Sorozatajánló: Jane the Virgin


A Jane the Virgin amerikai sorozat2014 őszén került a képernyőkre. Jelenleg Magyarországra még nem érkezett meg, ám feliratosan megtalálhatjátok számtalan webes felületen. 

A 23 éves Jane Gloriana Villanueva venezuelai származású, de már Amerikában született. Nagymamájávál, és anyukájával él együtt, aki mindössze 16 volt, mikor megszülte őt, így édesapját egyáltalán nem is ismerte. Tekintve, hogy a mamája nagyon vallásos 10 évesen szüzességi fogadalmat tetet Jane-nel, tanulva a hibából, ami a lányával, Xiomarával történt.

Jane a történet kezdetén már hosszú, boldog párkapcsolatban van a rendőr Micheal-lel, és tekintve, hogy még nem házasok, továbbra is szűz. Azonban életébe egy váratlan fordulat következik: a nőgyógyásznál összekeverik egy másik pácienssel, így véletlenül mesterségesen megtermékenyítik.

A baba apukája, Rafael Solano (akinek egyébként a szerencsétlen nőgyógyász a nővére…) mindent megtesz azért, hogy Jane-t rávegye a gyerek megtartására. Törekvései sikeresnek bizonyulnak, ugyanis Jane megtartja a babát, és ezzel egy kalandos terhesség kezdődik meg számára, ami közben 23 év után sikeresen megismerheti az apját, lediplomázik, szerelmi háromszögbe keveredik, a regényén dolgozik, és még sok más történik vele.

A legcsodálatosabb ebben a sorozatban, ami rövid időn belül a kedvencemmé vált, hogy mindenki megtalálhatja benne azt, amit szeret: romantika, krimi, vígjáték, dráma, nagyon sok fordulat, különböző nemzetiségek/nyelvek, enyhe szappanopera beütéssel, és annak parodizálásával. Ezen kívül remek választás azok számára, akik szeretik a babákat, nem csak az angolt, hanem a spanyolt is tanulni szeretnék és egy pörgős, tartalmas műsort keresnek.


A karakterek remekül kidolgozott, különleges személyiségek. Az egyik főcselekmény a szerelmi háromszög, amelyben a két abszolút ellentét Micheal és Rafael küzd Janeért. Micheal becsületes, türelmes, és mindennél jobban szereti Janet, ám kicsit túl naiv, talán részben ezért is csúszik ki Jane a kezei közül. Rafael vele ellentétben egy zűrös család tagja, az élete folyton pörög, tekintve, hogy saját szállodájuk van, és néhol még át is csúszik a rossz fiú szerepbe, mivel ő egy tipikusan olyan ember, aki mindent megtenne a célja elérésért, még ha ez a cél jó is. Ez akár sablonos is lehetne, de e helyett egy izgalmas pezsgést visz a részekbe. Dob rajta az is, hogy nem egyértelmű ki fogja végén magáénak tudni Jane-t, és az sem, hogy a néző kinek szurkol, mivel mind Rafael, mind Micheal érdekes személyiség, valamint egyszerre igazán szerethetőek, de sokszor könnyen lehet őket utálni is.

A krimi vonala se lapos, mindig meg tud lepni minket a forgatókönyv író. Sosem lehet tudni igazán ki a jófiú és ki áll a rossz oldalon, ami megerőlteti a fantáziánkat, majd aztán megbotránkoztat az igazsággal.

A sorozat egyébként a 3. évadjánál tart, és évadonként 22 résszel bír. A történet rövid leírása is eléggé bonyodalmas, de az egész még inkább mozgalmas és összetett. Egyszerre rengeteg szál fut, és emiatt sosem válik unalmassá, kiszámíthatóvá. Ha egyetlen sorozatot ajánlhatok, hogy kezdjétek el nézni, az egyértelműen ez. 


Ti melyik fiúnak szurkoltok? 
Üzemeltető: Blogger.