatt nagyon sok megpróbáltatással kell szembenéznie, de a jellemfejlődés sajnos így is elég felszínes maradt. A legjobb szó inkább a szájbarágós, kiszámítható, és tökéletesen elhanyagolható. A főgonosz az egész film alatt fenyegetően lépked, és jön, és jön, és nem áll meg..
A karakterek felépítése hagy némi kívánnivalót maga után, ugyanis sem a főszereplő, sem a mellékszereplők nem valami hatásosak. Erőltetettre sikerült a szereplők jelleme, ezért biztosan nem ez a film legerősebb pontja.
A film előrehaladtával egészen úgy tűnik, mintha ez a Marvel-mozi egy krisnás szerzetes, és egy fantasy író közös ötlete lenne. Ebben van pár logikai buktató, de összességében nem a legbakisabb részlet.
Ha a moziban nem ittál még túl sok kólát, akkor érdemes végigülni. Végig. Ugyanis a kreditek után, két plusz jelenet is van. A legutolsó nem kifejezetten kulcsfontosságú, de az egyik nagyon komikus.A Doktor Strange filmet ajánlom a Marvel-szeretőknek, a fantasy-; és mágiaimádóknak, és mindazoknak, akik nem túl kritikusak a jellemfejlődéssel és a karakterekkel szemben.

Premier: 2016.11.03.
Korhatár: 12
Hossz: 115 perc ( 1 óra 55 perc)
Trailer: KATT


Üzemeltető: Blogger.